Εργαλεια - Μηχανηματα

ΚΛΑΔΕΜΑ ΟΠΩΡΟΦΟΡΩΝ

Το κλάδεμα είναι μία από τις πιο σημαντικές εργασίες για ένα δένδρο καθώς αφαιρούμε τμήματα με σκοπό να πετύχουμε το ιδανικό σχήμα που διευκολύνει τις καλλιεργητικές φροντίδες και επηρεάζει ευνοϊκά τη βλάστηση και την καρποφορία.

ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΧΕΙΡΟΣ FUMASI

Τα προϊόντα Fumasi αποτελούν το μίγμα της εμπειρίας και ποιότητας του παλιού καιρού με την υψηλή τεχνογνωσία του σήμερα.

ΑΣΠΡΙΣΜΑ ΚΟΡΜΩΝ

Η μέθοδος του ασπρίσματος χρησιμοποιείται κυρίως σε οπωροφόρα δέντρα και σε δέντρα αγροκτημάτων.

ΣΚΩΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑΣ

Την σκωρίαση της τριανταφυλλιάς την προκαλεί ο μύκητας Phragmidium mucronatum και εμφανίζεται αρχικά στα φύλλα και στα πράσινα μέρη του φυτού

ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΩΣΤΟ ΚΛΑΔΕΜΑ

Τα κλαδέματα έχουν σαν σκοπό να δωσουν στα φυτά μας... Να πάρουμε μεγαλύτερα και ωραότερα άνθη Να έχουμε υγιές φυτά

ΠΑΡΑΣΙΤΑ ΚΑΙ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΣΤΑ ΦΥΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ

Πολλές φορές τα φυτά μας αν και μέσα στο σπίτι, προσβάλονται απο κάποιου είδους παράσιτα ή και ασθένειες. Παρακάτω θα αναφέρουμε μερικά απο αυτά που συναντάμε πιο συχνά.

FUMASI Η ΙΣΤΟΡΙΑ

Τα προϊόντα Fumasi αποτελούν το μίγμα της εμπειρίας και ποιότητας του παλιού καιρού με την υψηλή τεχνογνωσία του σήμερα.

ΕΧΘΡΟΙ ΚΑΙ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΤΗΣ ΟΡΤΑΝΣΙΑΣ

Ο βοτρύτης Botrytis cinerea , αποτελεί μια απο τις συχνότερες και πιο σοβαρες ασθένειες. Το παθογόνο Botrytis cinerea, προσβάλλει τα φύλλα, τα άνθη, τους οφθαλμούς , τα στελέχη και τα μοσχεύματα του φυτού.

ΕΧΘΡΟΙ ΚΑΙ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΜΑΡΟΥΛΙΟΥ

Ο μύκητας Peronospora lactucae προκαλεί στο μαρούλι χλωρωτικές κηλίδες στα κάτω φύλλα, όταν επικρατούν συνθήκες υψηλής υγρασίας και στη συνέχεια προκαλείται σήψη των φύλλων.

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΑ ΦΥΤΑ

Τα φυτά είναι τόσο ξεχωριστά γιατί είναι τόσο πλούσια σε ουσίες με βιολογική δράση. Από την ασπιρίνη μέχρι το όπιο και την μορφίνη, που παράγεται από αυτό έχουμε ουσίες που είτε θεραπεύουν είτε βλάπτουν. Όλες όμως έχουν βιολογική δράση.