ΔΡΑΚAIΝΑ(Dracaena)

Η ομάδα του Garden Magazine 27 Απριλίου, 2023 Κήπος

Η Δράκαινα (Dracaena fragrans) είναι ένα ανθεκτικό φυτό που προέρχεται από τις ζούγκλες της Αφρικής και της Ασίας. Είναι ένα από τα πιο δημοφιλή διακοσμητικά φυτά εσωτερικού χώρου στον κόσμο, καθώς προσφέρει μια φανταστική όψη και είναι εύκολο στην φροντίδα.
 
Η Dracaena έχει χαρακτηριστικά φύλλα που είναι μακρόστενα και ξεχωρίζουν για το λαμπερό τους πράσινο χρώμα. Το φυτό μπορεί να φτάσει μέχρι τα 2-3 μέτρα σε ύψος και είναι κατάλληλο για την φύτευση είτε σε εσωτερικούς είτε σε εξωτερικούς χώρους.

Είναι ένα από τα πιο εύκολα φυτά στη φροντίδα του. Αντέχει σε μικρές ποσότητες νερού και μπορεί να επιβιώσει ακόμα και σε χώρους με λίγο φως. Ωστόσο, για να διατηρήσετε το φυτό σε καλή κατάσταση, θα πρέπει να το τοποθετήσετε σε έναν φωτεινό χώρο και να το ποτίζετε τακτικά, αλλά όχι υπερβολικά.


 
Επιπλέον, η Dracaena καθαρίζει την ατμόσφαιρα από επιβλαβείς ουσίες όπως η φορμαλδεΰδη, οι οποίες μπορεί να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις ή άλλα προβλήματα υγείας. Έτσι, βοηθά στη δημιουργία ενός υγιούς και καθαρού περιβάλλοντος στο σπίτι ή το γραφείο σας.
 
Η Dracaena fragrans έχει ένα σημαντικό πολιτιστικό και θρησκευτικό παρελθόν. Σε ορισμένες κουλτούρες, όπως στην Ινδία και την Ινδονησία, η Dracaena fragrans θεωρείται ως ένα φυτό που φέρνει τύχη και ευτυχία στους κατοίκους. Επίσης, έχει χρησιμοποιηθεί σε θρησκευτικές τελετές για την αποτροπή κακής τύχης και την προστασία από κακόβουλες ενέργειες.ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

ΠΩΣ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΤΕ ΤΑ ΦΥΤΑ ΣΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ

ΠΩΣ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕΤΕ ΤΗ ΔΡΑΚΑΙΝΑ