ΤΑ ΦΥΤΑ ΠΟΥ ΦΕΡΝΟΥΝ ΓΡΟΥΣΟΥΖΙΑ

17 Ιουλίου, 2023
Όλοι γνωρίζουμε ότι τα φυτά μπορούν να δώσουν μια φρέσκια και ζωντανή αίσθηση σε έναν χώρο. Και σίγουρα, συμβάλλουν σημαντικά στη διάθεση και την ευεξία μας. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια φυτά που, σύμφωνα με τις παραδόσεις -ή τις δεισιδαιμονίες/προκαταλήψεις, φέρνουν γρουσουζιά. Συγκεκριμένα, ορισμένα φυτά θεωρούνται αρνητικά φορτισμένα και προκαλούν ανησυχία σε ουκ ολίγους ανθρώπους. Πάμε να δούμε ποια είναι τα πιο γρουσούζικα φυτά, σύμφωνα με το Feng Shui.

Πόθος

Ο πόθος, γνωστός και ως «βαμπίρ», είναι ένα φυτό εσωτερικού χώρου, το οποίο θεωρείται γρουσούζικο στον πολιτισμό και τις παραδόσεις κάποιων πολιτισμών, κυρίως στην ανατολική φιλοσοφία όπως το Feng Shui. Αυτό οφείλεται στην πίστη ότι το φυτό προσελκύει αρνητική ενέργεια ή κακή τύχη. Για αυτόν τον λόγο, είναι προτιμότερο να μην έχεις περισσότερα από τρία φυτά αυτού του είδους σε έναν χώρο, καθώς μπορεί να προκαλέσει ενεργειακή ανισορροπία.


Αγαύη

Η αγαύη είναι ένα ταχέως αναπτυσσόμενο φυτό, το οποίο χρησιμοποιείται κατά κόρον στην διακόσμηση του σπιτιού. Συγκεκριμένα, η αγαύη είναι ό,τι πρέπει για τους εξωτερικούς χώρους ενός σπιτιού, καθώς «τρέφεται» από τον ήλιο. Ουκ ολίγοι όμως είναι και εκείνοι που υποστηρίζουν πως αν και ταιριάζει σε μπαλκόνια, κήπους κ.λπ. είναι ένα από τα φυτά που φέρνουν γρουσουζιά.

Κάκτος

Οι κάκτοι είναι ενδιαφέροντα φυτά, τα οποία μπορούν να φυτευτούν σε γλάστρες. Χαρακτηρίζονται από αργή ανάπτυξη και συνήθως δεν φτάνουν σε μεγάλο μέγεθος. Παρόλα αυτά, σύμφωνα με τις αρχές του Feng Shui, προσελκύουν αρνητική ενέργεια, γι' αυτό είναι σημαντικό να αποφεύγετε να τους τοποθετείτε στην είσοδο του σπιτιού.

Αναρριχώμενα φυτά

Τα αναρριχώμενα φυτά δεν θεωρούνται παγκοσμίως γρουσουζιά, πρόκειται όμως για μια πεποίθηση που συναντάται σε πολλές κουλτούρες. Ορισμένοι πιθανοί λόγοι πίσω από αυτή την πεποίθηση περιλαμβάνουν την ιδέα ότι τα αναρριχώμενα φυτά μπορούν να «πνίξουν» ή να εξουδετερώσουν άλλα φυτά σε έναν κήπο ή ότι η ανοδική τους ανάπτυξη αντιπροσωπεύει μια υπερβολική ή χαοτική ενέργεια που διαταράσσει την αρμονία του χώρου.

Ορτανσία

Η ορτανσία είναι πανέμορφο φυτό, το οποίο είναι διαθέσιμο σε διάφορα χρώματα, και σίγουρα, είναι μια άκρως εντυπωσιακή επιλογή. Ωστόσο, παρά την ομορφιά του, σύμφωνα με το Feng Shui αντιπροσωπεύει τη μοναξιά. Ως εκ τούτου, δεν συνιστάται να το έχεις μέσα στο σπίτι σου, και ειδικά, μέσα στην κρεβατοκάμαρά σου.

Τηλέγραφος

Το codariocalyx motorius, γνωστό ως τηλέγραφος, είναι ένας τροπικός ασιατικός θάμνος της οικογένειας των μπιζελιών. Πρόκειται για ένα μοναδικό φυτό γνωστό για τη συναρπαστική του ικανότητα να μετακινεί τα φύλλα του ανάλογα με τις αλλαγές στο φως και τη θερμοκρασία. Ωστόσο, αξίζει να αναφερθεί ότι σε ορισμένες λαϊκές δοξασίες, αυτή του η ικανότητα το κάνει να θεωρείται κάπως γρουσούζικο.ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΤΑ 5 ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΦΥΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

ΠΟΤ - ΠΟΥΡΙ