10 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΧΕΔΙΑΣΕΙΣ ΤΟΝ ΙΔΑΝΙΚΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΧΩΡΟ ΣΟΥ

10 Απριλίου, 2023

Καθώς οι θερμοκρασίες αυξάνονται, οι σκέψεις μας στρέφονται στoυς εξωτερικούς χώρους. Οι μυρωδιές των ανθισμένων λουλουδιών στην πίσω αυλή μας προσελκύουν να κάτσουμε στη βεράντα ή στο κήπο με τους φίλους και την  οικογένεια.
Μάθετε πώς να δημιουργήσετε τον ιδανικό χώρο καθιστικού με τη βοήθεια αυτών των 10 συμβουλές.
 
1. Σκοπός

Σκεφτείτε πώς θα χρησιμοποιηθεί ο εξωτερικός χώρος και σχεδιάστε ανάλογα.
Οργανώνετε δείπνα ή μπάρμπεκιου; Πόσους καλεσμένους φιλοξενείτε συνήθως; Ψάχνετε για έναν ήσυχο χώρο για να χαλαρώσετε; Ο χώρος σας πρέπει να είναι φιλικός προς τα παιδιά ή τα κατοικίδια με ξεχωριστό χώρο μόνο για αυτά;2. Διάταξη

Όταν σχεδιάζετε έναν εξωτερικό χώρο, να έχετε υποψιν σας το στυλ της κατοικίας σας
Κάθε εξωτερικός χώρος πρέπει να έχει μια λογική και λειτουργική σύνδεση με το εσωτερικό του σπιτιού, όπως η τοποθέτηση της υπαίθριας τραπεζαρίας κοντά στην κουζίνα.


3. 
Περιβάλλον

Αξιοποιήστε στο έπακρο τη θέα που έχει να προσφέρει η ιδιοκτησία σας
Οργανώστε ένα μικρό καθιστικό για να απολαύσετε ένα φλιτζάνι καφέ και να παρακολουθήσετε την ανατολή του ηλίου. Ομοίως, χρησιμοποιήστε φυτοφράχτες για να αποκλείσετε τα αντιαισθητικά σημεία αλλά και για να εξασφαλίσετε την ιδιωτικότητα που επιθυμείτε.


4.
Έκθεση

Η κατεύθυνση που βλέπει ο εξωτερικός σας χώρος μπορεί να καθορίσει τη λειτουργικότητά του.
Στα βουνά παραδείγματος χάριν, κανείς πρέπει να λάβει υπόψη το γεγονός ότι οι χώροι με βόρειο και ανατολικό προσανατολισμό δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν το χειμώνα και μπορεί ακόμη και να είναι πολύ ψυχρός για άνεση το καλοκαίρι.


5. 
Άνεμος

Σημειώστε την κατεύθυνση του ανέμου που επικρατεί και την ώρα της ημέρας.
Ορισμένες περιοχές μπορεί να είναι ήρεμες το πρωί, αλλά έχουν ένα κανονικό βραδινό αεράκι. Το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι να χτίσετε έναν χώρο  και να είναι κάτω από τον αέρα.

       
6. Άνεση


Εάν ο εξωτερικός σας χώρος έχει πολύ απογευματινό ήλιο, χρειάζεται να δημιουργήσετε σκιά για άνεση. Ομπρέλες, πέργκολες, σκεπαστές αυλές ή δέντρα μπορούν να απογειώσουν μια καυτή καλοκαιρινή μέρα παρέχοντας καταφύγιο από τη ζέστη.
       
       
7. Έδαφος


Προτείνουμε τη χρήση ενός συνδυασμού επιφανειών, με ένα μέρος του εδάφους απαλό και ελκυστικό, αλλά αφήνοντας αρκετή σκληρή επιφάνεια για καρέκλες και άλλα έπιπλα. Προτιμήστε φυσικά στοιχεία και ενσωματώστε πέτρα, μεγάλους ογκόλιθους και ξύλινα καταστρώματα.


8. Επιλογή φυτών

Επιλέξτε φυτά με εύκολη φροντίδα και συντήρηση. Για εμάς, κάποια φυτά που σας προτείνουμε είναι ωραίοι, στρογγυλεμένοι θάμνοι, όπως τα πυξάρια. Θα προτείναμε επίσης κάθετες επιφάνειες για να σχεδιάσετε πράσινους τοίχους για προστασία της ιδιωτικότητας σας  αλλά και να μένει ανοιχτός χώρος για να βλέπετε τον ουρανό. Λάβετε επίσης υπόψη ότι, ενώ τα φυτά που προσελκύουν τις μέλισσες και άλλους επικονιαστές είναι κάτι καλό στον κήπο σας, μπορεί να μην θέλετε αυτά τα συγκεκριμένα φυτά στη μέση της τραπεζαρίας σας.
 

9. Έπιπλα

Οι κατάλληλες επιλογές επίπλων εξωτερικού χώρου θα εξαρτηθούν από την προβλεπόμενη χρήση του χώρου.
Τραπεζαρία, χαλάρωση, διασκέδαση ή πιθανότατα κάποιος συνδυασμός και των τριών. Επιλέξτε έπιπλα που είναι άνετα και πρακτικά για εξωτερική χρήση, ανθεκτικά στις καιρικές συνθήκες και πλένονται. Σας προτείνουμε μικρά κινητά τραπέζια για κοκτέιλ και σνακ. Χρησιμοποιήστε χρώματα και σχέδια για να φέρετε το εσωτερικό σας στυλ έξω.


10. Φωτισμός

Κάντε τον εξωτερικό σας χώρο πραγματική επέκταση του σπιτιού σας ενσωματώνοντας τον φωτισμό.
Δημιουργήστε οπτικό ενδιαφέρον και διευρύνετε την αίσθηση του χώρου φωτίζοντας δέντρα ή περιφράσσοντας πιο μακριά στην αυλή. Για ασφάλεια, προσθέστε διακοσμητικό φωτισμό για να φωτίσετε τα βήματα και τα μονοπάτια.Δείτε περισσότερα 
 

ΤΑ 5 ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΗΠΟΥ

 ΚΗΠΟΣ ΜΕ ΤΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ

ΜΙΚΡΑ ΦΥΤΑ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΗΠΟΥΣ