ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΦΥΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΑ ΕΝΤΟΜΑ

05 Αυγούστου, 2020

Πότε ήταν η τελευταία φορά που είδατε τις πεταλούδες να περνούν μέσα από τα λουλούδια σας ή να ακούσατε τις μέλισσες; Εάν ο κήπος σας έχει γίνει μια αθόρυβη μεριά και όχι μια ομάδα δραστηριοτήτων, δείτε πως να τον αλλάξετε.Ένας από τους κύριους λόγους για τη μείωση του πληθυσμού των επικονιαστών είναι η απώλεια των κατάλληλων φυτών. Οι πεταλούδες, οι μέλισσες και άλλοι σημαντικοί επικονιαστές γίνονται σπάνια αξιοθέατα σε πολλούς κήπους που βρίσκονται μέσα στην πόλη. Αυτό συμβαίνει λόγω της εκτεταμένης χρήσης φυτοφαρμάκων και της μειωμένης προσφοράς των πλούσιων σε νέκταρ λουλουδιών στα οποία βασίζονται για την τροφή τους.

Μπορείτε να αφιερώσετε ένα σημείο στον κήπο σας σε φυτά φιλικά προς τους επικονιαστές και διατηρώντας τους καλά τροφοδοτημένους όλο το χρόνο.

Οι μικρές φυτεύσεις χρησιμεύουν ως μπουφές νέκταρ και γύρης που υποστηρίζει μια ποικιλία μελισσών, πεταλούδων και άλλων επισκεπτών λουλουδιών. Εάν δεν έχετε χώρο στην αυλή, μπορείτε να γεμίσετε μία ζαρντινιέρα με φυτά που είναι φιλικά προς την επικονίαση και να το τοποθετήσετε σε ένα ηλιόλουστο σημείο στο μπαλκόνι ή και στον κήπο σας.

Όταν επιλέγετε φυτά για τον επικονιασμένο κήπο σας, παραλείψτε τις εισαγόμενες, υβριδικές και διπλές ανθοφόρες ποικιλίες και επιλέξτε τα γηγενή ανθοφόρα φυτά, ειδικά εκείνα που προσαρμόζονται στις τοπικές κλιματολογικές και εδαφικές σας συνθήκες.


Μερικά βήματα για να διαμορφώσετε έναν κήπο για τους επικονιαστές.
Επιλογή φυτών


Τα εγγενή φυτά είναι πιο ελκυστικά για τους τοπικούς επικονιαστές από τα εισαγόμενα ή υβριδισμένα φυτά επειδή έχουν συν-εξελιχθεί και οι κύκλοι ζωής τους είναι συγχρονισμένοι. Προτιμήστε φυτά που να ταιριάζουν στην περιοχή σας και γενικότερα στο ευρύτερο περιβάλλον.
Μικρά – Μεγάλα παρτέρια


Χρησιμοποιήστε έναν συνδυασμό φυτών που θα ανθίσουν από τις αρχές της άνοιξης έως το φθινόπωρο. Η παροχή μιας σταθερής πηγής τροφής θα κάνει τους επικονιαστές να επιστρέφουν στον κήπο σας όλη τη σεζόν.

Προσθέστε ποικιλία
Μια ποικιλία από χρώματα λουλουδιών, αρώματα, ύψη και σχήματα για να προσελκύσετε διαφορετικά είδη επικονιαστών. Οι μέλισσες, για παράδειγμα, προτιμούν τα λουλούδια σε αποχρώσεις του μπλε, μοβ, λευκού και κίτρινου. Οι πεταλούδες προσελκύονται σε κόκκινα, κίτρινα, πορτοκαλί, ροζ και μοβ άνθη.Τοποθετήστε τα φυτά σας σε ομάδες κάθε είδους. Τα λουλούδια που φυτεύονται σε μάζες θα δελεάσουν περισσότερους επικονιαστές παρά τα μεμονωμένα φυτά σε όλο τον κήπο.


Κρατήστε τα ενεργοποιημένα

Η συλλογή νέκταρ και η εξάπλωση της γύρης είναι επίπονη δουλειά. Τοποθετήστε τα φυτά σε ένα σημείο που έχει άφθονο ηλιακό φως, καθώς πολλοί επικονιαστές ενεργοποιούνται από τη ζεστασιά του ήλιου.