Φροντιδα - Εργαλεια

ΠΩΣ ΝΑ ΠΟΤΙΣΕΤΕ ΣΩΣΤΑ ΤΟΝ ΚΗΠΟ ΣΑΣ

Ο κατάλληλος ποτισμός αποτελεί ένα από τα βασικά στοιχεία για τη διατήρηση της υγείας του κήπου σας. Η σωστή υγρασία στο έδαφος εξασφαλίζει την ανάπτυξη και ευεξία των φυτών, ενώ η έλλειψη νερού μπορεί να οδηγήσει σε ξεράματα και φθορές. Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε μερικές τεχνικές ποτίσματος που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να διατηρήσετε την υγεία του κήπου σας.

ΜΕΛΙΓΚΡΑ: ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

Η Μελίγκρα ή αλλιώς αφίδες φαίνεται να βρίσκουν το δρόμο τους σε κάθε κήπο. Είναι μικρά έντομα με μαλακό σώμα που τρέφονται ρουφώντας τα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά υγρά από τα φυτά. Σε μεγάλο πλήθος, μπορούν να αποδυναμώσουν τα φυτά σημαντικά, βλάπτοντας τα λουλούδια και τους καρπούς.

ΚΑΤΑΚΑΘΙ: ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΛΙΠΑΣΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΦΥΤΑ

Το κατακάθι του καφέ μπορεί να αποτελέσει πολύτιμο φυσικό λίπασμα για τον κήπο σας. Αξιοποιώντας τα θετικά του χαρακτηριστικά, μπορείτε να βελτιώσετε την υγεία και την απόδοση των φυτών σας, ενώ παράλληλα μειώνετε την εξάρτηση από χημικά

ΠΩΣ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕΤΕ ΤΗ ΔΡΑΚΑΙΝΑ

ΠΩΣ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕΤΕ ΤΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΚΗΠΟΥ

Συμβουλές για καθημερινή και εποχιακή φροντίδα και συντήρηση εργαλείων κήπου, συμπεριλαμβανομένου του καθαρισμού και της αποθήκευσης.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΤΑ ΣΩΣΤΑ ΒΟΤΑΝΑ

Ορισμένα βότανα όπως ο βασιλικός, ο άνηθος και ο κόλιανδρος καλλιεργούνται ως μονοετή φυτά στις περισσότερες περιοχές.

ΖΗΜΙΕΣ ΑΠΟ ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ;

Το αλάτι που εφαρμόζεται από συνεργεία οδοποιίας ή σε πεζοδρόμια από τους ιδιοκτήτες σπιτιού μπορεί να καταλήξει σε κοντινά παρτέρια κήπου.

ΖΗΜΙΕΣ ΣΤΟΝ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΚΗΠΟ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ;

Αυτά τα ζητήματα μπορούν σε μεγάλο βαθμό να μετριαστούν επιλέγοντας φυτά που είναι ανθεκτικά στο κρύο για την περιοχή σας και που είναι κατάλληλα για το σημείο στον κήπο σας όπου φυτεύονται.

ΠΑΓΟΣ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ;

Ο πάγος είναι λίγο πολύ το πιο σκληρό πράγμα που μπορεί να συμβεί στον κήπο σας το χειμώνα. Το τεράστιο βάρος μπορεί να είναι καταστροφικό.

ΠΩΣ ΝΑ ΠΟΤΙΖΕΤΕ ΤΟΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΣΑΣ ΚΗΠΟ

13 συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να ποτίζετε σωστά τον καλοκαιρινό σας κήπο.