ΑΝΘΟΥΡΙΟ

Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ GARDENMAGAZINE 20 Δεκεμβρίου, 2022 Κήπος

Είναι ποώδες, πολυετές φυτό.Χρησιμοποιείται σχεδόν αποκλειστικά ως φυτό εσωτερικού χώρου. Χαρακτηριστικό γνώρισμα του φυτού είναι τα ιδιαίτερης ομορφιάς μεγάλα άνθη του.

Έχει γυαλιστερά καταπράσινα φύλλα και χαρακτηριστικά κυματιστά λουλούδια σε σχήμα καρδιάς. Τα λουλούδια στα Ανθούρια είναι μοναδικά και συχνά δίνουν μια μακράς διαρκείας πινελιά χρώματος. Μπορούν να αναπτυχθούν αρκετά ψηλά που στέκονται πάνω από τα φύλλα και διαρκούν αρκετούς μήνες. Το πιο σύνηθες χρώμα στα άνθη του είναι το κόκκινο αν και υπάρχουν φυτά με ροζ ή λευκό χρώμα. Εάν επιτευχθεί σταθερή ζεστή θερμοκρασία, τότε η ανθοφορία μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή του έτους. Αν όχι, τότε περιμένετε τα ζωντανά κηρώδη λουλούδια να εμφανιστούν μεταξύ Φεβρουαρίου έως το Σεπτέμβριο.

Κατάγεται από τα δάση της τροπικής Αμερικής. Περιλαμβάνει περίπου 700 είδη.
Το φυτό αναπτύσσεται σε ζεστό περιβάλλον και με υψηλή ατμοσφαιρική υγρασία. Η θερμοκρασία του δωματίου πρέπει να κυμαίνεται στους 20-25˚C . Καλό θα είναι να μην υπάρχουν μεγάλες αυξομειώσεις της θερμοκρασίας.
Φροντίδα

Θα πρέπει να τοποθετείται σε φωτεινά μέρη, αλλά να μη δέχεται απευθείας το ηλιακό φως. Ποτίζεται συνήθως μία φορά την εβδομάδα την περίοδο του χειμώνα και δύο φορές το καλοκαίρι. Λίπασμα καλό θα ήταν μία φορά ανά δεύτερη βδομάδα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες με υδατοδιαλυτό λίπασμα για φυτά εσωτερικού χώρου. Μετά το τέλος της ανθοφορίας, θα πρέπει να αφαιρούνται τα ξερα άνθη για να τονωθεί το φυτό και να δώσει νέα .

Μεταφύτευση

Το φυτό μεταφυτεύεται σε μεγαλύτερη γλάστρα συνήθως μία φορά ανά δύο χρόνια. Ο πολλαπλασιασμός του γίνεται κυρίως με χώρισμα του ριζικού συστήματος κατά τους χειμερινούς μήνες παραμένοντας σε χώρο με υψηλή υγρασία. Επιπλέον, ο πολλαπλασιασμός μπορεί να γίνει με σπόρους. Επίσης μπορεί να αναπτυχθεί και σε βάζο χωρίς χώμα.

Στην γλάστρα


Αυτό το φυτό είναι μια εξαιρετική επιλογή για το γραφείο σας. Σε χώρους με κλιματισμό ή θερμαινόμενα σώματα όπου διατηρείτε σταθερή η θερμοκρασία και σε συνδυασμό με το καλό φως θα υπάρχει μια σωστή ανάπτυξη και ανθοφορία.