ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΦΙΛΙΚΟ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟΠΙΟ

Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ GARDENMAGAZINE 08 Μαϊου, 2022 Κήπος

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΚΑΖΟΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΦΙΛΙΚΟ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟΠΙΟ

Με τις περιβαλλοντικές ανησυχίες και το κόστος συντήρησης, περισσότεροι ιδιοκτήτες σπιτιού εγκαταλείπουν τις καταπράσινες εκτάσεις με πλούσιο χλοοτάπητα για άλλες εναλλακτικές λύσεις. Δείτε πώς μπορείτε να ξεκινήσετε με τη μετάβαση της αυλής σας σε έναν πιο φιλικό προς το περιβάλλον και οικονομικά αποδοτικό χώρο προς εσάς.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΤΕ Ή ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΓΚΑΖΟΝ ΣΑΣ;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να σκεφτείτε να εγκαταλείψετε το γκαζόν σας. Ο χλοοτάπητας διατηρείται με την τακτική χρήση χημικών λιπασμάτων, κουρέματος και τακτικούς την περίοδο που ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες και πολύ νερό.Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα

 

  • Η απορροή ρύπανσης από ζιζανιοκτόνα, φυτοφάρμακα και λιπάσματα είναι επιβλαβής για το περιβάλλον.

  • Οι κοπτήρες αερίου παράγουν επιβλαβείς εκπομπές και ατμοσφαιρικούς ρύπους.

  • Το κόστος της άρδευσης μπορεί γρήγορα να αυξηθεί, ανάλογα την εποχή.

  • Οι παραδοσιακοί χλοοτάπητες δεν προσφέρουν οφέλη στο οικοσύστημα και αποτελούν εικονική έρημο όσον αφορά την υποστήριξη των οργανισμών του εδάφους .


Σκεφτείτε, ότι και η αντικατάσταση ενός μικρού μέρους του γκαζόν σας μπορεί να κάνει τη διαφορά.Η μετάβαση μακριά από τον χλοοτάπητα δεν χρειάζεται να συμβεί άμεσα. Ξεκινήστε προσθέτοντας ένα μικρό παρτέρι, μονοπάτι, χαλίκι ή κήπο με αγριολούλουδα.Αντικαθιστώντας ένα παραδοσιακό γκαζόν με άλλα φυτά , μπορείτε να μειώσετε την ποσότητα φροντίδας του γκαζόν που απαιτείται και ως εκ τούτου το αποτύπωμα άνθρακα. Όχι μόνο άλλα φυτά όπως οι ποικιλίες που υπάρχουν στην περιοχή που μένετε αλλά και ποικιλίες ανθεκτικές στην ξηρασία παίρνουν λιγότερο λίπασμα και νερό και προσφέρουν χαρακτηριστικά όπως διακοσμητικό ενδιαφέρον και τροφή για μικρά ζωάκια.