ΣΠΙΤΙΚΟ ΠΑΓΩΤΟ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ

18 Ιουλίου, 2023
Γρανίτα τριαντάφυλλο
Υλικά
• 300 ml νερό
• 100 ml σιρόπι τριαντάφυλλο
Εκτέλεση
  • Ανακατεύουμε καλά το νερό με το σιρόπι τριαντάφυλλο και τοποθετούμε το υγρό μείγμα σε θήκες παγωτού.
  • Αφήνουμε τη γρανίτα στην κατάψυξη όλο το βράδυ.




Παγωτό μπανάνα

Υλικά
• 2 μπανάνες κατεψυγμένες και κομμένες σε ροδέλες
• 1 κσ κακάο
• 1 κγ μέλι
Εκτέλεση
 
  • Βάζεις τις κατεψυγμένες μπανάνες στο μπλέντερ και τις χτυπάς μέχρι να πάρουν τη μορφή παγωτού.
  • Στη συνέχεια ρίχνεις το κακάο και το μέλι και ανακατεύεις ξανά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους.
 



Παγωτό γιαούρτι
 
Υλικά
• 400 γρ γιαούρτι
• 300 γρ φρούτα της επιλογής σου
• 1 κγ βανίλια
• 2 κσ μέλι
Εκτέλεση
  • Βάζουμε τα φρούτα στο μίξερ και τα πολτοποιούμε ελαφρώς. Προσοχή να μην γίνουν κρέμα.
  •  Στη συνέχεια τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε θήκες για παγωτά και μεταφέρουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες.




Σορμπέ φρούτων

Υλικά
  • 4 ροδάκινα
  • βερίκοκα,
  • 20 φράουλες
  • μισό πεπόνι
Εκτέλεση
  • Κόψε ό,τι φρούτα έχεις στο ψυγείο σου σε κομμάτια
  • Βάλ’ τα στην κατάψυξη για 2 ώρες.
  • Χτύπησέ τα στο μπλέντερ με 1/2 φλ. μέλι και λίγο χυμό λεμόνι.
  • Τοποθέτησε το μείγμα στην κατάψυξη για 2 ώρες και σερβίρισε.






ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΤΣΙΠΣ ΚΑΡΟΤΟΥ

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΔΕΝ ΤΡΩΕΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ