ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗ ΦΡΥΣΟΥΛΑΚΗ

01 Απριλίου, 2016
Αυτόν τον μήνα φιλοξενούμε με χαρά τη συνέντευξη της Αναστασίας Φρυσουλάκη και της Ελένης Φρυσουλάκη, τις οποίες πρόσφατα θαυμάσαμε τις υπέροχες και πρωτότυπες δημιουργίες τους στην παρουσίαση του πανελλήνιου διαγωνισμού ανθοδετικής - Greek Flower Cup 2016, στις 23-25 Ιανουαρίου 2016 στο ΜΕΚ Παιανίας.

1 / Πείτε μας για την ΟΝΕΙΡΑΝΘΗ ;

Ελένη: Η Ονειράνθη είναι το σπίτι μας, το παιδί μας, ένα σημαντικό μέλος της οικογένειάς μας. Μετά σχεδόν έξι χρόνια, θα έλεγα ότι είναι η πιο εύστοχη συνειδητή επιλογή μας.2 / Kα. Αναστασία Φρυσουλάκη στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ανθοδετικής Τέχνης με τίτλο Greek Flower Cup pro 2016 είχατε την υψηλότερη βαθμολογία και κερδίσατε τις εντυπώσεις της κριτικής επιτροπής, ποιά είναι τα συναισθήματα σας για την νίκη σας αλλά και όλης της ομάδας σας ;

Πραγματικά είναι σαν να κρατώ μια τεράστια χαρά στα χέρια, πρωτόγνωρη, την οποία δε ξέρω τι να την κάνω και που να την πάω. Ευτυχώς τη μοιράζομαι με τους δικούς μου ανθρώπους, και με ανθρώπους που μέχρι πρότινος δεν γνώριζα την ύπαρξή τους- κι όμως μου δίνουν ευχές σαν να είμαι παιδί τους, φίλη τους καρδιακή. Κι αυτό δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτα άλλο.

3 / Ποιά και που θα είναι η επόμενη διεθνή διοργάνωση, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο όπου θα μας εκπροσωπήσετε σαν χώρα ;

Τον προσεχή Απρίλιο, θα πραγματοποιηθεί ο Πανευρωπαϊκός Διαγωνισμός Ανθοδετικής στην Γένοβα της Ιταλίας, στον οποίο θα λάβει μέρος η Κωνσταντίνα Διακομοπούλου(νικήτρια στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό το 2014). Μετά το πέρας του διαγωνισμού θα οριστεί η ακριβής ημερομηνία και ο τόπος που θα διεξαχθεί ο επόμενος, στον οποίο και θα διαγωνιστώ, εκπροσωπώντας την χώρα μας.

4 / Πόσα Χρόνια κάνετε αυτή τη δουλειά ;

Ελένη: Σε δυο μήνες κλείνουμε αισίως τα 6 χρόνια !5 / Είναι δύσκολο να συνυπάρχουν δυο αξιόλογοι ανθοδέτες στον ίδιο χώρο ;

Ελένη: Λόγω της αδελφική σχέσης που έχουμε, δεν υπάρχουν δυσκολίες. Αντιθέτως, έχουμε ήδη διαχωρίσει τις αρμοδιότητες με βάση τις τεχνικές μας ικανότητες, πράγμα που ενισχύει τη δημιουργικότητα και κάπως η μια συμπληρώνει την άλλη.

6 / Πως αποφασίσατε να γίνετε Επαγγελματίες στον κλάδο σας ;

Αναστασία: Είμαστε και οι δυο απόφοιτες του τμήματος Ανθοκομίας και Αρχιτεκτονικής Τοπίου, του ΑΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ. Η Ονειράνθη ήταν το «όνειρο» της Ελένης, οπότε εγώ ακολούθησα και φυσικά χαίρομαι πολύ για αυτό. Εκτός από τις σπουδές μας, για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε και να είμαστε σωστοί επαγγελματίες, παρακολουθήσαμε και εξακολουθούμε να παρακολουθούμε σεμινάρια ανθοδετικής από καταξιωμένους καθηγητές του χώρου.7 / Ποια κατά την γνώμη σας είναι τα χαρακτηριστικά ενός καλού Επαγγελματία στον κλάδο σας ;

Ελένη: Συνέπεια, εκπαίδευση, εξειδίκευση, έμφαση στην ποιότητα της πρώτης ύλης, δημιουργικότητα, μεράκι, φαντασία, υπομονή και επιμονή!

8 / Τι σας κάνει να ξεχωρίζετε στο Ρέθυμνο αλλά και γενικότερα στον χώρο του γάμου ;

Ελένη: Για εμάς κάθε πελάτης είναι ξεχωριστός. Απαράβατη αρχή μας, τόσο στο ξεκίνημα όσο και μετά από σχεδόν 6 χρόνια στο χώρο, είναι η δημιουργία διαφορετικών προτάσεων που βασίζεται στην προσωπικότητα του πελάτη μας, είτε πρόκειται για μια απλή ανθοδέσμη είτε για τον ανθοστολισμό του γάμου και της βάπτισης τους.9 / Δώστε μας 2 λέξεις που περιγράφουν το στυλ της δουλειάς σας.

Αναστασία: Συναίσθημα
Ελένη: Ταυτότητα


10 / Πώς βοηθάτε (καθοδηγείτε) το ζευγάρι να επιλέξει τον ανθοστολισμό που ταιριάζει στον δικό του γάμο ;

Αναστασία: Ακούμε με προσοχή τις ιδέες τους, μας περιγράφουν πως το έχουν φανταστεί και σεβόμενοι το budget τους δημιουργούμε μια πρόταση εξαρχής. Σκοπός μας είναι ο ανθοστολισμός του γάμου τους να δημιουργεί μια ζεστή και οικεία ατμόσφαιρα, όπου τόσο το ζευγάρι όσο και οι καλεσμένοι τους θα νιώθουν όμορφα.


11 / Γιατί ένα ζευγάρι να διαλέξει εσάς για την πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής του ;

Ελένη: Στο κατάστημά μας πέρα από τον τρόπο εξυπηρέτησης, που αναφέραμε παραπάνω, έχουμε διασφαλίσει την ποιότητα των λουλουδιών, κάνοντας απευθείας εισαγωγή από την Ολλανδία και επιλέγοντας τους πιο αξιόλογους Έλληνες παραγωγούς. Οπότε, το εκάστοτε ζευγάρι μπορεί να επιλέξει μέσα από μια μεγάλη γκάμα λουλουδιών ανεξάρτητα από την εποχή που παντρεύεται. Επιπλέον, παρακολουθώντας συνεχώς τις νέες τάσεις, ανανεώνουμε τα υλικά μας, ώστε να τους προσφέρουμε φρέσκιες και πρωτότυπες ιδέες για την ιδιαίτερη στιγμή τους.

12 / Πείτε μας μια δουλειά που κάνατε και νιώθετε Περήφανες

Αναστασία: Για εμάς κάθε φορά είναι πρώτη φορά και μάλλον είμαστε από τους τυχερούς που έχουμε να καμαρώνουμε για αρκετές από τις δουλειές μας καθώς και για τα υπέροχα ζευγάρια μας.13 / Πείτε μας κάτι αστείο που σας συνέβη στη δουλεία σας ;

Ελένη: Αστείο; Γενικά συμβαίνουν πολλά και διάφορα- τα οποία μας φτιάχνουν τη μέρα. Τα πιο αστεία γίνονται την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, για ευνόητους λόγους 

14 / Ποιες θα είναι οι τάσεις στον ανθοστολισμό στους γάμους το ’16;

Οι τάσεις γενικά, είτε αναφέρονται στη μόδα είτε στην διακόσμηση, μας γυρνάνε πιο κοντά στη φύση. Σε αρώματα και χρώματα ξεθωριασμένα, ίσως μιας άλλης εποχής. Ο ρομαντισμός συνεχίζει να είναι το νούμερο ένα και από εκεί και πέρα, ο καθένας βάζει το προσωπικό του στίγμα.

15 / Τι σας εμπνέει;

Υπάρχουν τόσα πολλά ερεθίσματα στην καθημερινή ζωή του καθενός από εμάς. Η έμπνευση μπορεί να είναι μια απλή βόλτα στη θάλασσα, ακόμα και ένα τριαντάφυλλο με ιδιαίτερο χρώμα ή οι ίδιοι οι πελάτες μας πολλές φορές αποτελούν έμπνευση.
Γενικά, υπάρχει μια μαγεία γύρω από όσους φτιάχνουν πράγματα με τα χέρια τους – και από το τίποτα δημιουργούν ‘κάτι’. Και αυτό το ‘κάτι’ κάποιος θα το κρατήσει στα χέρια του και αυτόματα θα δημιουργήσει μια νέα ανάμνηση. Αυτό είναι ανεκτίμητο.
16 / Ποια είναι τα σχέδιά σας για το ’16;

Γενικά μετά τον διαγωνισμό, έχουν προκύψει διάφορες προτάσεις. Η πιο σύντομη είναι τον Απρίλιο, στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό, στην Γένοβα όπου θα συμμετάσχουμε στην Ελληνική Αποστολή, στο πλευρό της Κωνσταντίνας Διακομοπούλου. Το γεγονός αυτό έχει να μας προσφέρει ακόμα μια μεγάλη εμπειρία, καθώς πέρα από τον Διαγωνισμό θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια ανθοδετικής από τον Gregor Lersch, τον Daniel Santamaria και άλλους καταξιωμένους Παγκοσμίως ανθοδέτες. Παράλληλα, προετοιμαζόμαστε για τη νέα σεζόν, σχεδιάζοντας νέα υλικά και συζητώντας με τα νέα μας ζευγάρια.

17 / Τι μήνυμα θα θέλατε να δώσετε στους αναγνώστες του Gardenmagazine ;

Κάτι που διαβάσαμε πρόσφατα και μας άρεσε πολύ. ‘Τα λουλούδια δεν μπορούν να λύσουν όλα τα προβλήματα… σίγουρα όμως είναι μια καλή αρχή’