ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ

Ο μήνας Αύγουστος είναι μια περίοδος που παρέχει πολλές ευκαιρίες για εργασίες κήπου. Με την ευνοϊκή κλιματική συνθήκη και την υψηλή θερμοκρασία, οι φυτοκαλλιέργειες και η διατήρηση του κήπου απαιτούν προσοχή και φροντίδα. Ακολουθούν ορισμένες εργασίες που μπορείτε να κάνετε τον Αύγουστο για να διατηρήσετε τον κήπο σας σε καλή κατάσταση:


Ποτίστε τα φυτά σας

Καθώς οι θερμοκρασίες είναι υψηλές και οι βροχές μπορεί να είναι περιορισμένες, είναι σημαντικό να παρέχετε επαρκή ποσότητα νερού στα φυτά σας. Ποτίστε τα βαθιά και συχνά, ιδίως τις νεοφυείς φυτεύσεις και τα λουλούδια σε γλάστρες.
Λίπανση των φυτών

Ο Αύγουστος είναι ένας καλός μήνας για την εφαρμογή λιπασμάτων στα φυτά σας. Επιλέξτε ένα ισορροπημένο λίπασμα που να περιέχει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για την υγιή ανάπτυξη των φυτών.Αφαίρεση απομεινάριων ανθοφόρων φυτών

Αφαιρέστε τα μαραμένα ή ξερά φύλλα και άνθη από τα ανθοφόρα φυτά σας. Αυτό θα διατηρήσει τον κήπο σας καθαρό και θα ενθαρρύνει νέα ανθοφορία.


Ζιζάνια

Αφαιρέστε τα ανεπιθύμητα φυτά που αναπτύσσονται στον κήπο σας, όπως ζιζάνια και αγριόχορτα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φυτοφάρμακα ή να τα αφαιρέσετε χειροκίνητα.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΜΕΛΙΓΚΡΑ: ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΚΟΙΝΑ ΛΑΘΗ ΣΤΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΩΝ ΦΥΤΩΝ