ΣΚΟΝΗ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΗΣ ΠΙΠΕΡΙΑΣ

Miss Healthy Living 12 Ιουνίου, 2020 Κήπος

 


Υλικά

Πράσινες πιπεριές (ότι χρώμα έχουμε)

 
Εκτέλεση
 

  • Πλένουμε τις πιπεριές, τις στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας, τις κόβουμε σε λεπτές φέτες και τις τοποθετούμε στα σχαράκια του αποξηραντή. Αυτή τη φορά δεν χρησιμοποίησα το μαντολίνο γιατί παραήταν λεπτοκομμένες και δεν μπορούσα ούτε να τις πιάσω.

 

  • Επέλεξα να τις αποξηράνω στους 70 βαθμούς από τις 11 το βράδυ μέχρι τις 8 το πρωί, ώστε να κάνω και χρήση του μειωμένου τιμολογίου της ΔΕΗ. Αν τις κόψετε σε πιο χοντρά κομμάτια θα χρειαστείτε περισσότερες ώρες. Συνεχίζουμε την αποξήρανση μέχρι να είναι τελείως στεγνές ώστε να μπορούν να γίνουν σκόνη

 

 

  • Αφού έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της αποξήρανσης, τοποθετούμε τις πιπεριές στο μπλέντερ, μέχρι να γίνουν σκόνη. Διατηρούμε σε γυάλινο βαζάκι που κλείνει αεροστεγώς



    Καλη Επιτυχία!

    Για περισσότερες συνταγές  Miss Healthy Living