ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΦΡΑΟΥΛΑ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ

Miss Healthy Living 10 Μαρτίου, 2020 Κήπος
Υλικά

500 γρ φράουλες
1 κ.σ σπόρους chia (προαιρετικά)
50 γρ σιρόπι αγαύης ή μέλι που δεν έχει έντονη γεύση (ή περισσότερο εάν το επιθυμείτε)
 


Εκτέλεση


Πλένουμε τις φράουλες και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια



Σε δυνατή φωτιά, χωρίς να προσθέσουμε κάτι αφήνουμε τις φράουλες να βράσουν και τις πατάμε με το ειδικό εργαλείο που κάνουμε πουρέ. Εναλλακτικά πατάμε με μια ξύλινη κουτάλα



Αφήνουμε να βράσει για 5- 7 λεπτά και ανακατεύουμε ώστε να μην πιάσει στην κατσαρόλα. Προσοχή γιατί πιτσιλάει.

Στα 10 λεπτά, η μαρμελάδα θα είναι όπως φαίνεται στη φωτογραφία παρακάτω. Προσωπικά, προτιμώ να είναι αρκετά λεπτόρρευστη



Προαιρετικά προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας σπόρους chia και μέλι ή σιρόπι αγαύης. Τους σπόρους δεν τους προσθέτω για να σφίξει και άλλο η μαρμελάδα αλλά γιατί θέλω να τους εντάξω στην διατροφή μου.




Όσο είναι ακόμη ζεστή, την τοποθετούμε σε αποστειρωμένο βάζο, κλείνουμε καλά το καπάκι και αφήνουμε ανάποδα ώστε να κλείσει αεροστεγώς





Καλη Επιτυχία!

Για περισσότερες συνταγές  Miss Healthy Living