Φυτοσκοπιο

5 ΦΥΤΑ ΑΝΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΞΗΡΑΣΙΑ

Αγάβη είναι ένας εντυπωσιακός, αργής ανάπτυξης κάκτος που μπορεί να πάρει έως και 40 χρόνια για να ανθίσει!

ΟΙ 15 ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΘΑΜΝΟΙ ΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΣΑΣ

Η χρήση θάμνων για τη δημιουργία ιδιωτικότητας προσθέτει ένα ζωντανό στοιχείο που δεν μπορεί να προσφέρει ένας τοίχος ή κάποιο πλέγμα. Ο φράχτης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δημιουργήσει οικειότητα, να καθορίσει ‘’δωμάτια’’ κήπου ή να αποκλείσει μία αντιαισθητική θέα.

ΑΝΘΟΥΡΙΟ

Χαρακτηριστικό γνώρισμα του φυτού είναι τα ιδιαίτερης ομορφιάς μεγάλα άνθη του.

ΚΑΛΑΘΕΑ ΜΕ ΤΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ ΦΥΛΛΑ

Η εξαίρεση σε αυτό είναι η ποικιλία crocata, η οποίο πωλείται όχι μόνο λόγω των σχημάτων των φύλλων του, αλλά επειδή παράγει υπέροχα πορτοκαλί άνθη που κυματίζουν πάνω από το βασικό φύλλωμα του φυτού.

ΦΥΚΟΣ ΛΥΡΑΤΑ

Είναι ένα δημοφιλές φυτό εσωτερικού χώρου με πολύ μεγάλα, έντονα φλεβώδη και γυαλιστερά φύλλα σε σχήμα βιολιού που αναπτύσσονται όρθια σε έναν κομψό κορμό.

ΠΕΝΤΕ ΕΤΗΣΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ

Πώς θα προσδώσουμε στον κήπο και την βεράντα μας χρώμα εν μέσω του χειμώνα ;

ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ

Παραδόξως, πολλές ποικιλίες ανθοφόρων θάμνων είναι στα καλύτερά τους την πιο κρύα εποχή του χρόνου, φέρνοντας χρώμα και ενδιαφέρον στον κήπο όταν το χρειάζεστε περισσότερο.

ΠΡΙΜΟΥΛΑ

Για να δημιουργήσετε καινούρια φυτά πρίμουλας, κάνετε διαίρεση του αρχικού φυτού και του ριζώματος της στις αρχές της άνοιξης μόλις έχει ολοκληρωθεί η ανθοφορία του φυτού.

ΕΠΙΛΕΓΟΝΤΑΣ ΠΑΤΑΤΟΣΠΟΡΟ

Το πρώτο που θα πρέπει να προσέξουμε για να έχουμε μια καλή παραγωγή σε ποσότητα αλλά και σε ποιότητα είναι ο πατατόσπορος.

ΜΙΑ ΚΑΛΛΟΝΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ - ΤΣΙΝΤΟΝΙΑ

Αν έχετε μπαλκόνι μπορείτε να την φυτέψετε σε μια γλάστρα μόνη της, τοποθετώντας την σε ένα ηλιόλουστο σημείο!