ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

04 Ιουλίου, 2023

Το καλοκαίρι είναι η ιδανική εποχή για να εμπλέξετε τα παιδιά σε δραστηριότητες στον κήπο. Αυτές οι δραστηριότητες θα τους επιτρέψουν να απολαύσουν τον φυσικό χώρο, να μάθουν για τη φύση και τα φυτά, και να αναπτύξουν την φαντασία και τις δεξιότητές τους. Ορισμένες ιδέες για δραστηριότητες στον κήπο για παιδιά το καλοκαίρι περιλαμβάνουν:
Καλλιέργεια λαχανικών

Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα μικρό κηπάκι λαχανικών για τα παιδιά να φροντίσουν. Ας τους δώσετε την ευκαιρία να σπέρνουν σπόρους, να ποτίζουν τα φυτά και να παρακολουθούν την ανάπτυξη τους. Θα μάθουν για την παραγωγή τροφής και τη σημασία της φροντίδας των φυτών.
Ανακάλυψη έντομων

Καλέστε τα παιδιά να εξερευνήσουν τον κήπο και να ανακαλύψουν την ποικιλία των εντόμων που κατοικούν εκεί. Μπορούν να παρατηρήσουν τις πεταλούδες, τις σκαθάρια, τις μέλισσες και άλλα έντομα. Συζητήστε μαζί τους για την σημασία των εντόμων στον κύκλο της ζωής και της φύσης.
Κατασκευές με φυσικά υλικά

Αναζητήστε φυσικά υλικά στον κήπο, όπως κλαδιά, πέτρες, καρπούς και φύλλα, και προσκαλέστε τα παιδιά να φτιάξουν κατασκευές. Μπορούν να φτιάξουν φυσικά καλάθια, καλοκαιρινά στεφάνια, πίνακες τέχνης ή ακόμα και μια φυσική τσιμεντένια πίστα για μικρά αυτοκινητάκια.


Πικνίκ στον κήπο

Οργανώστε ένα ωραίο πικνίκ στον κήπο με τα παιδιά. Ας φτιάξουν σνακ μαζί σας, όπως σάντουιτς, φρούτα και χυμούς. Απολαύστε το γεύμα στον φυσικό περιβάλλοντα χώρο και αφήστε τα παιδιά να εξερευνήσουν και να παίξουν μετά το γεύμα. 

Νεροπόλεμος

Μια δραστηριότητα που αγαπούν όλα τα παιδιά το καλοκαίρι! Διοργανώστε έναν διασκεδαστικό νεροπόλεμο στον κήπο. Χρησιμοποιήστε νεροβόμβες, λάστιχα νερού, κουβάδες και ακόμα και νεροπίστολα  για να προσφέρετε μια αναζωογονητική και δροσερή διασκέδαση στα παιδιά!

 

Αυτές είναι μερικές ιδέες για δραστηριότητες στον κήπο για παιδιά το καλοκαίρι. Θυμηθείτε να είστε δημιουργικοί και να προσαρμόσετε τις δραστηριότητες στα ενδιαφέροντα και τις ηλικίες των παιδιών σας. Ας απολαύσουμε τον χώρο του κήπου και να δημιουργήσουμε αξέχαστες στιγμές με τα παιδιά μας!
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΕΝΤΟΜΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ

ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΥΙΟΘΕΣΙΑΣ ΕΝΟΣ ΦΥΤΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ