6 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ GARDENMAGAZINE 25 Ιουνίου, 2022 Κήπος

Διαλέξτε ποικιλίες που θα τα πάνε καλά στη περιοχή σας.Εάν η καλλιεργητική σας περίοδος είναι μικρότερη, επιλέξτε τύπους που ωριμάζουν πιο γρήγορα.
Για θερμότερα κλίματα, επιλέξτε ποικιλίες ανθεκτικές στις υψηλές θερμοκρασίες.Απλώστε ένα στρώμα κομπόστ ή άλλης οργανικής ύλης γύρω από τα φυτά. Αυτό θα βοηθήσει στην εξοικονόμηση νερού, στην καταστολή των ζιζανίων και στην ψυχρή θερμοκρασία του εδάφους.

Ποτίστε τα φυτά το πρωί για να μειώσετε την εξάτμιση και να αποφύγετε τις ασθένειες των φυλλωμάτων. Η στάγδην άρδευση βοηθά στην εξοικονόμηση νερού και μειώνει τις ασθένειες που οφείλονται στο γενικό πότισμα. Το σωστό πότισμα είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν σχηματίζονται φρούτα.Καλλιέργειες όπως τα χόρτα, τα μπιζέλια, το μπρόκολο, το κουνουπίδι και τα παντζάρια επωφελούνται από τη μερική σκιά κατά το πιο ζεστό μέρος της ημέρας, ιδιαίτερα σε θερμότερα κλίματα. Φυτέψτε σε μέρος που προστατεύεται από τον καυτό απογευματινό ήλιο ή χρησιμοποιήστε ένα πανί για σκιά.
Επανασπείρετε καλλιέργειες όπως φασόλια, παντζάρια και μαρούλια κάθε δύο εβδομάδες όλο το καλοκαίρι για συνεχή συγκομιδή.

Ξεκινήστε τις φθινοπωρινές καλλιέργειες στα μέσα έως τα τέλη του καλοκαιριού.Μαζέψτε τις καλλιέργειες νωρίς ή αργά την ημέρα. Το προϊόν θα παραμείνει πιο τραγανό, πιο φρέσκο και πιο γευστικό από τα λαχανικά που συλλέγονται κατά τη διάρκεια της ζέστης της ημέρας.