ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟΣ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ

03 Μαρτίου, 2020

Όλοι θα θέλαμε να έχουμε τον δικό μας λαχανόκηπο, είτε στο κήπο είτε στο μπαλκόνι μας και ειδικά τώρα που ανοίγει ο καιρός και μπορούμε να απολαύσουμε κάποιες ώρες εκτός σπιτιού.
Υπάρχουν πολλές ιδέες για το πώς μπορούμε να διαμορφώσουμε τον κήπο μας είτε είναι μικρός ή μεγάλος, φτιάχνοντας έναν λαχανόκηπο για όλη την οικογένεια έχοντας τα δικά μας λαχανικά και φρούτα!
Δημιουργήστε ακανόνιστα σχήματα στο έδαφος. Αποτελούν τον πιο παραγωγικό τρόπο για να έχετε τα δικά σας λαχανικά. Σας δίνουν καλύτερο έλεγχο στις συνθήκες του εδάφους και επιτρέπουν την γρήγορη και εύκολη συγκομιδή των καλλιεργειών σας. Μπορεί να είναι απλή ή αρκετά περίτεχνη ανάλογα με τις ανάγκες σας και τη συνολική αισθητική που θέλετε να δημιουργήσετε κατασκευή.Αν πιάνουν τα χέρια σας μπορείτε με ξύλινους δοκούς να διαμορφώσετε τα σχήματα και τα μεγέθη που θέλετε, αν πάλι δεν το έχετε με τις κατασκευές εμπιστευτείτε έναν έμπειρο αρχιτέκτονα τοπίου για να έχετε ένα άριστο αποτέλεσμα!

Αν όλη την μελέτη την αναλάβετε μόνοι σας δείτε μερικά σημεία που θα πρέπει να προσέξετε

  • Επιλέξτε το τέλειο σημείο

  • Τα ηλιόλουστα σημεία είναι και τα κατάλληλα για την καλλιέργεια λαχανικών

  • Δημιουργήστε επίπεδα εδάφη

  • Επιλέξτε με τι υλικό θα θέλατε να διαμορφώσετε τα σχήματα

  • Πριν αρχίσετε να κατασκευάζεται , καλό θα ήταν να επιλέξετε το κατάλληλο σημείο στον περιβάλλοντα χώρο σας, όχι μόνο από τον ήλιο , αλλά και κατά πόσο θα θέλατε να αποτελεί μέρος όλου του κήπου! Σκεφτείτε αν θα θέλατε έναν λαχανόκηπο μόνο για την άνοιξη και το καλοκαίρι ή για όλο το έτος… 

Τι να προσέξετε

  • Το μη επεξεργασμένο ξύλο ανθεκτικό στη σήψη είναι η πιο δημοφιλής επιλογή.

  • Αποφύγετε τους σιδηροδρομικούς δεσμούς επειδή θα διαρρέει τοξίνες στο έδαφος. 

Λαχανόκηπο σε ταράτσα  ( Οι φωτογραφίες είναι απο την εταιρεία πρασίνου Outdoordesign)Λαχανόκηπος μέσα στον κήπο  ( Οι φωτογραφίες είναι απο την εταιρεία πρασίνου Outdoordesign )Σχετικά άρθρα


ΚΗΠΟΣ ΣΕ ΣΧΗΜΑ ΠΙΤΣΑΣ


ΕΝΑΣ ΚΗΠΟΣ ΓΕΜΑΤΟΣ ΜΥΡΩΔΙΕΣ

ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟΣ ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ