ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ

19 Οκτωβρίου, 2015

Συνταγή Α



Υλικά

• Ντομάτες

• Χοντρό Αλάτι



Διαδικασία



Κόβουμε τις ντομάτες στη μέση και τις τοποθετούμε σε μεγάλο δίσκο η ταψί, πασπαλίζουμε με μπόλικο χοντρό αλάτι, σκεπάζουμε με ένα τουλπάνι και τοποθετούμε κάτω από τον καυτό ήλιο για λίγες ημέρες, μέχρι να στεγνώσουν. Αλλιώς Προθερμένουμε το φούρνο στους 90 C. Τοποθετούμε τις κομμένες ντομάτες σε μεγάλο ταψί με αντικολλητικό χαρτί και πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι.
Ψήνουμε για 5 με 6 ώρες έως ότου οι ντομάτες να έχουν στεγνώσει εντελώς . Αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν και τις φυλάμε σε γυάλινο βάζο, προσθέτοντας ελαιόλαδο και μυρωδικά. Αφού οι ντομάτες έχουν στεγνώσει εντελώς τις φυλάμε σε γυάλινο βάζο, προσθέτοντας ελαιόλαδο και μυρωδικά όπως δενδρολίβανο , βασιλικό , σκόρδο.

Αλεξία Παπαδοπουλου
 


Συνταγή Β


Υλικά

• Μικρά ντοματίνια

• Αλάτι

• Πιπέρι

• Καστανή ζάχαρη

• Ελαιόλαδο


Διαδικασία

Πλένουμε τα ντοματίνια καλά. Τα κόβουμε στη μέση και τα λαδώνουμε.



Έπειτα ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, καστανή ζάχαρη και τα βάζουμε σε λαδόκολλα με την κομμένη επιφένεια από πάνω. Τα αφήνουμε να ψηθούν στον αέρα για καμμιά ώρα και τα τοποθετούμε σε βαζάκι με ελαιόλαδο.


Ευαγγελία Κωστοπούλου - Φρουσιου

Καλή επιτυχία!!

 

Για περισσότερες συνταγές  Οι Προκομένες/οι Συνταγές