ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΝΕΡΟΥ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ

04 Οκτωβρίου, 2017
Η αίσθηση του νερού στο χώρο προσδίδει φανταστικές οπτικές εντυπώσεις, εξαιτίας της αντανάκλασης που δημιουργείται με τα χρώματα που υπάρχουν γύρω από αυτό. Η αντανακλαστική επιφάνεια του νερού μας δημιουργεί πολλές φορές την ψευδαίσθηση ενός μεγαλύτερου κήπου.Γενικότερα, ο ήχος του νερού σε έναν κήπο είτε είναι μικρός είτε όχι αλλά ακόμα και μια μικρή κατασκευή σε μια βεράντα, ηρεμεί και δίνει την αίσθηση ότι βρισκόμαστε σε ένα φυσικό τοπίο. Βέβαια η κατασκευή ενός υγρού στοιχείου μέσα στον κήπο, χρειάζεται αρχικά μελέτη για το ποια είναι η κατάλληλη θέση, ποια υλικά θα θέλατε να χρησιμοποιήσετε, τι προϋπολογισμό έχετε σκεφτεί για μια τέτοια κατασκευή και φυσικά η φαντασία και η δημιουργικότητά σας.Οι ιδέες είναι πολλές άλλες πιο σύνθετες και άλλες πιο εύκολες και γρήγορες για να φτιάξετε στον κήπο ή το μπαλκόνι σας ενδιαφέρουσες κατασκευές νερού.

Στον κήπο

Μια μικρή λιμνούλα όπως ένας νιπτήρας, εξασφαλίζει αρκετό νερό, καθώς μέσα σε αυτήν μπορούν να αναπτυχθούν υδρόβια φυτά αλλά και χρυσόψαρα. Η πλαστικές λίμνες δεν χρειάζεται τίποτα περισσότερο από το να τις τοποθετήσετε μέσα στο έδαφος.
Εξωτερικά και περιμετρικά καλό θα ήταν να χτίσετε ένα μικρό τοίχος με τούβλα ή πέτρες , ώστε να καλύψετε το κενό μεταξύ του χώματος και του στομίου της λίμνης. Αυτό σας δίνει επίσης την δυνατότητα να φυτέψετε περιμετρικά από την λίμνη φυτά εδαφοκάλυψης.
Εσωτερικά της λίμνης μπορείτε να φυτέψετε υδρόφιλα φυτά όπως τα νούφαρα καθώς όμως και ψαράκια. Η τοποθέτηση μια μικρής δεξαμενής και εσωτερικά μια μεγάλης μεταλλικής ή γυάλινης σφαίρας όπου θα την αγκαλιάζει το νερό, μας προσφέρει μια πανδαισία χρωμάτων μέσα από τις αντανακλάσεις του φωτός. Αν υπάρχει χώρος στον κήπο, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα παιχνίδι με τα ρυάκια.
Μικρές λιμνούλες να αποτελούν την αφετηρία αυτών και εκείνα να αλλάζουν διευθύνσεις και επίπεδα μέσα στο χώρο. Τα παράλληλα με τα ρυάκια δρομάκια, η δημιουργία γέφυρας και τα πέτρινα σκαλοπάτια μπορούν να αποτελέσουν την κυκλοφορία μας μέσα στο χώρο.
Η δημιουργία καταρράκτη, μόνο εάν διαθέτε μεγάλο κήπο δημιουργεί την αίσθηση τυχαία κίνησης μέσα στον χώρο, καθώς η μικρή ποσότητα του νερού αναβλύζεται από την πηγή και πέφτει σε μια λιμνούλα η οποία είναι καλυμμένη με γυάλινα βότσαλα ή σταγόνες του νερού, γλύφουν τον τοίχο καταλήγοντας σε μια μικρή γούρνα. Τα υλικά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ποικίλουν, καθώς και το στυλ που θα δώσετε στον κήπο σας από κάτι παραδοσιακό όπως μια κρήνη, μέχρι μοντέρνο με το να επενδύσετε ένα σιντριβάνι με αλουμίνιο.
Στην βεράντα

Στην βεράντα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μεγάλο στεγανό ξύλινο βαρέλι. Αρχικά θα πρέπει να το γεμίσετε με χαλίκι, κροκάλες ή βότσαλα και στην συνέχεια να τοποθετήσετε υδρόβια φυτά μαζί με το νερό. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε με ένα κασπό από πλαστικό, τσίγκο και πέτρινο.
Μια ακόμα πιο εύκολη λύση αποτελούν μεγάλα απλά μπολ, τα οποία είναι διαφανές και να τοποθετήσετε στο εσωτερικό τους γυάλινα βότσαλα.
Αν τα τοποθετήσετε σε ηλιόλουστο σημείο του σπιτιού σας, θα απολαύσετε το παιχνίδι του ήλιου με τους ιριδισμούς από τα βότσαλα και το νερό. Επίσης μπορείτε να βρείτε από μάντρες με παλιά μάρμαρα αντικείμενα όπως γουδί, γούρνα και πέτρινες γαβάθες που κρατάνε το νερό δροσερό.
Γύρω από αυτό μπορείτε να τοποθετήσετε γλάστρες με πλούσια βλάστηση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΝΕΡΟ ΝΕΡΑΚΙ