Φυτοσκοπιο

ΒΙΒΟΥΡΝΟ ΓΥΑΛΙΣΤΕΡΟ ΚΑΙ ΑΝΘΕKTIKO

Ένας θάμνος που είναι ιδιαίτερα προσαρμοσμένος στο κλίμα της χώρας μας

ΠΩΣ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΜΕ ΤΑ ΦΥΤΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΓΩΝΙΑ

Κάποιοι εκεί έξω... παγώνουν! Μάθετε πως μπορείτε μετά την παγωνιά να επαναφέρετε τα φυτά σας στον κανονικό τους ρυθμό.

ΤΟ ΑΝΘΟΣ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

Ο Χειμωνανθός (Chimonanthus fragans) ένας εντυπωσιακός φυλλοβόλος θάμνος, όπου μεσα στον χειμώνα μας προσφέρει την πλούσια εντυπωσιακή ανθοφορία του.

ΑΝΘΟΥΡΙΟ

Χαρακτηριστικό γνώρισμα του φυτού είναι τα ιδιαίτερης ομορφιάς μεγάλα άνθη του.

ΑΝΘΗ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤOΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

ΧΕΙΜΩΝΑΝΘΟΣ Φυλλοβόλος θάμνος που ανθίζει Ιανουάριο με Φεβρουάριο πριν την έκπτυξη των φύλλων του. Φέρει κίτρινα πολύ αρωματικά άνθη.

ΥΠΟΜΟΝΗ Η ΚΑΚΤΟΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

Η υπομονή προέρχεται από το τροπικό δάσος του όρους Όργκαν βόρεια του Ρίο ντε Τζανέιρο, στη νοτιοανατολική Βραζιλία. Εκεί, αποκαλείται "Flor de maio" (λουλούδι του Μαΐου).

ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ

Παραδόξως, πολλές ποικιλίες ανθοφόρων θάμνων είναι στα καλύτερά τους την πιο κρύα εποχή του χρόνου, φέρνοντας χρώμα και ενδιαφέρον στον κήπο όταν το χρειάζεστε περισσότερο.

Tradescantia

Οι τροπικές ποικιλίες συνήθως καλλιεργούνται για το ελκυστικό φύλλωμα που διατίθεται σε μια σειρά χρωμάτων και σχεδίων, ενώ οι ανθεκτικοί τύποι καλλιεργούνται για τα γοητευτικά λουλούδια τους που ανθίζουν για εβδομάδες την άνοιξη και το καλοκαίρι.

Ο ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ

Ο βασιλικός Ocimum basilicum, είναι της οικογένειας των χειλανθών – Labiatae. Ένα ετήσιο ποώδες φυτό, που κατάγεται από τις τροπικές περιοχές της Ασίας και της Αφρικής.

ΓΚΑΟΥΡΑ

Η γκάουρα είναι πολυετές, αειθαλές φυτό ποώδους ανάπτυξης.