ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΑΝΟΙΞΙΑΚΟΥ ΚΗΠΟΥ

Η ομάδα του Garden Magazine 10 Απριλίου, 2023 Κήπος
Η άνοιξη είναι εδώ και ανυπομονούμε να βγούμε έξω και να απολαύσουμε την ομορφιά της εποχής. Εδώ είναι μερικές από τις δραστηριότητες στον κήπο που έχουμε προγραμματίσει αυτή την άνοιξη.
Ναι, η άνοιξη είναι μια ιδιαίτερη εποχή για όλους — αλλά για τους λάτρες του κήπου, αυτή η εποχή του χρόνου είναι μαγική. Δεν υπάρχει τίποτα σαν να βλέπεις την ανάπτυξη στα δέντρα, την όμορφη διαδικασία της άνθησης του μπουμπουκιού και, τέλος, να βάζεις τα χέρια σου στο χώμα για να φυτέψεις όλα όσα ονειρευόσουν όλο τον χειμώνα.


                               
ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟΝ ΚΗΠΟ ΣΑΣ
 
Πολλή σκληρή δουλειά χρειάζεται για τη συντήρηση ενός κήπου, οπότε φροντίστε να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να εκτιμήσετε τους καρπούς της εργασίας σας. Η δημιουργία ενός καθορισμένου σημείου για να απολαύσετε την ομορφιά που σας περιβάλλει, μπορείτε να συμμετάσχετε τόσο στην κατασκευή ενός τοίχου για να δημιουργήσετε έναν μικρό χώρο που να χωρίζεται από τον υπόλοιπο κήπο σας. Μπορεί επίσης να είναι τόσο απλό όσο η τοποθέτηση μερικών άνετων καρεκλών με θέα τις ομορφιές του κήπου σας.


 


 

ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΧΡΩΜΑ

 
Γενικά, οι σπόροι των περισσότερων ετήσιων φυτών πρέπει να ξεκινούν σε εσωτερικούς χώρους περίπου 6 εβδομάδες πριν από την τελευταία ημερομηνία παγετού. Αν χάσατε το χρονικό διάστημα για να ξεκινήσετε τους σπόρους σε εσωτερικούς χώρους, μην φοβάστε! Υπάρχουν πολλά ανθεκτικά μονοετή φυτά, όπως ζίννιες, ηλίανθοι και κατιφέδες που μπορούν ή πρέπει να φυτευτούν απευθείας στο έδαφος αφού παρέλθει κάθε πιθανότητα παγετού.Τοποθετήστε τα ετήσια ετήσια φυτά της πρώιμης σεζόν, όπως πανσέδες και ράγκους γύρω από βολβούς ή σε δοχεία για μια επιπλέον πινελιά χρώματος. Μόλις περάσει όλος ο κίνδυνος παγετού, είναι ασφαλές να φυτέψετε μονοετή φυτά θερμής εποχής, όπως πετούνιες και κατιφέδες. Μάθετε περισσότερα σχετικά με την προσθήκη εποχιακού χρώματος. Προσθέστε κρεμαστά καλάθια και κουτιά παραθύρων για φρέσκο χρώμα και ελκυστικότητα.
Απολαύστε μια επιπλέον αισθητηριακή εμπειρία συμπεριλαμβάνοντας αρωματικά φυτά. Ανανεώστε τα δοχεία με αυτά τα φυτά δοχείων για τον ήλιο ή τα φυτά δοχείων για σκιά. Μπορείτε ακόμα να σχεδιάστε και να φυτέψτε βολβούς που ανθίζουν το καλοκαίρι, συμπεριλαμβανομένων των κρίνων και των ντάλιες.


 
ΑΦΙΕΡΩΣΤΕ ΧΩΡΟΥΣ ΓΙΑ ΠΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΝΙΑΤΕΣ
 
Δημιουργήστε έναν χώρο (ή αφιερώστε ολόκληρο τον κήπο σας) για να υποστηρίξετε τους επικοντιστές με. Τα πουλιά και τα έντομα βοηθούν στον έλεγχο των παρασίτων, εξισορροπούν το οικοσύστημα.
Τοποθετήστε κουτιά φωλιάς με τις κατάλληλες διαστάσεις και στο σωστό σημείο για να προσελκύσετε συγκεκριμένα πτηνά. Παρέχετε τους μια σταθερή, καθαρή πηγή νερού.
Βεβαιωθείτε ότι υπάρχουν δέντρα και φράκτες που μπορούν να γίνουν φωλιές για τα πουλιά. Επίσης εξετάστε εναλλακτικές λύσεις γκαζόν για να κάνετε την αυλή σας πιο φιλική προς το περιβάλλον.


 

Μάθετε περισσότερα: 

ΕΝΑΣ ΚΗΠΟΣ ΑΠΟ ΜΕΛΙΣΣΕΣ


ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΚΑΘΕΤΑ
 
Όσον αφορά τον κήπο, σας  υπενθυμίζουμε να εκμεταλλευτείτε στο έπακρο ολόκληρο τον χώρο!  Έξυπνη κατακόρυφη κηπουρική για μικρούς και μεγάλους χώρους. Η κάθετη κίνηση προσθέτει μια μοναδική πινελιά σε κήπους οποιουδήποτε μεγέθους. Οι κηπουροί συχνά τρομάζουν από τη σκέψη των αμπελιών επειδή έχουν τη φήμη ότι αναπτύσσονται εκτός ελέγχου, αλλά με την κατάλληλη φροντίδα και προσοχή, τα ανθισμένα αμπέλια μπορούν να είναι μια όμορφη προσθήκη στον κήπο σας .

 
 ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΜΙΑ ΠΥΛΗ ΚΗΠΟΥ (ή δώστε σε αυτήν που έχετε ανανεώσει!)
 
Κάντε μια βόλτα στην αυλή σας για να σημειώσετε τυχόν σημεία όπου μπορείτε να προσθέσετε μια πύλη κήπου. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια πύλη κήπου για να δημιουργήσετε ένα χώρισμα μεταξύ δύο περιοχών του κήπου σας (π.χ. μεταξύ του λαχανόκηπου σας και της υπόλοιπης αυλής σας). Ή ίσως υπάρχει μια μικρή γωνιά του κήπου σας αφιερωμένη στη χαλάρωση - μια πύλη κήπου θα ήταν ένας υπέροχος τρόπος για να δημιουργήσετε μια στιγμή παύσης πριν μπείτε σε αυτόν τον χώρο. Εάν έχετε ήδη μια πύλη κήπου που θα θέλατε να τροποποιήσετε, σκεφτείτε τρόπους για να βελτιώσετε την αισθητική της. Για παράδειγμα, με αλλαγή χρώματος, μια ανανέωση υλικού ή ακόμα και η απλή στερέωση ενός ασταθούς μεντεσέ μπορεί να κάνει θαύματα προσθέτοντας στην απόλαυση του κήπου σας.
 
 

ΑΠΛΑ ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΝΕΡΟ
 
Το να ακούτε τους χαλαρωτικούς ήχους του νερού είναι τόσο μαγευτικό για τα αυτιά όσο το να παρακολουθείτε τη φωτιά είναι μαγευτικό στα μάτια. Η προσθήκη ενός σιντριβανιού ή ενός στοιχείου νερού στον κήπο σας είναι ένας υπέροχος τρόπος για να δημιουργήσετε μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα.
 


ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΣΑΣ ΚΑΡΠΟΥΣ
 
Μόλις αποφασίσετε τι θα καλλιεργήσετε, ήρθε η ώρα να αναπτυχθείτε με αυτές τις συμβουλές για έναν επιτυχημένο λαχανόκηπο. Ξεκινήστε έναν κήπο με βότανα για φρέσκα υλικά για καλοκαιρινά μπάρμπεκιου. Καλλιεργήστε αυτά τα εύκολα βότανα. Φυτέψτε διαδοχικά τα συστατικά της σαλάτας σας (μαρούλι, σπανάκι, αγγούρια, παντζάρια κ.λπ.) για συνεχή συγκομιδή.


 
                                             
 
Μάθετε πως: 

ΑΠΟ ΣΠΟΡΟΣ ΣΕ ΕΝΗΛΙΚΟ ΦΥΤΟ

ΕΝΑΣ ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟΣ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ


ΠΡΟΣΛΑΒΕΤΕ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΣΑΣ ΚΗΠΟΥΡΟΥΣ
 
Δεν είναι μυστικό ότι η κηπουρική είναι καλή για τους ανθρώπους, οπότε ξεκινήστε τη με τα παιδιά σας νωρίς! Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να κάνετε τα παιδιά να ενδιαφέρονται για την κηπουρική είναι να τους παρέχετε ευκαιρίες να λερώσουν τα χέρια τους και να εξερευνήσουν τον υπέροχο κόσμο των φυτών σε νεαρή ηλικία. Εδώ είναι μερικές από τις αγαπημένες μας δραστηριότητες στον κήπο των παιδιών:

ΤΑ ΝΗΠΙΑ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΗΠΟ ΑΠΟ ΠΑΙΔΙΑ

5 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΤΕ ΕΝΑΝ ΚΗΠΟ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ


10. ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΤΑ  ΦΥΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ

Το εσωτερικό του σπιτιού σας χρειάζεται επίσης λίγη αγάπη! Δώστε χρώμα και ζωή στο σαλόνι την κουζίνα αλλά και τα υπνοδωμάτια και αλλάξτε αμέσως διάθεση! Και οι εσωτερικοί χώροι χρειάζονται λίγο άνοιξη!

 Πάρτε ιδέες απο παλαιότερα μας άρθρα:

ΖΑΜΙΑ ΕΝΑ ΦΥΤΟ ΤΟΥ "ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ"

ΠΩΣ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΤΕ ΤΑ ΦΥΤΑ ΣΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ

ΦΡΕΣΚΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ...