ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟΣ ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ

03 Μαρτίου, 2020

Κάθε τετραγωνικό έχει σημασία σε ένα μικρό κήπο λαχανικών. Είτε δεν έχετε καθόλου γη και μόνο ένα μικρό μπαλκόνι ή αίθριο δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Όσο υπάρχει μια ηλιόλουστη θέση, είτε στο έδαφος ή στο μπαλκόνι, μπορείτε να ικανοποιήσετε την όρεξή σας για φρεσκοκομμένα προϊόντα.

Από μια ταράτσα, μια μικρή ή μεγάλη βεράντα, είναι όλα βιώσιμα σημεία για την καλλιέργεια λαχανικών. Τα κλειδιά για την επιτυχία είναι ο προσεκτικός σχεδιασμός και η αξιοποίηση των περισσότερων από αυτά που έχετε.

Εδώ είναι μερικές πρακτικές συμβουλές για τα αυξήσετε την καλλιέργεια σας

Όταν καλλιεργείτε βρώσιμα σε γλάστρες, επιλέξτε ποικιλίες που να μπορούν να αναπτυχθούν γρήγορα και σωστά είτε είναι λαχανικά, είτε αρωματικά .

Τα μαρούλια, τα ραδίκια, το σκόρδο και τα πράσα αποτελούν καλές επιλογές. Υπάρχουν πολλές επιλογές φυτοδοχείων από πλαστικές τσάντες καλλιέργειας μέχρι παλιούς μεταλλικούς κάδους αρκεί να έχετε καλή αποστράγγιση, καθώς βεβαια και γλάστρες σε ότι σχεδιο ή υλικό θέλετε.


Να θυμάστε ότι στην γλάστρα χρειάζονται περισότερο νερό από ότι αν τα φυτεύατε στο έδαφος, για το λόγο ότι στεγνώνει πιo γρηγορά το χώμα!


Κάθετες καλλιέργειες

Αν θέλετε να φυτέψετε λαχανικά που φουντώνουν, όπως φασόλια, αγγούρια δώστε τους μια μικρή βοήθεια να ανε΄βουν προς τα πάνω , μπορεί αν είναι μια μικρή πέργκολα πέργκολα, φράχτης ή πλέγμα.


Δημιουργήστε ένα βρώσιμο τοπίο

Δοκιμάστε να ανακατεύετε λαχανικά και βότανα και να τα τοποθετήσετε σε φυτοδοχεία. Μπορούν να είναι ελκυστικά από μόνα τους, ειδικά αν συνδυάσετε διάφορα χρώματα και υφές.

Η Κηπουρική δεν όχι μόνο εξοικονόμηση χώρου, αλλά δημιουργεί και δομή και οπτικό ενδιαφέρον!!Σχετικά άρθρα


ΕΝΑΣ ΚΗΠΟΣ ΓΕΜΑΤΟΣ ΜΥΡΩΔΙΕΣ

ΚΗΠΟΣ ΣΕ ΣΧΗΜΑ ΠΙΤΣΑΣ

ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟΣ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ