Κηπος

ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΠΛΑιΝΗ ΑΥΛΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ

Για μονοπάτια, προσθέστε απαλές καμπύλες ή γωνίες ή δημιουργήστε ακανόνιστα μοτίβα σκαλοπατιών για να κάνετε τον χώρο να αισθάνεται λιγότερο σαν τούνελ.

ΦΥΤΕΥΩ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΤΑΝΑ

Οι κήποι με βότανα σε γλάστρες - ζρντινιέρες μπορούν να καλλιεργηθούν σε σχεδόν οποιοδήποτε φυτοδοχείο θέλετε. Μπορείτε να φυτέψετε αρωματικά και βότανα σε γλάστρες σε μια ηλιόλουστη βεράντα ή κοντά στην κουζίνα σας για εύκολη πρόσβαση.

ΠΩΣ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΤΕ ΕΝΑΝ ΚΗΠΟ ΜΕ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΖΟ!

Και όμως μπορείτε να δημιουργήστε και να σχεδιάσετε τον δικό σας κήπο αφιερωμένο αποκλειστικά με φυτά που μπορείτε να τα κόψετε για να έχετε πάντα τα βάζα σας γεμάτα!

11 ΚΗΠΟΙ ΕΥΕΞΙΑΣ

Η ιδέα πίσω από τη φετινή διοργάνωση της Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς ήταν οι 11 Κήποι Ευεξίας, τους οποίους κατασκεύασαν γνωστοί αρχιτέκτονες τοπίου.

ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ ΤΟΝ ΚΗΠΟ ΣΑΣ

Η δημιουργία χωρισματών σε μικρότερους χώρους μπορεί πραγματικά να κάνει τον κήπο να φαίνεται μεγάλος.

ΠΩΣ ΣΧΕΔΙΑΖΩ ΔΩΜΑΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ

Συνδέστε τα δωμάτια του κήπου με μονοπάτια από ψηφίδα ή χωματόδρομο, μια περιοχή μετάβασης, όπως ένα πέτρινο αίθριο ακόμα και γκαζόν. Χρησιμοποιήστε ένα εστιακό σημείο όπως ένα παγκάκι ή ένα αγαλματίδιο, ή διακοσμητικά που θα αναγκάσει τους επισκέπτες να εξερευνούν.

ΙΔΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ

Αξιολογήστε τον χώρο σας για να προσδιορίσετε τι θέλετε να διασφαλίσετε και να προστατέψτε. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει μία ή περισσότερες επιλογές.

ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΩΝ ΦΥΤΩΝ

Ετοιμαστείτε να πειραματιστείτε και να δοκιμάσετε φυτά (εκτός των συνηθισμένων) , πως μπορούν να σας εκπλήξουν με την σκληρότητά και την αντοχή τους.

ΤΑ ΦΥΤΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΚΗΠΟ

Να θυμάστε ότι το «μεσογειακό κλίμα» συνήθως έχει ήπιους, υγρούς χειμώνες και ζεστά καλοκαίρια κατά τα οποία πέφτει ελάχιστη ή καθόλου βροχή

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΔΕΝΤΡΩΝ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΗΠΟ

Η προσθήκη δέντρων στον κήπο σας, είτε πρόκειται για ένα μικρό δέντρο είτε για ομάδα συγκεκριμένης ποικιλίας, θα βελτιώσει σημαντικά την εμφάνιση και την αξία του σπιτιού σας.