ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΜΕ ΣΕΛΙΝΟΡΙΖΑ

23 Ιανουαρίου, 2020
Υλικά
  • 600 γρ πατάτες (3)
  • 300 γρ καρότα (2)
  • 280 γρ σελινόριζα (1)
  • 500 γρ κρεμμύδια ξερά (2 μεγάλα)
  • 3 κ.σ ελαιόλαδο
  • αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό)
  • λεμόνι

Εκτέλεση

Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τις πατάτες, τα καρότα και τη σελινόριζα και βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 12-15 λεπτά (ανάλογα το μέγεθος τους).




Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, προσθέτουμε αλάτι και τα σοτάρουμε με 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο μέχρι να καραμελώσουν ελαφρά (περίπου 6-9 λεπτά).
Σουρώνουμε πολύ καλά τα λαχανικά και τα πατάμε με το ειδικό εργαλείο. Προσοχή θέλουμε να φύγουν όλα τα υγρά. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι εάν χρειάζεται.





Προσθέτουμε και τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε καλά.





Εάν θέλετε να προσθέσετε ένα αυγό και τυρί, μπορείτε να το κάνετε τώρα.
Πλάθουμε στο επιθυμητό μέγεθος, τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα του φούρνου στην οποία έχουμε στρώσει λαδόκολλα, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 2-3 ώρες στο ψυγείο ή στην κατάψυξη για 30 λεπτά.
Βάζουμε ένα τηγάνι να κάψει καλά χωρίς να προσθέσουμε ελαιόλαδο και τοποθετούμε τα μπιφτέκια μας. Τα αφήνουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά. Θέλουμε να μαυρίσουν λίγο από κάτω.





Έπειτα προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά ακόμη. Θα μαυρίσουν λίγο αλλά θα είναι πεντανόστιμα. Αν θέλετε προσθέστε και άλλο ελαιόλαδο. Μην βλέπετε τις φωτογραφίες μου και ξεγελιέστε. Τα δικά σας θα μαυρίσουν περισσότερο. Εγώ το σταμάτησα σε αυτό το σημείο για να βγάλω τις φωτογραφίες και μετά συνέχισα το μαγείρεμα.
Όταν είναι έτοιμα τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο, σκουπίζουμε με χαρτί το τηγάνι και συνεχίσουμε και στα επόμενα. Μπορείτε να τα ψήσετε βέβαια και στο φούρνο.





Καλή Επιτυχία!

Για περισσότερες συνταγές Miss Healthy Living