7 ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΟΜΟΡΦΟ ΚΗΠΟ ΜΕ ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ

Η ομάδα του Garden Magazine 30 Απριλίου, 2024 Κήπος

Ως ένα από τα πιο αξιαγάπητα πλάσματα της φύσης. Υπάρχει κάτι μαγικό στις πεταλούδες που επισκέπτονται τον κήπο. Εκτός από την αισθητική απόλαυση του να παρακολουθείς μια ποικιλία πεταλούδων να κυματίζουν από λουλούδι σε λουλούδι αναζητώντας νέκταρ, αυτά τα όμορφα φτερωτά έντομα αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του οικοσυστήματος, παίζοντας ουσιαστικό ρόλο στην επικονίαση των φυτών.
Τα τελευταία χρόνια, ο βιότοπος των πεταλούδων έχει μειωθεί σημαντικά λόγω της ανάπτυξης ακινήτων και της εκτροφής μεγάλης κλίμακας, με αποτέλεσμα τη μείωση των πληθυσμών. Οι ιδιοκτήτες των σπιτιών μπορούν να βοηθήσουν στην υποστήριξη αυτών των ευεργετικών εντόμων δημιουργώντας ένα καταφύγιο για πεταλούδες στις αυλές τους.
Ακολουθούν μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε έναν επιτυχημένο κήπο με πεταλούδες.
 
Η δημιουργία ενός φιλόξενου περιβάλλοντος θα δελεάσει τις πεταλούδες να μείνουν αρκετά για να γεννήσουν αυγά για μια νέα γενιά. Παρέχοντας τα βασικά του καταφυγίου,  νερό και τροφή συμπεριλαμβανομένων των φιλικών προς τις πεταλούδες φυτών, οι πεταλούδες έχουν περισσότερες πιθανότητες να ευδοκιμήσουν και να αναπαραχθούν. 

1.Κάντε ένα σχέδιο
 
Προσδιορίστε ποια είδη θέλετε να προσελκύσετε και είναι πιο πιθανό να βρίσκονται στην περιοχή σας. Επιλέξτε μια κατάλληλη περιοχή της αυλής σας και σχεδιάστε ένα πρόχειρο σκίτσο που περιλαμβάνει τα βασικά στοιχεία που χρειάζονται οι πεταλούδες.


2.Παρέχετε φαγητό
 
Οι ενήλικες πεταλούδες βασίζονται αποκλειστικά σε υγρές πηγές τροφής. Πίνουν μέσα από μια μακριά σωληνοειδή γλώσσα που ξετυλίγεται για να πιει υγρό. Εκτός από το νέκταρ λουλουδιών, καταναλώνουν επίσης χυμό δέντρων, γύρη, πεσμένους καρπούς και κοπριά ζώων. Οι προνύμφες πεταλούδων έχουν μέρη στόματος που μασούν και τρέφονται με φυλλώδη τροφικά φυτά, όπως το φύλλωμα του γαλακτώματος, ο μαϊντανός και ο μάραθος.


3.Δημιουργήστε καταφύγιο
 
Για να προστατέψετε τις πεταλούδες, τοποθετήστε δέντρα και θάμνους όπου θα παρέχουν ανεμοφράκτη και ένα μέρος μακριά από τη βροχή. Αυτά τα φυτά θα δώσουν επίσης μέρη για τις πεταλούδες να ξεκουραστούν τη νύχτα ή να κρυφτούν από τα αρπακτικά. Μια άλλη πηγή καταφυγίου είναι ένας σωρός κορμών, ο οποίος μπορεί να κρυφτεί μακριά από τα μάτια σε μια απομονωμένη γωνιά της αυλής.


4.Προσφέρετε νερό
 
Οι ρηχές λακκούβες ή οι υγρές αμμώδεις περιοχές, που είναι προτιμώμενες πηγές νερού για τις πεταλούδες, παρέχουν επίσης άλατα και βασικά μέταλλα. Τοποθετήστε ένα λουτρό πουλιών ή ένα πιατάκι φυτών γεμάτο με νερό και βράχους όπου μπορούν να κουρνιάσουν οι πεταλούδες. Τοποθετήστε σε εμφανές σημείο και αλλάζετε συχνά νερό.


5.Κρατήστε το ηλιόλουστο
 
Οι πεταλούδες είναι ψυχρόαιμα έντομα που θα είναι λιγότερο δραστήρια τα πιο κρύα πρωινά. Εντοπίστε τον κήπο με τις πεταλούδες σας σε ένα μέρος της αυλής σας που δέχεται τουλάχιστον 6 ώρες ήλιο κάθε μέρα. Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει ένα σημείο όπου το φως του ήλιου πέφτει νωρίς την ημέρα, ώστε οι πεταλούδες να μπορούν να ζεσταθούν γρήγορα. Το πεζοδρόμιο, οι βράχοι ή το εκτεθειμένο χώμα απορροφούν θερμότητα, παρέχοντας πρόσθετη ζεστασιά.


6.Φυτέψτε 
 
Ομαδοποιήστε τα ίδια φυτά έτσι ώστε οι πεταλούδες να μπορούν να εντοπίσουν πιο εύκολα τις μεγαλύτερες επιφάνειες χρώματος.


7.Πηγαίνετε βιολογικά
 
Μην χρησιμοποιείτε χημικά λιπάσματα ή φυτοφάρμακα, καθώς μπορούν να βλάψουν τις πεταλούδες.ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

ΕΝΑΣ ΚΗΠΟΣ ΑΠΟ ΜΕΛΙΣΣΕΣ

ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΦΥΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΑ ΕΝΤΟΜΑ