ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ

Miss Healthy Living 10 Μαρτίου, 2020 Κήπος
Υλικά

1.5 κ.γ ξερή μαγιά
1 κ.γ μέλι
120 γρ νερό
250 γρ αλεύρι Ζέας (ιδανικά κοσκινισμένο)
50 γρ ελαιόλαδο
2 κ.γ αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό)
1 κ.γ αποξηραμένη ρίγανη
1 κ.γ αποξηραμένο θυμάρι
1 κ.γ αποξηραμένο βασιλικό
1-2 κολοκυθάκια (ανάλογα το μέγεθος)
ντοματίνια κομμένα σε φέτες
σκορδόλαδο ή απλό ελαιόλαδο
 



Εκτέλεση


Σε ένα μεγάλο μπολ ή στον κάδο του αρτοπαρασκευστή τοποθετείς την μαγιά, το μέλι, 3 κουταλιές της σούπας από το αλεύρι και 100 γρ ζεστό νερό. Ανακατεύεις και αφήνεις στην άκρη να ενεργοποιηθεί η μαγιά να βγάλει φουσκάλες δηλαδή.


Μετά από λίγο προσθέτεις όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύεις και ζυμώνεις μέχρι να έχεις ένα ωραίο, μαλακό και εύπλαστο ζυμάρι ή απλά αφήνεις τον αρτοπαρασκευαστή να κάνει όλη τη δουλειά.

Σκεπάζεις με μια πετσέτα και αφήνεις στην άκρη, σε ζεστό μέρος μέχρι να φουσκώσει η ζύμη ή απλά αφήνεις τον αρτοπαρασκευαστή να κάνει όλη τη δουλειά.

Αφού έχει φουσκώσει το ζυμαράκι μας, λαδώνουμε ελαφρώς μια ταρτιέρα ή ένα ταψί. Ανοίγουμε το ζυμάρι, τοποθετούμε στην ταρτιέρα, βάζουμε λίγο σκορδόλαδο και το απλώνουμε καλά.




Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180, σε άερα.

Χρησιμοποιούμε το μαντολίνο για να κόψουμε τα κολοκυθάκια σε πολύ λεπτές φέτες.

Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση ή σε 3 φέτες, ανάλογα το μέγεθος.

Αρχίζουμε να διακοσμούμε την τάρτα με τα κολοκύθια. Προσέχουμε όχι μόνο να μην αφήσουμε καθόλου κενά αλλά να πατάνε σχεδόν μέχρι τη μέση η μια φέτα με την άλλη. Στη συνέχεια τοποθετούμε σε κύκλους ή όπως αλλιώς σας αρέσουν, τα ντοματίνια.

Βάζουμε μπόλικο αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και λίγο σκορδόλαδο.

Ψήνουμε για 35 λεπτά στους 180 σε αέρα.




Καλη Επιτυχία!

Για περισσότερες συνταγές  Miss Healthy Living