Φυτοσκοπιο

ΦΙΤΟΝΙΑ ΤΟ ΦΥΤΟ ΜΕ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΑ ΝΕΥΡΩΜΑΤΑ

Αυτό που την κάνει ξεχωριστεί είναι το φύλλωμά της, έχοντας σκουροπράσινο φόντο και ρόζ , κόκκινες ή λευκές νευρώσεις.

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙ

Περιλαμβάνει 20 περίπου είδη αειθαλών κωνοφόρων που κατάγονται από τις εύκρατες ζώνες του βόρειου ημισφαιρίου.

ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΠΙΠΕΡΙΑΣ

Οι ποικιλίες που καλλιεργούνται για κόκκινη πιπεριά κατατάσσονται σε μια ομάδα που είναι διεθνώς γνωστή ως Paprica.

ΕΝΤΟΜΟΑΠΩΘΗΤΙΚΑ ΦΥΤΑ

Υπάρχουν οικολογικές μέθοδοι απώθησης των εντόμων, οι οποίες εκτός από τον λειτουργικό τους χαρακτήρα προσδίδουν και καλαισθησία στον κήπο ή το μπαλκόνι σας. Η φύτευση κατάλληλων ειδών φυτών θα επιφέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

ΓΕΡΑΝΙ Η ΜΟΛΟΧΑ

ίναι ένα φυτό χωρις ιδιαίτερες απαιτήσεις. Ευδοκιμεί σε οποιοδήποτε τύπο εδάφους, ακόμα και σε βαριά αργιλώδη εδάφη, αρκεί το χώμα τους να μην είναι συνεχώς υγρό.

ΚΑΡΠΟΥΖΙ

Η νεοελληνική ονομασία του είναι υδροπέπων ή μηλοπέπων , λόγω της μεγάλης περιεκτικότητας σε νερό.

ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΛΟΥΛΟΥΔΙ

Ανήκει σε έναν από τους πιο διαδεδομένους τροπικούς καρπούς μαζί με τη ζάχαρη, τον καφέ και τη σοκολάτα, ενώ συγχρόνως κατατάσσεται στα ακριβότερα μπαχαρικά του κόσμου μαζί με το σαφράν και το κάρδαμο.

ΡΟΛΟΓΙΑ - ΠΑΣΙΦΛΟΡΑ

Στην Ελλάδα χρησιμοποιείτε το είδος Passiflora caerulea ,γνωστό και ως Ρολογία ή Παθανθές, για την δημιουργία φυτικών φραχτών, την κάλυψη τοίχων και διακοσμητικών στεγάστρων, καθώς διαθέτει πλούσιο φύλλωμα και γρήγορο ρυθμό ανάπτυξης.

ΓΑΡΔΕΝΙΑ

Οι αποξηραμένοι καρποί της γαρδένιας αποτελούν ένα από τα πλέον δραστικά φάρμακα της παραδοσιακής Κινέζικης βοτανοθεραπείας. Το εκχύλισμα του καρπού της γαρδένιας χρησιμοποιείται επί αιώνες σε Ασιατικές χώρες για θεραπευτικούς σκοπούς και φαίνεται ότι δρα ως αντιφλεγμονώδες, αντιπυρετικό και αντιυπερτασικό φάρμακο.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΦΥΤΑ ΤΟΥ ΜΗΝΑ / ΑΠΡΙΛΙΟΣ

Οι κλιματικές συνθήκες τον Απρίλιο ευνοούν την ανάπτυξη και την ανθοφρία μιας μεγάλης ποικιλίας φυτών και χαρακτηρίζεται ως μία περίοδος κατάλληλη για καλλιεργητικές διεργασίες, όπως είναι το κλάδεμα, η λίπανση, η άρδευση, αλλά και η τοποθέτηση νέου φυτικού υλικού.