ΦΥΤΑ ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ

10 Νοεμβρίου, 2017

Το Φενγκ Σούι στους κήπους για τους Κινέζους σημαίνει ότι οι ενέργειες που περιβάλλουν την κατοικία σας είναι ισορροπημένες και ευεργετικές. Από την άλλη , αν το περιβάλλον εμποτίζεται με άσχημη ενέργεια, η οποία προκαλείται από την λαθεμένη θέση των στοιχείων του κήπου ή επειδή παραβλέψατε την παρουσία κοφτερών και μυτερών αντικειμένων, τότε η υγεία, η ευημερία και η ευτυχία σας θα υποφέρουν.

Το Φενγκ Σούι σας δείχνει πώς να επαναδιευθετήσετε ή να σχεδιάσετε το περιβάλλον σας, έτσι ώστε να απολαύσετε μεγάλη καλοτυχία. Τα φυτά είναι ζωντανοί οργανισμοί και ότι μεγαλώνοντας, η επίδραση τους αλλάζει μαζί με το σχήμα και το μέγεθος τους. Επομένως το καλό Φενγκ Σούι σε ένα κήπο είναι μια εξελικτική πρακτική και εμπεριέχει την συντήρηση του κήπου. Τα δέντρα και οι θάμνοι πρέπει να κλαδεύονται και να περιποιούνται κάθε χρόνο. Τα ανθοφόρα φυτά πρέπει να μεταφυτεύονται έτσι ώστε η ενέργεια τους να διατηρείται ζωντανή και υγιής.


Τα φυτά τα οποία εμπεριέχουν αγκάθια δείχνουν άγρια και εχθρικά και δεν πρέπει να φυτεύονται κοντά ιδίως στο εσωτερικό του σπιτιού, επειδή τα αγκάθια και οι μύτες αντιπροσωπεύουν πληθώρα βελών που στέλνουν εχθρική ενέργεια. Τέτοια φυτά είναι οι κάκτοι που δεν πρέπει να τοποθετούνται κοντά στο σπίτι, ιδίως οι μεγάλοι που θυμίζουν την έρημο. Αν πάλι είστε λάτρεις αυτών των φυτών μπορείτε να τα βάλετε κοντά στην είσοδο του σπιτιού ώστε να προστατεύουν το σπίτι από το να το βλάπτουν.
Τα φυτά με μυτερά φύλλα όπως η Σεφλέρα, ο αθάνατος και τα γιούκα επίσης θα πρέπει να αποφεύγονται. Η εμφάνιση τους παραπέμπει σε ένα περιβάλλον που είναι άγονο και άνυδρο, πράγμα που συμβολίζει ένα δύσκολο ζωτικό χώρο σε αντίθεση με τον άνετο χώρο που θέλετε να πετύχετε με το Φενγκ Σούι.

Τα νανοειδή φυτά όπως είναι τα μπονσαί τα οποία αναπτύχθηκαν στην Ιαπωνία με αρχικό σκόπο την εισαγωγή της φύσης στο σπίτι. Ωστόσο ο συμβολισμός τους είναι αρνητικός καθώς η εμπόδιση της ανάπτυξης τους -που είναι ακριβώς και ο τρόπος ανάπτυξης τους- που γίνεται ένα μπονσάι αποτελεί αρνητικό στοιχείο μέσα στον κήπο καθώς μένουν στάσιμα τα πράγματα. Σίγουρα δεν θα πρέπει να τοποθετούνται στην είσοδο ή οπουδήποτε αλλού κοντά στην αυλόπορτα. Καλό θα είναι αν σας αρέσουν τέτοια φυτά να τους έχετε το δικό τους χώρο.


Τέλος τα κλαίοντα δέντρα και φυτά όπως η ιτιά η κλαίουσα και η μυρτιά μπορεί τα κλαδιά τους να γέρνουν με χάρη προς τα κάτω αλλά έχοντα αυτή την μορφή υποδηλώνουν θλίψη. Τέτοια φυτά όπως η κλαίουσα δεν θα πρέπει να τοποθετείτε στον κήπο σας λόγω του ότι μεγαλώνοντας τα κλαδιά της απλώνονται και τυλίγουν το σπίτι.


Η τριανταφυλλιά θεωρείται ουδέτερο φυτό ούτε καλό ούτε κακό. Από την μία ομορφιά και η φωτεινότητα του που φέρνει πολύτιμη ενέργεια στους κήπους και από την άλλη τα αγκάθια αναδίδουν εχθρική ενέργεια. Για αυτό καλό είναι οι τριανταφυλλιές να τοποθετούνται κοντά σε πέργκολες και σε φράκτες παρά να σκαρφαλώνουν σε τοίχους του σπιτιού. Επίσης καλό προσδίδουν όταν φυτεύονται σε παρτέρια στο μπροστινό μέρος του κήπου.ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

FENG SHUI ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ

Ο ΣΩΣΤΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΗΠΟ ΜΕ ΦΕΝΓΚ ΣΟΥΙ


FENG SHUI - ΦΥΤΑ ΕΙΣΟΔΟΥ