ΒΕΛΟΥΤΕ ΣΟΥΠΑ ΑΠΟ ΡΕΒΥΘΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΟΡΤΣΙΝΙ

Miss Healthy Living 09 Νοεμβρίου, 2018 Κήπος
ΒΕΛΟΥΤΕ ΣΟΥΠΑ ΑΠΟ ΡΕΒΥΘΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΟΡΤΣΙΝΙ




Υλικά
 
  • 800gr ρεβύθια βρασμένα
  • 100 γρ ελαιόλαδο 300gr κρεμμύδι
  • 100 γρ λευκό κρασί 50gr μουστάρδα
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 50gr αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι
  • 250 – 350gr θυμάρι
  • αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό)


Εκτέλεση


Μουλιάζουμε τα ρεβύθια σε αλατισμένο νερό για 12- 24 ώρες

Ετοιμάζουμε πρώτα τα ρεβύθια. Αλλάζουμε 2 φορές το νερό στο οποίο βράζουν και τα μαγειρεύουμε σε αλατισμένο νερό μέχρι να είναι έτοιμα, περίπου 30-40 λεπτά δηλαδή.

Τοποθετούμε το ελαιόλαδο σε μια μέτρια κατσαρόλα, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε αλάτι και σοτάρουμε για 5 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά. Έπειτα προσθέτουμε και το λιωμένο σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμη.







Σβήνουμε με λευκό κρασί και όταν εξατμιστεί προσθέτουμε τη μουστάρδα και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια, χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε λίγο νερό ώστε να καλυφτούν, κλείνουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά.






Μπορούμε να σερβίρουμε με 2 τρόπους. Είτε να κάνουμε βελουτέ τα ρεβύθια και να προσθέσουμε από πάνω τα μανιτάρια, είτε να τα πολτοποιήσουμε όλα μαζί.

Για να πολτοποιήσουμε τα ρεβύθια θα χρειαστεί να προσθέσουμε από 250-350 γρ βραστό νερό ή από το νερό που έβρασαν. Το πόσο νερό θα προσθέσουμε εξαρτάται από την πυκνότητα που θέλουμε να έχει


Καλή επιτυχία

Για περισσότερες συνταγές Miss Healthy Living