Κηπος

Η ΣΩΣΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΦΥΤΩΝ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΗΠΟ ΜΕ ΦΕΓΓΑΡΙ

Ανάλογα με την περιοχή που είστε, εξετάστε τις ποικιλίες φυτών που υπάρχουν και μπορούν να ευδοκιμήσουν.

ΠΩΣ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΤΕ ΕΝΑΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΗΠΟ

Η βιολογική κηπουρική είναι πιο εύκολη για το περιβάλλον και έχει ως αποτέλεσμα πιο υγιή φυτά.

7 ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΟΜΟΡΦΟ ΚΗΠΟ ΜΕ ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ

Φυτέψτε φυτά στον κήπο σας για να προσελκύσετε αυτά τα ευεργετικά έντομα στην αυλή σας!

ΤΑ 5 ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΗΠΟΥ

Είτε έχετε μεγάλο, είτε μικρό κήπο αυτά τα 5 tips σίγουρα θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε τον κήπο των ονείρων σας, αξιοποιώντας κάθε γωνιά έξυπνα και πρακτικά!

ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ

ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΗΠΟΥΣ

Ανακαλύψτε τα καλύτερα μικρά δέντρα για να αναπτυχθούν σε έναν μικρό κήπο, για τα λουλούδια, τα φρούτα και το φύλλωμα τους.

ΠΩΣ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΣΥΝΕΧΕΣ ΧΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΣΑΣ

Σας συγκεντρώσαμε δώδεκα στοιχεία που πρέπει να λάβετε υπόψη σας όταν σχεδιάζετε έναν πάντα πολύχρωμο κήπο.

Ο κηπος ως θεραπευτικος χωρος: Τα οφελη της κηπουρικης για τη ψυχολογικη ευεξια

Ο κήπος δεν είναι μόνο ένας χώρος για καλλωπισμό και καλλιέργεια φυτών. Είναι επίσης ένας θεραπευτικός χώρος που μπορεί να έχει ευεργετική επίδραση στην ψυχολογική μας ευεξία. Σε αυτό το άρθρο, θα εξερευνήσουμε τη σχέση μεταξύ της φροντίδας του κήπου και της ψυχολογικής ευεξίας, αναλύοντας τα οφέλη της κηπουρικής για τη μείωση του στρες, την αναζωογόνηση του πνεύματος και την προαγωγή της υγείας και της χαλάρωσης.

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΓΚΑΖΟΝ ΣΑΣ

Ένας καλά διατηρημένος κήπος με πυκνό, πράσινο γκαζόν είναι μια πραγματική χαρά για κάθε ιδιοκτήτη. Το γκαζόν αποτελεί το κεντρικό στοιχείο ενός κήπου και απαιτεί την κατάλληλη περιποίηση για να διατηρηθεί υγιές και πανέμορφο. Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε κάποιες βασικές τεχνικές περιποίησης και διατήρησης του γκαζόν σας, που θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε έναν εντυπωσιακό και υγιή χώρο πρασίνου.

Η ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΩΝ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ

Ο κήπος αποτελεί έναν μαγικό χώρο γεμάτο χρώματα, αρώματα και ζωντάνια. Μια από τις σημαντικότερες παρουσίες που συναντάμε σε έναν κήπο είναι οι μέλισσες. Οι μέλισσες είναι εξαιρετικά σημαντικές για την αειφορία και την ευημερία του κήπου, καθώς προσφέρουν ανεκτίμητα ωφέλη. Σε αυτό το άρθρο, θα εξερευνήσουμε τη σχέση των μελισσών με τον κήπο και τη σημασία τους για τη βιοποικιλότητα και την οικολογική ισορροπία.