Εργαλεια - Μηχανηματα

ΠΑΡΑΣΙΤΑ ΚΑΙ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΣΤΑ ΦΥΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ

Πολλές φορές τα φυτά μας αν και μέσα στο σπίτι, προσβάλονται απο κάποιου είδους παράσιτα ή και ασθένειες. Παρακάτω θα αναφέρουμε μερικά απο αυτά που συναντάμε πιο συχνά.

ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΧΕΙΡΟΣ FUMASI

FUMASI Η ΙΣΤΟΡΙΑ

Τα προϊόντα Fumasi αποτελούν το μίγμα της εμπειρίας και ποιότητας του παλιού καιρού με την υψηλή τεχνογνωσία του σήμερα.

ΕΧΘΡΟΙ ΚΑΙ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΤΗΣ ΟΡΤΑΝΣΙΑΣ

Ο βοτρύτης Botrytis cinerea , αποτελεί μια απο τις συχνότερες και πιο σοβαρες ασθένειες. Το παθογόνο Botrytis cinerea, προσβάλλει τα φύλλα, τα άνθη, τους οφθαλμούς , τα στελέχη και τα μοσχεύματα του φυτού.

ΕΧΘΡΟΙ ΚΑΙ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΜΑΡΟΥΛΙΟΥ

Ο μύκητας Peronospora lactucae προκαλεί στο μαρούλι χλωρωτικές κηλίδες στα κάτω φύλλα, όταν επικρατούν συνθήκες υψηλής υγρασίας και στη συνέχεια προκαλείται σήψη των φύλλων.

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΑ ΦΥΤΑ

Τα φυτά είναι τόσο ξεχωριστά γιατί είναι τόσο πλούσια σε ουσίες με βιολογική δράση. Από την ασπιρίνη μέχρι το όπιο και την μορφίνη, που παράγεται από αυτό έχουμε ουσίες που είτε θεραπεύουν είτε βλάπτουν. Όλες όμως έχουν βιολογική δράση.

ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΑΖΑΛΕΑΣ

Ο μύκητας κανονικά δεν εισβάλλει τους υγιείς φυτικούς ιστούς. Προτιμά να προσβάλει τους νεκρούς, γηρασμένους ή τραυματισμένους ιστούς

ΩΙΔΙΟ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑΣ

Η ασθένεια αποτελεί σήμερα μια απο τις πιο διαδεδομένες και είναι η πιο σοβαρή πάθηση της Τριανταφυλλιάς τόσο στην υπο κάλυψη, όσο και στις υπάιθριες καλλιέργειες.

ΠΟΤΙΣΜΑ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ

Φροντίστε να βρείτε λύσεις που θα διατηρήσουν το ίδιο όμορφο τον κήπο σας ακόμα κι όσο εσείς θα λείπετε.

ΠΕΠΟΝΙ ΕΧΘΡΟΙ ΚΑΙ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ

...Τα ψεκάσματα με αραιό καπνοσαπούνι, δίνουν ικανοποιητικά αποτελέσματα, όταν εκτελούνται εγκαίρως και προσεκτικά....