ΚΑΡΙΕΡΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ;

05 Απριλίου, 2023

Έχετε μεγαλώσει το μωρό σας στη φύση και βλέποντας τον να μεγαλώνει έχει γίνει ένας νεαρός φυσιολάτρης; Μήπως είναι γεννημένος για καριέρα στη φύση;  Ευτυχώς για αυτόν υπάρχουν πολλά επαγγέλματα ιδανικά για το παιδάκι σας! Εδώ είναι μερικά μόνο που μας έρχονται στο μυαλό:

Δασοφύλακας

Οι δασοφύλακες εργάζονται σε μερικά από τα πιο όμορφα μέρη στη Γη, από εθνικά πάρκα μέχρι καταφύγια άγριας ζωής. Είτε βοηθάς πεζοπόρους να βρουν το δρόμο τους είτε ανιχνεύουν άπιαστα ζώα, το να είσαι δασοφύλακας είναι πιθανό να είναι μια διασκεδαστική και ανταποδοτική καριέρα για τους λάτρεις της φύσης.

 
Υδροβιολόγος

Όταν πρόκειται για τα οφέλη της φύσης, το πράσινο μπορεί να είναι αυτό που έρχεται στο μυαλό. Όμως η γαλάζια φύση είναι εξίσου απαραίτητη για εμάς. Εάν ο νεαρός φυσιολάτρης ενδιαφέρεται περισσότερο για τον κόσμο κάτω από τα κύματα, τότε μπορεί να σκεφτεί να γίνει θαλάσσιος βιολόγος.

Οι θαλάσσιοι βιολόγοι μελετούν όλα τα είδη θαλάσσιων πλασμάτων, από φάλαινες έως θαλάσσιες χελώνες έως μικροσκοπικό πλαγκτόν. Οι θαλάσσιοι βιολόγοι μπορούν να εξερευνήσουν τον ωκεανό, να διεξάγουν πειράματα και να μάθουν για τους τρόπους με τους οποίους η θαλάσσια ζωή αλληλεπιδρά με το περιβάλλον της. Είτε εργάζεστε σε ερευνητικό σκάφος είτε καταδύεστε σε κοραλλιογενείς υφάλους, το να είστε θαλάσσιος βιολόγος είναι ένας συναρπαστικός τρόπος για να εξερευνήσετε τον φυσικό κόσμο. 
Βοτανολόγος

Για εκείνα τα παιδιά που ενδιαφέρονται περισσότερο για τον κόσμο των φυτών, υπάρχει η επιλογή να γίνουν βοτανολόγοι. Οι βοτανολόγοι μελετούν όλα τα είδη φυτών, από πανύψηλα δέντρα μέχρι ευαίσθητα λουλούδια. Οι βοτανολόγοι μπορούν να εξερευνήσουν τον φυσικό κόσμο, να συλλέγουν δείγματα και να διεξάγουν πειράματα για να μάθουν περισσότερα για το πώς αναπτύσσονται τα φυτά και αλληλεπιδρούν με το περιβάλλον τους.
Είτε εργάζεσαι σε εργαστήριο είτε έξω στο χωράφι, το να είσαι βοτανολόγος είναι μια διασκεδαστική και ανταποδοτική καριέρα για όποιον αγαπά τα φυτά.
 
Ζωολόγος

Τα παιδιά που αγαπούν τα ζώα μπορεί να ενδιαφέρονται για μια καριέρα ως ζωολόγος. Οι ζωολόγοι είναι επιστήμονες που μελετούν τα ζώα και τη συμπεριφορά τους. Μπορούν να μελετήσουν ένα συγκεκριμένο είδος.
Οι δεξιότητες της υπομονής και της παρατηρητικότητας των  νέων φυσιολατρών είναι χρήσιμες για αυτήν την καριέρα, καθώς οι ζωολόγοι μελετούν τα φυσικά χαρακτηριστικά, τις συμπεριφορές και τις επιπτώσεις που έχουν οι άνθρωποι στα ζώα.
Οι ζωολόγοι μας βοηθούν να κατανοήσουμε την υγεία ειδών ή ομάδων ζώων. Οι πληροφορίες που συγκεντρώνουν στο πεδίο μπορούν να μας πουν πόσο υγιής είναι ο πληθυσμός, να εντοπίσουν απειλές, να βοηθήσουν στον έλεγχο ασθενειώ και να αναπτύξουν σχέδια διατήρησης.
 
Φωτογράφος Φύσης

Τα δημιουργικά παιδιά μπορεί να ενδιαφέρονται να εκπαιδευτούν για να γίνουν φωτογράφοι της φύσης, κινηματογραφιστές ή συγγραφείς. Όλοι ταξιδεύουν στον κόσμο, τραβώντας όμορφες εικόνες από κάθε είδους φυσικά τοπία και πλάσματα.
Είτε βγάζουν φωτογραφίες από οροσειρές, τροπικά δάση ή ερημικές πεδιάδες, είτε  κάνουν μια ταινία για ένα είδος υπό εξαφάνιση, είτε γράφουν ένα βιβλίο για νέους φυσιολάτρες, η αποτύπωση  της φύσης είναι ένας τρόπος να μοιραστούν την αγάπη για τον φυσικό κόσμο με άλλους. Επιπλέον, η φωτογραφία της φύσης κάνει τα παιδιά (και τους ενήλικες) πιο ήρεμα και πιο χαρούμενα.


 
 
Ανεξάρτητα από την επαγγελματική πορεία που θα επιλέξει ο νεαρός φυσιολάτρης σας, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να παραμείνετε συνδεδεμένοι με τη φύση και να βοηθήσετε στην προστασία του περιβάλλοντος.
Ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσετε είναι να βγείτε εκεί έξω και να εξερευνήσετε τον κόσμο μαζί. Μπορεί απλώς να ανακαλύψουν την καριέρα των ονείρων τους στη πορεία!


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ:

 

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΗΠΟ ΑΠΟ ΠΑΙΔΙΑ

ΕΝΑ ΔΕΝΤΡΟ ΜΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑ - ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΕΝΤΟΜΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ