Παιδια και Κηπος

ΠΩΣ ΝΑ ΤΑΙΣΕΤΕ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ

Είτε φτιάχνετε τη δική σας τροφοδοσία είτε αγοράζετε έτοιμη, η συμμετοχή στο τάισμα πουλιών στην πίσω αυλή ή στο πάρκο είναι μια ευχάριστη δραστηριότητα. Αλλά υπάρχουν εγκεκριμένοι από τους ειδικούς τρόπους για να το προσεγγίσετε. Συγκεντρώσαμε συμβουλές από τους ειδικούς εδώ!

ΛΙΓΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ

Στη σημερινή κοινωνία, τα παιδιά εκτίθενται σε μεγάλη ποικιλία παιχνιδιών. Ωστόσο, όλο και περισσότεροι ειδικοί συμφωνούν ότι η υπερβολική ποσότητα παιχνιδιών μπορεί να είναι αρνητική για την ανάπτυξη των παιδιών. Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε την σημασία του να μην έχουν τα παιδιά πολλά παιχνίδια και τα οφέλη που προκύπτουν από αυτήν την προσέγγιση.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ

Τίποτα δεν συναντά τη φαντασία των παιδιών και την ενεργητικότητά τους όσο η παραλία. Είναι ένας φυσικός παιχνιδιότοπος γεμάτος εξερευνητικές δραστηριότητες και ευκαιρίες για τα παιδιά να συνδεθούν με τη φύση. Ανακαλύπτοντας τον παραλιακό τοπίο και την παραθαλάσσια ζωή, τα παιδιά μπορούν να αναπτύξουν τη φαντασία τους, να εκτονωθούν και να μάθουν πολλά για τον φυσικό κόσμο. Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικές δραστηριότητες που μπορείτε να απολαύσετε με τα παιδιά σας στην παραλία.

ΣΠΙΤΙΚΟ ΠΑΓΩΤΟ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ

Πανεύκολες υγειινές συνταγές που θα απολαύσουν τα παιδιά σας!

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΥΣΩΝΑΣ

Ο καύσωνας μπορεί να καθιστά δύσκολο το να κρατήσετε τα παιδιά απασχολημένα και ευχαριστημένα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Ωστόσο, υπάρχουν πολλές δραστηριότητες που μπορείτε να οργανώσετε στο σπίτι για να διασκεδάσουν και να μάθουν τα παιδιά, δημιουργώντας ένα δροσερό και ασφαλές περιβάλλον. Ας δούμε μερικές ιδέες:

ΤΑ ΩΦΕΛΗ ΤΩΝ ΦΥΤΩΝ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

Η παρουσία φυτών στους χώρους του σχολείου μπορεί να προάγει μια πιο υγιή, φιλική προς τη φύση και ενδιαφέρουσα μάθηση για τα παιδιά. Επιπλέον, η επαφή με τη φύση μπορεί να συμβάλει στην ευημερία τους και να τους διδάξει σημαντικές αξίες σχετικά με την προστασία και την αειφορία του περιβάλλονκαι τη βιωσιμότητα.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Το καλοκαίρι είναι η ιδανική εποχή για να εμπλέξετε τα παιδιά σε δραστηριότητες στον κήπο. Αυτές οι δραστηριότητες θα τους επιτρέψουν να απολαύσουν τον φυσικό χώρο, να μάθουν για τη φύση και τα φυτά, και να αναπτύξουν την φαντασία και τις δεξιότητές τους.

MONTESSORI ΚΑΙ ΦΥΣΗ

Η Μοντεσσοριανή παιδαγωγική είναι μια εκπαιδευτική μέθοδος που αναπτύχθηκε από την ιταλίδα γιατρό και εκπαιδευτικό, Μαρία Μοντεσσόρι, στις αρχές του 20ο αιώνα. Η προσέγγιση αυτή θεωρεί το παιδί ως έναν ενεργό και αυτόνομο οργανισμό, ικανό να αναπτύξει τις δυνατότητές του μέσω ενός περιβάλλοντος που του παρέχει ελευθερία και δομή.

MONTESSORI GARDEN - ΠΟΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΚΗΠΟΥΡΙΚΗΣ

Μέσω της κηπουρικής, τα παιδιά μαθαίνουν διάφορα μαθήματα. Έχουμε παραθέσει μερικά απο αυτά στο παρόν άρθρο.

MONTESSORI ΚΗΠΟΥΡΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ!

Το Montessori Gardening για παιδιά έχει να κάνει με το να φέρνεις τα παιδιά στον κήπο τους παρέχει μια πλούσια μαθησιακή εμπειρία που θα θυμούνται για τα επόμενα χρόνια. Η κηπουρική βγάζει τα παιδιά έξω και εμπλέκονται βαθιά στα έργα της φύσης. Και, τι θα μπορούσε να είναι πιο πρακτικό και βασισμένο στην πραγματικότητα από το να σπέρνεις και να θερίζεις ζωντανά φυτά;