ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ ΤΟΝ ΚΗΠΟ ΣΑΣ

08 Απριλίου, 2022

Μέχρι πρόσφατα οι περισσότεροι κήποι αποτελούνταν από ένα πράσινο γκαζόν, λίγα δέντρα και περιμετρικά θάμνους και προορίζονταν μόνο θέαση και όχι για χρήση. Πλέον, ο κήπος θεωρείται ως προέκταση του σπιτιού και ένα μέρος για να περάσουμε ελεύθερο χρόνο αλλά και χαλαρώνοντας μέσα από την κηπουρική.


 
Όταν ξεκινάμε να διαμορφώνουμε τον κήπο μας ας μην μένουμε στο κλασσικό σπίτι με χλοοτάπητα και περιμετρικά φυτά.  Ο χλοοτάπητας είναι ωραίος αλλά δεν ταιριάζει παντού καθώς μας δίνει και μια υψηλή συντήρηση για να διατηρηθεί όμορφος και ΄΄πλούσιος΄΄ . Καλό είναι να δοκιμάζουμε και διαφορετικά στυλ αλλά και να διαμορφώνουμε τον κήπο μας ώστε να είναι λειτουργικός αλλά και ιδιαίτερος.
  
Ανάλογα τα τετραγωνικά μπορούμε να τον χωρίσουμε σε δωμάτια.

Τι είναι όμως το δωμάτιο κήπου;

Τα δωμάτια στον κήπο είναι ξεχωριστοί χώροι για συγκεκριμένες λειτουργίες όπως φαγητό, χαλάρωση, παιχνίδι και δημιουργία.
Μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα φιλόξενο καθιστικό δίπλα στο σπίτι, με άφθονα καθίσματα ένα στέγαστρο για σκιά και την προστασία από τη βροχή και περιμετρικά να υπάρχει πλούσια φύτευση είτε σε γλάστρες είτε απευθείας στο χώμα.
 
Επιπλέον μπορούμε να οριοθετήσουμε ένα χώρο για παιχνίδι , αν υπάρχουν παιδιά αλλά ακόμα και αν υπάρχουν κατοικίδια μπορούμε να τους φτιάξουμε τον δικό τους χώρο εκτόνωσης.
Στα πιο μακρινά μέρη του κήπου, μπορούμε να δημιουργήσουμε μονοπάτια με αρωματικά , να φυτέψουμε δέντρα σκιάς και να τοποθετήσουμε κάποιο κάθισμα. Τα μονοπάτια χρησιμοποιούνται κυρίως για τη σύνδεση των διάφορων χώρων.Επίσης μπορούν να δημιουργηθούν, υπερυψωμένα παρτέρια με αρωματικά ή λαχανικά και να φτιάξουμε ένα μέρος για να περνάμε δημιουργικά στον κήπο είτε φυτεύοντας είτε κάνοντας κάποιες άλλες εργασίες κήπου.
 
Τα δωμάτια αποτελούνται από φυτοφράχτες , πλέγματα ξύλινα ή μεταλλικά , πέργκολα και αλλά  που δημιουργούν οικειότητα και ιδιωτικότητα.
Η δημιουργία χωρισματών σε μικρότερους χώρους μπορεί πραγματικά να κάνει τον κήπο να φαίνεται μεγάλος.Μπορούν ακόμα να εξατομικευτούν και να διακοσμηθούν ακόμα και με διάφορα διακοσμητικά, αγάλματα, σιντριβάνια, βρύσες κλπ. 


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΝΕΡΟΥ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ
ΦΥΤΟΦΡΑΚΤΕΣ & ΜΠΟΡΝΤΟΥΡΕΣ