5 ΕΙΔΗ ΦΥΤΩΝ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΟ ΤΟΥΣ ΧΡΩΜΑ

ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ 06 Οκτωβρίου, 2020 Κήπος

Κανείς μας δεν θέλει να δει το καλοκαίρι να φτάνει στο τέλος του, παρόλα αυτά μπορεί να  φυτέψει φυτά στον κήπο ή τις γλάστρες του  ώστε να συνεχίσει να γεμίζει με ζωντανά χρώματα για όλο το φθινόπωρο.Ένας ακμάζων φθινοπωρινός κήπος περιλαμβάνει ένα μείγμα πολλών ειδών φυτών, συμπεριλαμβανομένων ετήσιων , διάφορες ποικιλίες από  αγρωστώδη και πολυετών με φανταστικό φύλλωμα ή καρπό.
Διαλέξτε τι σας ταιριάζει για να ομορφύνετε  τον δικό σας κήπο αυτή τη σεζόν.


1. Ετήσιες υπέροχες αποχρώσεις


Είναι η ιδανική στιγμή για να αγοράσετε από  τα κέντρα κήπου ή από το αγαπημένο σας κατάστημα λουλουδιών  μερικά νέα, ανθεκτικά στις καιρικές συνθήκες, ετήσια. Σε αντίθεση με ορισμένα πολυετή φυτά που έχουν τελειώσει την άνθηση, τα ετήσια μπορούν να ανανεώσουν τον χώρο σας. Τώρα είναι η ώρα να τα φυτέψετε, οπότε θα έχουν λίγες εβδομάδες για να εγκλιματιστούν πριν αρχίσουν να μειώνονται οι θερμοκρασίες. Τέτοια φυτά μπορεί να είναι

Μαργαρίτες

Καλέντουλα

Πετούνιες

2.  Χρυσάνθεμα -  φυτά φθινοπώρου

Είναι ένας εύκολος τρόπος για να προσθέσετε μια ποικιλία χρωμάτων κοντά στην είσοδο του σπιτιού σας, μέσα σε ωραία καλάθια ή στο μπαλκόνι σας σε γλάστρες. Εξυπηρετούν επίσης έναν διπλό σκοπό . Τα χρησιμοποιούμε και ως κομμένο λουλούδι που μπορείτε να βάλετε στα βάζα σας .
Θα τα βρείτε σε μια ευρεία γκάμα χρωμάτων κόκκινων, πορτοκαλί, χρυσών ,μοβ κ.α. ώστε να ταιριάζει σε κάθε χρωματικό συνδυασμό που ονειρεύεστε για τον χώρο σας.
 
3. Ετήσιες διακοσμητικά αγρωστώδη

Ετήσια  αγρωστώδη που ποικίλλουν σε αποχρώσεις  μοναδικές ,   μετά από το καλοκαίρι και με πιο δροσερό καιρό αρχίζουν να ενισχύει τους πλούσιους τόνους του φυλλώματος τους. Μαλακά, πουπουλένια λοφία άφθονα αυτή την εποχή του χρόνου, φέρνοντας κομψή κίνηση και υφή στο τοπίο.

Τέτοια είναι

Pennisetum 

Φεστούκα

Στίπα
 

Γιατί να φυτέψετε ετήσια αγροστώδη;

 

  • Μας δίνουν έντονο χρώμα από την άνοιξη έως τα πρώτα χιόνια!

  • Μεγαλώνουν και ωριμάζουν γρήγορα, γνωρίζοντας ότι έχουν μόνο μία σεζόν για να σας δείξουν όλα όσα έχουν.

  • Είναι συχνά λιγότερο ακριβά. 4. Πολυετή αγρωστώδη

Μερικά από τα ευκολότερα, από τα φυτά με λίγη συντήρηση  που μπορείτε να καλλιεργήσετε για το φθινόπωρο .

Γυνέριο

Pennisetum 
 
Γιατί να τα φυτέψετε;

 

  • Είναι εύκολο να αναπτυχθούν και απαιτούν λίγη συντήρηση για να αναπτυχθούν.

  • Φέρνουν το στοιχείο της αλλαγής στον κήπο καθώς μεγαλώνουν και ωριμάζουν και στις τέσσερις εποχές. Η ενδιαφέρουσα υφή τους υπάρχει σε κάθε εποχή εκτός από τα τέλη του χειμώνα έως τις αρχές της άνοιξης.

     

5. Πολυετή φυτά με πολύχρωμο φύλλωμα και καρπό


Τα πολυετή φυτά, όπως το ίλεξ που καλλιεργούνται για τον κατακόκκινο καρπό τους, προσθέτουν ενδιαφέρον στον κήπο σχεδόν όλο το χρόνο.