ΑΥΛΑΙΑ ΤΗΣ 69ης ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ

18 Μαϊου, 2023

ΑΥΛΑΙΑ ΤΗΣ 69ης ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ

Η αυλαία της 69ης ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ έπεσε την Κυριακή 14 Μαΐου 2023, μια βραδιά αποχαιρετισμού του υπέροχου κόσμου των χρωμάτων και των αρωμάτων που κράτησε για 18 ημέρες, στο Άλσος Κηφισιάς «Δήμαρχος Δημήτρης Ζωμόπουλος».Η φετινή έκθεση προσέλκυσε 90.000 επισκέπτες που περιηγήθηκαν στο θεματικό πάρκο των Ελληνικών Κήπων καθώς και στα 87 καλαίσθητα περίπτερα με λουλούδια και φυτά αλλά και στα περίπτερα των κοινωνικών φορέων που παράγουν έργο για τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.

Πλήθος κόσμου τίμησε με την παρουσία του την τελετή λήξης της  69ης ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ και παρακολούθησε με ενδιαφέρον τις ομιλίες του Δημάρχου, του Προέδρου και Αντιπροέδρου της Ανθοκομικής  Έκθεσης καθώς και τις βραβεύσεις προσώπων, εταιρειών και φορέων που τιμήθηκαν για την προσφορά τους.
Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, στην ομιλία του  αποκάλεσε την Ανθοκομική Έκθεση του Δήμου Κηφισιάς «στέμμα», του πανέμορφου Δήμου μας. Πρόκειται για το θεσμό – «γέφυρα» μεταξύ της νοσταλγικής Κηφισιάς και της Κηφισιάς του σήμερα, τόνισε χαρακτηριστικά.
Συνεχάρη επίσης όλους τους συντελεστές της διοργάνωσης, αναφέρθηκε στις πολυδιάστατες δράσεις- εκδηλώσεις της έκθεσης, εξήρε το έργο των σπουδαίων κοινωνικών φορέων και συλλόγων και έκανε ειδική μνεία στην εκδήλωση – σταθμό της ομιλίας του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Κηφισιάς, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κυρίλλου που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ανθοκομική με θέμα το οικολογικό πρόβλημα.Ο κ. Θωμάκος ανακοίνωσε πως η 70η Ανθοκομική Έκθεση θα είναι αφιερωμένη στον Περικλή Καραγιαννάκη, ψυχή για δεκαετίες της Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς που πρόσφατα έφυγε από τη ζωή. Χαρακτήρισε μάλιστα τον εκλιπόντα άγρυπνο φρουρό της Έκθεσης που στάθηκε δίπλα σε όλους τους Δημάρχους και τις Διοικήσεις.Στο υψηλό επίπεδο της φετινής έκθεσης, σημαντική ήταν η συμβολή των εκθετών και του έργου που έγινε στο Θεματικό Πάρκο που ήταν αφιερωμένο στους «Ελληνικούς Κήπους».

Η ιστορία της Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς ξεκινάει από το 1896 και συνεχίζεται.  «Ανθοκομική Κηφισιάς λοιπόν για πάντα, Κηφισιά και Ανθοκομική για μια καλύτερη ζωή!».

Ο Πρόεδρος της Ανθοκομικής Γιώργος Τρ. Παπαδόπουλος, ως οικοδεσπότης της φετινής Έκθεσης, ευχαρίστησε εκ βαθέων, όλους αυτούς που συνετέλεσαν στην υλοποίησή της, αλλά και στην επιτυχία της. Το εποχικό και μόνιμο προσωπικό της Έκθεσης και του Άλσους, τους εκθέτες, τις Διευθύνσεις Περιβάλλοντος-Πρασίνου, Καθαριότητας-Ηλεκτροφωτισμού, και Κοινωνικών Υπηρεσιών. Ευχαρίστησε επίσης τους Αρχιτέκτονες Τοπίου και τους εθελοντές που εμπνεύστηκαν και υλοποίησαν τους Ελληνικούς Κήπους. Τους χορηγούς και την εταιρεία  24ωρης φύλαξης του Άλσους. Τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κηφισιάς αλλά και τον  κάθε ανώνυμο επισκέπτη που τίμησε την έκθεση με την παρουσία του. Ο κ. Παπαδόπουλος, επεσήμανε ότι, η ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΗ ΚΗΦΙΣΙΑΣ, καινοτομεί για άλλη μια φορά με το θεματικό της Πάρκο και τα ετήσια αφιερώματά της και αυτό αποτελεί έναν  από  τους λόγους που ο Θεσμός διατηρείται πάντα ζωντανός και σύγχρονος.  Τόνισε επίσης πως την 69η Ανθοκομική, την τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρωθυπουργός και ο Μητροπολίτης μας με την πεφωτισμένη ομιλία του. Κλείνοντας επεσήμανε πως μπορεί να τελείωσε η 69η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς, αλλά ξεκινά η προετοιμασία της 70ης.

Ο Αντιπρόεδρος της Ανθοκομικής κ. Βασίλης Καραγιαννάκης, ανέφερε ότι φέτος τα εισιτήρια και η επισκεψιμότητα ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. «Αυτό μας ευχαριστεί  ιδιαιτέρως  γιατί μας δείχνει ότι η έκθεση αυτή παραμένει επί δεκαετίες στην καρδιά όχι μόνο των συμπολιτών μας αλλά και φίλων από άλλους δήμους» τόνισε χαρακτηριστικά. Επίσης ανέφερε ότι «ως  Αντιπρόεδρος τα 2 χρόνια, ένιωσα πως σε αυτό το νομικό πρόσωπο δε μας χωρίζει καμία πολιτική ταυτότητα αντιθέτως μας ενώνει η επιθυμία να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα και μια επιτυχή έκθεση κάθε χρόνο».

Η Γεν. Γραμματέας του Συλλόγου ''ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ'' κα Ινώ Κωνσταντοπούλου είπε ότι «εκ μέρους της Προέδρου μας κυρίας Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη και του ΔΣ, ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου τον Δήμαρχο Κηφισιάς κ. Γιώργο Θωμάκο και τον Πρόεδρο της Ανθοκομικής κ. Γιώργο Παπαδόπουλο που για άλλη μια χρονιά έδωσαν την ευκαιρία στο ΌΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους χιλιάδες επισκέπτες της Ανθοκομικής για το πως μπορεί κάποιος με λίγο αίμα να σώσει μια ζωή που κινδυνεύει. Μέχρι σήμερα έχουν κερδηθεί 4 ζωές και ελπίζουμε να βρεθούν πολλοί ακόμα ανάμεσα στους 270 εθελοντές δότες μυελού των οστών που εγγράψαμε φέτος».Ο κ. Απόστολος Σιαμπάνης που εκπροσώπησε την ΣΤΑ.ΣΥ. αναφέρθηκε στην αδιάρρηκτη σχέση 165 χρόνων λειτουργίας του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου με το Δήμο Κηφισιάς και ιδιαίτερα με το Άλσος Κηφισιάς.Την παρουσίαση έκανε  η κα Μαρίνα Τσιντικίδου, κηποτέχνης. Οι επισκέπτες της Έκθεσης  είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μελωδίες από τη Φιλαρμονική του Δήμου Κηφισιάς υπό τη διεύθυνση του Γεωργίου Χίου ενώ η χορωδία των ταλαντούχων Μικρών Τροβαδούρων, ικανοποίησε το κοινό το οποίο της χάρισε το πιο δυνατό του χειροκρότημα.