CAKE ΚΑΡΟΤΟ

23 Ιανουαρίου, 2020
Υλικά
  • 150 γρ ταχίνι
  • 300 γρ μέλι ή σιρόπι αγαύης
  • 15 γρ κανέλα
  • 1/2 κ.γ γαρύφαλλο
  • 2 τσιμπιές μπαχάρι
  • 1 τσιμπιά μοσχοκάρυδο
  • ξύσμα από πορτοκάλι (ιδανικά βιολογικό και ακέρωτο)
  • 1 τσιμπιά αλάτι
  • 100 γρ καρύδια χονδροσπασμένα
  • 50 γρ σταφίδες
  • 12 γρ λιναρόσπορο
  • 20 γρ κουκουνάρι
  • 100 γρ τριμμένο καρότο
  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά ή baking powder
  • 500 γρ αλεύρι (χρησιμοποίησα Ζέας)
  • 400 γρ νερό



Εκτέλεση

 Αν χρησιμοποιήσεις baking powder το πρώτο που θα κάνεις είναι προθερμάνεις στον φούρνο στους 180 σε αέρα.

 Σε ένα μπολ προσθέτεις όλα τα υλικά και ανακατεύεις με ένα πιρούνι.



Αν χρησιμποποιήσεις μαγιά θα περιμένεις για λίγο να φουσκώσει το μείγμα (περισσότερο φουσκώνει στο φούρνο- δες τις φωτογραφίες).
Λαδώνεις μια φόρμα του κέικ, αδειάζεις το μείγμα και ψήνεις στην κάτω θέση του φούρνου για 40-50 λεπτά (ανάλογα το φούρνο, το σκεύος και τη φόρμα που θα χρησιμοποιήσεις).















Καλή Επιτυχία!

Για περισσότερες συνταγές Miss Healthy Living