Αρχιτεκτονικη Τοπιου

2024 ΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΚΗΠΟΥ

Μοιραζόμαστε 10 ανοδικές τάσεις στην κηπουρική το 2024

Οι κρεμαστοι κηποι της Βαβυλωνας: Ενα θαυμα της αρχαιας αρχιτεκτονικης

Οι κρεμαστοί κήποι της Βαβυλώνας αποτελούν ένα από τα πιο σημαντικά θαύματα της αρχαίας κοσμολογίας. Αυτά οι κήποι, που αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια της εποχής της Βαβυλωνιακής αυτοκρατορίας, θεωρούνται μια τεχνολογική και αισθητική κατάκτηση, καθώς παρουσίαζαν μια μοναδική εναλλακτική προσέγγιση στην κατασκευή των κήπων. Ας εξετάσουμε την ιστορία, την αρχιτεκτονική και τη σημασία αυτών των εκπληκτικών κήπων.

ΟΙ ΚΗΠΟΙ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ

Οι γαλλικοί κήποι αποτελούν έναν εμβληματικό πυλώνα της γαλλικής πολιτιστικής κληρονομιάς. Με την μακρά τους ιστορία, τα υπέροχα τοπία και την εκλεπτυσμένη αρχιτεκτονική, αποτελούν μοναδικά έργα τέχνης. Ας εξερευνήσουμε την ιστορία, τα χαρακτηριστικά, τη βλάστηση και την αρχιτεκτονική τοπίου αυτών των μαγευτικών κήπων.

OI ΚΗΠΟΙ ΤΗΣ ΜΑΛΤΑΣ

Οι κήποι της Μάλτας αποτελούν έναν από τους θησαυρούς του νησιωτικού αρχιπελάγους. Με την πλούσια βλάστηση, την εντυπωσιακή αρχιτεκτονική και την ιστορική σημασία τους, οι κήποι αποτελούν μαγνήτη για επισκέπτες και κάνουν την Μάλτα έναν μοναδικό προορισμό. Ας ανακαλύψουμε τα χαρακτηριστικά αυτών των μοναδικών κήπων.

PATIOS:ΟΙ ΑΥΛΕΣ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ

Οι αυλές, γνωστές ως "patios" στην Ισπανία, αποτελούν έναν σημαντικό πολιτιστικό θησαυρό και μια αναπόσπαστη μέρα της ισπανικής αρχιτεκτονικής και καλλιτεχνικής κληρονομιάς. Αυτοί οι εσωτερικοί ανοιχτοί χώροι, συνήθως περικυκλωμένοι από κτίρια, διακρίνονται για την ομορφιά τους, την πλούσια διακόσμηση και την παραδοσιακή οικολογική τους αξία.

Ο ΙΤΑΛΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ

Οι ιταλικοί κήποι αποτελούν ένα εξαιρετικό παράδειγμα της συνύπαρξης της φύσης και του πολιτισμού. Με την εναρμόνιση της αρχιτεκτονικής και του σχεδιασμού τοπίου, οι Ιταλοί κήποι δημιουργούν έναν μαγευτικό κόσμο όπου η ομορφιά της φύσης συναντά την ανθρώπινη δημιουργικότητα.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΚΗΠΟΙ ΤΗΣ ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ

Ας γνωρίσουμε λοιπόν τους 8 κήπους της 69ης Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς με θέμα τους Ελληνικούς Κήπους!

ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΣ ΚΗΠΟΣ

Οι μεσογειακοί κήποι είναι γνωστοί για την ομορφιά και την πλούσια βλάστηση τους. Ένας μεσογειακός κήπος είναι ένας κήπος που σχεδιάζεται και φυτεύεται με φυτά και δέντρα που είναι τυπικά της περιοχής της Μεσογείου, η οποία περιλαμβάνει τις χώρες της Νότιας Ευρώπης, της Βορείου Αφρικής και της Μέσης Ανατολής.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΥΣ ΚΗΠΟΥΣ PEAK DISTRICT ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ

Το Εθνικό Πάρκο της περιοχής Peak District στην Αγγλία είναι μια απόλαυση για όλους όσους αγαπούν τη γραφική ύπαιθρο, με τους κυματιστούς λόφους, τη μαγευτική θέα....

2023 ΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΗΠΟ

9 ανοδικές τάσεις στην κηπουρική το 2023, καθώς και μερικές που ισχύουν πάντα.