ΠΩΣ ΣΧΕΔΙΑΖΩ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΚΗΠΟ !

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ 07 Φεβρουαρίου, 2022 Κήπος

Πριν ξεκινήσετε το σκάψιμο, θα χρειαστεί να έχετε ένα σχέδιο στο μυαλό σας. Ξεκινήστε με αυτά τα 4 βήματα:


 
1. Περίγραμμα

Ξεκινήστε με ένα πρόχειρο σκίτσο του περιβάλλοντα χώρου που θα εργαστείτε. Αυτό δεν χρειάζεται να είναι σε κλίμακα, αλλά θα πρέπει να περιλαμβάνει μόνιμα πράγματα όπως το σπίτι σας, το υπόστεγο, τα μεγάλα δέντρα ή θάμνοι που παραμένουν στη θέση τους, περιοχές όπου είναι πλακόστρωμένες, αίθρια, πισίνες κ.λπ.

2. Μέτρο

Βγάλτε αυτό το πρόχειρο σκίτσο έξω και μετρήστε τα πάντα, ακόμα καλύτερα αν έχετε ενα τοπογραφικό με την υφιστάμενη κατάσταση.  Σημειώστε τις μετρήσεις πάνω στο σκίτσο. Μην παραλείψετε να σημειώσετε πού βρίσκονται οι βρύσες νερού και οι ηλεκτρικές πρίζες.
3. Μεταφορά

Μεταφέρετε το σκίτσο, σε χαρτί γραφικών και σχεδιάστε σε κλίμακα. Αυτό θα είναι το κύριο αντίγραφό σας. Σημειώστε από πού εμφανίζεται ο ήλιος, που επικρατεί περισσότερη σκιά  καθώς και σε ποια σημεία υπάρχει αέρας.


4. Προσχέδια
 
Πάνω στο αρχικό σας χαρτί ξεκινήστε να πειραματίζεστε με σχέδια και προτάσεις ώστε να καταλήξετε σε εκείνη που σας αρέσει και σας ικανοποιεί από ολες τις πλευρές.

Αν όλα αυτά ομως σας φαίνονται βουνό, απευθυνθείτε σε έναν αρχιτέκτονα τοπίου. Η εταιρεία outdoordesign ασχολείται με μελέτες τοπίου. Για να ξεκινήσετε, επικοινωνήστε  σήμερα για μια πρώτη συνάντηση και είστε στο σωστό δρόμο για έναν νέο πανέμορφο κήπο. Αν επίσης έχετε έτοιμο το σχέδιο σας και θα θέλατε μια τιμή για την κατασκευή του η ομάδα του Spalandascape είναι έτοιμοι να σας καθοδηγήσει σωστά!


 
Η επιλογή είναι δική σας!