ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΟ – ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ GARDENMAGAZINE 01 Ιανουαρίου, 2024 Κήπος

Είναι το αλεξανδρινό δηλητηριώδεις ;

Όλα τα μέρη του φυτού poinsettia μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμό στο στόμα και στο στομάχι εάν καταποθούν, επομένως κρατήστε τα φυτά μακριά από τα παιδιά και τα κατοικίδια. Μπορεί να προκαλέσει δερματική αντίδραση σε μερικούς ανθρώπους και καλό θα είναι να φοράτε γάντια όταν κλαδεύετε ή μεταφυτεύετε.Μπορούν να μείνουν έξω στο κρύο ;

Τα Αλεξανδρινά δεν αντέχουν τον παγετό και μπορούν να καταστραφούν ή να σκοτωθούν εάν οι θερμοκρασίες πέφτουν κάτω από τους 50 βαθμούς, ακόμη και για περιορισμένο χρονικό διάστημα. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να τα έχετε στο εσωτερικό χωρό της οικιίας σας ή στον χώρο εργασίας σας. Αν όμως δεν μπορείτε , προστατέψτε τα με ένα ελαφρύ κάλυμμα ειδικό για τον παγετό.
 

Μπορούν να καλλιεργηθούν σε εξωτερικούς χώρους όλο το χρόνο ;

Αν ζήτε σε τροπικό κλίμα ναι. Τα αλεξανδρινά είναι πολυετή φυτά. Αφού απολαύσετε το αλεξανδρινό σας για την περίοδο των διακοπών, αφήστε το φυτό να πεθάνει, κλαδέψτε το και τοποθετήστε το κοντά σε ένα ηλιόλουστο παράθυρο. Φυτέψτε έξω μόνο αφού περάσει κάθε πιθανότητα παγετού. Προτιμούν καλά στραγγιζόμενο, ελαφρώς όξινο έδαφος και μια περιοχή προστατευμένη από τον δυνατό αέρα. Μόλις εμφανιστούν πράσινοι βλαστοί, κρατήστε τους να ποτίζονται τακτικά και να γονιμοποιούνται κάθε δύο εβδομάδες κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου.
 Κιτρινίζουν τα φύλλα του ;

Τα φύλλα του αλεξανδρινού κιτρινίζουν
όταν ποτίζεται πολύ συχνά.
όταν η γλάστρα του καλύπτεται με κάποιο διακοσμητικό χαρτί ή ύφασμα και δεν φεύγει το νερό που περισσεύει
λόγω έλλειψης θρεπτικών στοιχείων.


Σχετικά άρθρα    

ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΟ - ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ