Αρχιτεκτονικη Τοπιου

ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Σκοπός της Ίδρυσής του είναι η συγκέντρωση και αποθεματοποίηση μέρους των χλωριδικών στοιχείων της ευρύτερης περιοχής της λίμνης Νικολάου Πλαστήρα του νομού Καρδίτσας, αλλά και γενικότερα του Ελλαδικού χώρου.

ΥΔΡΟΒΙΟΤΟΠΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Η Ελλάδα από το 1920 μέχρι σήμερα έχει χάσει περίπου το 60% των υγροτόπων της λόγω αποξηράνσεων.

ΘΕΩΡΙΕΣ ΤΩΝ ΚΗΠΩΝ ΤΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΜΕΡΟΣ Α΄

Ο Leon Battista Alberti (1404-72), ένας ανθρωπιστής και ένας αρχιτέκτονας, έγραψε τα δέκα βιβλία στην αρχιτεκτονική (de Re Aedificatoria) μεταξύ 1443 και 1452.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΕΝΤΡΟ ;

Η εποχιακή κυκλική ανάπτυξη του κορμού έχει σαν αποτέλεσμα να ξεχωρίζουν μεταξύ τους οι διάφοροι κύκλοι.Με βάση τον αριθμό των κύκλων είναι δυνατό να μετρήσουμε την ηλικία των δέντρων με προσέγγιση, μέχρι δύο χρόνια!

TENDENCE

Διεθνή Εμπορικη Έκθεση Διακόσμησης και Ειδών Δώρου στο Εκθεσιακό Κέντρο της Φρανκφούρτης

ΕΘΝΙΚΟΣ ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ ΒΕΛΓΙΟΥ

Ο Εθνικός Βοτανικός Κήπος του Βελγίου είναι ένας από τους μεγαλύτερους βοτανικούς κήπους του κόσμου και βρίσκεται στην ιστορική περιοχή Bouchout στο μικρό χωριό του Meise, κοντά στις Βρυξέλλες.

ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ ΛΥΩΝ

Ο σκοπός του Κήπου είναι να πληροφορήσει το ευρύτερο κοινό αυξάνοντας την ενημέρωση για τη βιοποικιλότητα του φυτικού βασιλείου.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΒΟΤΑΝΙΚΩΝ ΚΗΠΩΝ

Η χρήση των βοτανικών κήπων άλλαξε το 16ο και 17ο αιώνα. Ήταν η εποχή των ανακαλύψεων και η αρχή του διεθνούς εμπορίου. Κήποι όπως οι Βασιλικοί Βοτανικοί Κήποι στο Κιου (Kew) και ο Βασιλικός Βοτανικός Κήπος της Μαδρίτης δημιουργήθηκαν με στόχο την καλλιέργεια νέων ειδών τα οποία εισάγονταν μέσω αποστολών σε τροπικές περιοχές.

ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ COIMBRA 

Júlio Henriques ο οποίος στα 1873 προώθησε την ανταλλαγή φυτών και σπόρων με άλλους Βοτανικούς Κήπους και υπήρξε ο ιδρυτής της μοναδικής επιστημονικής ένωσης στην Πορτογαλία της Sociedade Broteriana.

ΝΕΡΟ ΝΕΡΑΚΙ

Το νερό παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη διατήρηση και ανάπτυξη των φυτών. Το νερό εισέρχεται στα φυτά διαμέσου των ριζών και μεταφέρει με αυτό τον τρόπο σε αυτά διάφορα θρεπτικά συστατικά , και ανανεώνεται με τη βοήθεια της διαπνοής.