Ο ΣΩΣΤΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΗΠΟΥ ΜΕ ΦΕΝΓΚ ΣΟΥΙ

24 Ιανουαρίου, 2020

Πολλοί θα θέλαμε έναν κήπο , σύμφωνα με την θεωρία του feng shui. Γιατί εδώ είναι που μπορεί να προσδιοριστεί η ποιότητα της ενέργειας που περιβάλλει τον χώρο που ζούμε.
Αρχικά, θα πρέπει να ερμηνεύσετε την αλληλεπίδραση των στοιχείων μέσα σε έναν κήπο, και να κατανοήσετε την αληθινή φύση και τις βασικές λειτουργίες των ‘δύο κύκλων’, του δημιουργικού και του καταστροφικού, ώστε να αντιληφθείτε ότι μία σωστή ισορροπία και των Πέντε στοιχείων μαζί, είναι πιο σημαντικά από οποιαδήποτε στοιχείο από μόνο του.

Τα πέντε αυτά στοιχεία ή οι πέντε δυνάμεις, αποτελούνται από το νερό, το μέταλλο, τη γη, τη φωτιά και το ξύλο και είναι ένα ραφινάρισμα των αρχών του yin και του yang. Κανένα στοιχείο δεν είναι καλύτερο από τα άλλα. Το κάθε στοιχείο έχει αληθινό νόημα μόνο όταν εξετάζεται σε συσχετισμό με τα άλλα.
Για να εμβαθύνετε περισσότερο μπορείτε να εξετάσετε τα άλλα συμβολικά νοήματα των στοιχείων και ιδιαίτερα το ρόλο που παίζουν σε άλλες όψεις όπως το κλίμα, οι εποχές, τα χρώματα, τα γλυπτά, και οι τύποι ενέργειας.

Σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε για τις εποχές, τα στοιχεία και τον προσανατολισμό τους.

Αντιπροσωπεύοντας την ανατολική και νοτιοανατολική πλευρά του κήπου.
Το ξύλο συμβολίζει την Άνοιξη οπότε είναι το μέρος του κήπου απ’ όπου θα ξεκινήσει η νέα ανθική περίοδος. Μπορούμε να φυτεύσουμε δένδρα αλλά θα πρέπει να προσέξουμε να έχουν ορθογώνιο σχήμα (σαν τα κυπαρίσσια).

Η ύπαρξη φυτών στο Νότο είναι ευνοϊκή για το Τσι, γιατί όσο αναπτύσσονται τα φυτά τόσο ευνοϊκή θα είναι η τύχη για τους κατοίκους του σπιτιού.
Το σπίτι της φωτιάς είναι ο Νότος και συμβολίζει το καλοκαίρι. Είναι ιδανικό για να φυτέψετε φωτεινά, πολύχρωμα λουλούδια ειδικά με αποχρώσεις του κόκκινου και του κίτρινου.


Νοτιοδυτικά, στο κέντρο και στα βορειοανατολικά .

Η γη είναι το μέρος του κήπου που κυριαρχούν τα βότσαλα, τα βράχια και οι πέτρες σε κυματοειδείς ανυψωμένες βαθμίδες. Είναι επίσης καλό να φωτιστεί αυτός ο τομέας. Συμβολίζει την απλότητα και αντιπροσωπεύει όλες τις εποχές μαζί.
Στη δύση και βορειοδυτικά.


Εκεί έχει την θέση του το μέταλλο. Σε αυτό το τμήμα του κήπου ταιριάζουν τα λευκά και μεταλλικά χρώματα. Η φύτευση εδώ θα πρέπει να είναι χαμηλότερη σε σχέση με τα υπόλοιπα φυτά του κήπου έως ανύπαρκτη. Η εποχή που συμβολίζει είναι το φθινόπωρο.


Ο Βορράς = νερό
Σε αυτό το σημείο είναι ευνοϊκές οι στέρνες με ψάρια, οι ποτήστρες πουλιών και τα μικρά σιντριβάνια. Οποιοδήποτε αντικείμενο φτιαγμένο από μέταλλο είναι ιδιαίτερα ευνοϊκό. Η εποχή του είναι ο χειμώνας.

Σχετικά άρθρα


FENG SHUI ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΝΕΡΟΥ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ

ΦΥΤΑ ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ

FENG SHUI - ΦΥΤΑ ΕΙΣΟΔΟΥ