ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΜΕ ΜΗΛΟ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑ

Η ομάδα του Gardenmagazine 23 Ιανουαρίου, 2020 Κήπος
Υλικά
  • 8 μέτρια μήλα (περίπου 1 κιλό)
  • 80 γρ νερό ή χυμό πορτοκαλιού
  • 1 αστεροειδή γλυκάνισο
  • 100 γρ μέλι ή σιρόπι αγαύης
  • 2 κ.σ κανέλα
  • 1/2 κ.γ γαρύφαλλο
  • 3 τσιμπιές μπαχάρι
  • λίγο μοσχοκάρυδο
  • ξύσμα πορτοκαλιού



Εκτέλεση

Πλένεις τα μήλα και αφαιρείς φλούδες και κουκούτσια.





Είτε τα κόβεις σε μικρά κομμάτια και τα λιώνεις με ραβδομπλέντερ, είτε τα λιώνεις κατευθείαν στο μπλέντερ. Σε κάθε περίπτωση προσθέτεις το νερό ή το χυμό.








Τοποθετείς σε κατσαρόλα κατά προτίμηση με χοντρό πάτο, προσθέτεις τον αστεροειδή γλυκάνισο και ξεκινάς το βρασμό στη μέγιστη θερμοκρασία (9/9).
Μόλις πάρει μια πρώτη βράση, χαμηλώνεις τη θερμοκρασία (7/9) και σιγοβράζεις για λίγα λεπτά 7-10 λεπτά.





Έπειτα χαμηλώνεις ακόμη περισσότερο τη θερμοκρασία (7/9) γιατί πιτσιλάει πολύ.






Εν τω μεταξύ κάνεις αποστείρωση στα βάζα που θα χρησιμοποιήσεις. Αυτή η ποσότητα βγάζει 2 μέτρια.
Βράζεις για περίπου 50 λεπτά, μέχρι να δημιουργείται γραμμή στο μείγμα όταν το κόβεις στην μέση με μια κουτάλα.
Κλείνεις το μάτι και προσθέτεις το μέλι και τα μπαχαρικά.





Δοκιμάζεις και προσθέτεις ό,τι άλλο θες.
Αδειάζεις στα αποστειρωμένα βάζα, κλείνεις πολύ καλά τα καπάκια και γυρίζεις ανάποδα.



Καλη Επιτυχία!

Για περισσότερες συνταγές  Miss Healthy Living