ΠΩΣ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΤΕ ΤΑ ΦΥΤΑ ΣΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ.

24 Ιανουαρίου, 2021

Πριν από οποιαδήποτε φροντίδα των φυτών εσωτερικού χώρου, θα πρέπει πρώτα να γίνει η σωστή τοποθέτησή τους μέσα στο χώρο. Η πλειοψηφία των φυτών εσωτερικού χώρου ευδοκιμούν σε φωτεινούς χώρους όχι όμως άμεσα εκτεθειμένα στο ηλιακό φως, με σταθερή θερμοκρασία και προστατευμένα από ρεύματα αέρα.
Tips:

  • Αποφύγετε να τοποθετείτε φυτά κοντά σε πόρτες και παράθυρα καθώς δημιουργούνται ρεύματα αέρα.

  • Πολλά από τα φυτά εσωτερικού χώρου ενοχλούνται από την άμεση επαφή τους στο ηλιακό φως οπότε δεν τα τοποθετούμε σε πολύ φωτεινά παράθυρα.

  • Δεν τοποθετούμε τα φυτά κοντά σε καλοριφέρ καθώς η έντονη θερμότητα που εκλύεται μπορεί να καταστρέψει τα περισσότερα φυτά.

  • Δεν βάζουμε τα φυτά στις σκοτεινές γωνίες του σπιτιού καθώς για την ανάπτυξή τους χρειάζονται ήλιο.


ΦΥΤΑ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
Τα φυτά εσωτερικού χώρου προσδήδουν το στοιχείο της φύσης μέσα σ’ έναν κλειστό και τεχνητό χώρο. Επίσης καθαρίσουν τον αέρα από τις βλαβερές τοξίνες που εκλύουν οι υπολογιστές και τα κλιματιστηκά. Λέγεται πως το σπαθίφυλλο είναι πολύ καλό φυσικό φίλτρο του αέρα και γι’ αυτό χρησιμοποιείται κυρίως στα γραφεία.
Άλλα φυτά που φιλτράρουν εξίσου την ατμόσφαιρα είναι η ασπιδίστρα, η σανσεβέρια, η δράκαινα, το χλωρόφυτο, η μονστέρα, όλοι οι κάκτοι και τα παχύφυτα όπως και τα μέλη της οικογένειας των βρομελιωδών.
ΦΥΤΑ ΣΤΟ ΜΠΑΝΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ

Πολλά από τα φυτά του εσωτερικού χώρου αγαπούν την επιπλέον υγρασία που υπάρχει στο μπάνιο και την κουζίνα υπό την μορφή ατμών.Οι φτέρες, το φιλόδενδρο, το χλωρόφυτο, η episcia, η pilea, η maranta και η cissus antarctica αγαπούν το υγρό περιβάλλον αλλά και τους χώρους με λιγότερο φωτισμό όπως είναι το μπάνιο και η κουζίνα.