10 ΜΙΚΡΑ ΟΙΚΙΑΚΑ ΦΥΤΑ

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ 07 Σεπτεμβρίου, 2023 Κήπος

Χρειάζεστε ένα φυτό εσωτερικού χώρου που δεν καταλαμβάνει χώρο και δεν θα ψηλώσει πολύ… Αυτά τα φυτά που εξοικονομούν χώρο είναι η τέλεια λύση!  Θα ταιριάζουν εύκολα σε γραφείο, κομοδίνα, ράφια και περβάζια παραθύρων, επιτρέποντάς σας να γεμίσετε οποιοδήποτε χώρο στο γραφείο ή στο σπίτι σας με όμορφο πράσινο.

Το καλύτερο πράγμα για τα μικρά φυτά εσωτερικού χώρου είναι ότι μπορείτε να τα τοποθετήσετε σχεδόν οπουδήποτε, αρκεί να λαμβάνουν την ποσότητα του ηλιακού φωτός που χρειάζονται για να ευδοκιμήσουν. Ακόμα κι αν δεν έχετε χώρο σε ένα τραπέζι ή ένα γραφείο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μικρά φυτά εσωτερικού χώρου για να δημιουργήσετε έναν όμορφο εσωτερικό κάθετο κήπο, εμφανίζοντάς τα σε επιτοίχιες ζαρντινιέρες ή ράφια.
 
ALOCASIAΝερό: Ποτίζετε τακτικά κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου (άνοιξη έως φθινόπωρο) για να διατηρείται το έδαφος ομοιόμορφα υγρό, αλλά όχι μουσκεμένο. σπανιότερα τον χειμώνα.

Λιπάνετε: Τροφοδοτήστε με ένα αραιωμένο υγρό λίπασμα φυτών εσωτερικού χώρου μία με δύο φορές
το μήνα κατά την άνοιξη και το καλοκαίρι.

Αν και ορισμένες ποικιλίες μπορούν να μεγαλώσουν αρκετά, μπορείτε επίσης να βρείτε συμπαγείς μορφές, οι οποίες είναι αρκετά μικρές.  Ευδοκιμούν σε συνθήκες θερμοκηπίου, γι' αυτό κρατήστε τις μακριά από κρύα ρεύματα και μην εκθέτετε τα φυτά απευθείας στον ήλιο.
 
CALATHEAΝερό: Μην αφήνετε το χώμα της να στεγνώσει εντελώς, καθώς οι άκρες των φύλλων θα καούν γρήγορα. Ποτίστε αμέσως μόλις η επιφάνεια είναι στεγνή.

Λίπανση: Τροφοδοτήστε μια φορά το μήνα με μισή δόση όταν το φυτό αναπτύσσεται ενεργά.
Η Calathea γνωστό και ως φυτό κροταλίας καλλιεργείται για το εξαιρετικά διακοσμητικό φύλλωμά της, το οποίο διατίθεται σε μεγάλη ποικιλία σχεδίων, χρωμάτων και σχημάτων. Προτιμά ένα σημείο με μέτριο έως χαμηλό φωτισμό και άφθονη υγρασία. Αποφύγετε τον πολύ ήλιο στα φύλλα της, που μπορεί να καούν.

Epipremnum aureum (πόθος)


 
Νερό: Προτιμά το νερό και την υγρασία.

Λιπάνετε: Χρησιμοποιήστε ένα ισορροπημένο υγρό λίπασμα κάθε 1 έως 3 μήνες.

Ένα από τα πιο εύκολα φυτά εσωτερικού χώρου για να αναπτυχθεί, μπορεί να κοπεί και να διατηρηθεί συμπαγές, να αφεθεί από κρεμαστά καλάθια. Διατίθεται σε ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων φυλλώματος.
 

Peperomia


 
Νερό:
Κάθε 7 έως 10 ημέρες χρειάζεται νερό και όταν δείτε ότι το χώμα είναι ξερό.

Λιπάνετε: Εφαρμόστε ένα αραιωμένο υγρό λίπασμα μία φορά κάθε μήνα περίπου από τις αρχές της άνοιξης έως τα τέλη του καλοκαιριού.

Μικρό σε μέγεθος αλλά μεγάλο σε προσωπικότητα,η πεπερόμια είναι το τέλειο φυτό εσωτερικού χώρου για να στολίσετε ένα γραφείο, ένα τραπέζι ή ένα κομοδίνο, ειδικά όταν εμφανίζεται σε μια κομψή γλάστρα. Επειδή οι πεπερόμιες είναι εγγενείς σε τροπικές περιοχές, θα ευδοκιμήσουν επίσης σε μέρη όπως τα terrarium και τα έντονα φωτισμένα μπάνια. Μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο καλλιέργειας φυτών πεπερομίας.
 
Philodendron


 
Νερό: Προτιμά ομοιόμορφα υγρό έδαφος, αλλά όχι μουσκεμένο. Ποτίστε εάν αισθανθείτε ότι το έδαφος είναι στεγνό.

Λιπάνετε: Εφαρμόστε ένα υδατοδιαλυτό λίπασμα φυτών εσωτερικού χώρου από την άνοιξη μέχρι το φθινόπωρο.

Άλλο ένα πολύ εύκολο στην καλλιέργεια φυτό εσωτερικού χώρου, παρόμοιο με τον πόθο. Ανέχεται χαμηλό φως, αλλά αναπτύσσεται γρηγορότερα σε μέτριο έως έντονο φως. Το φύλλωμα του υπάρχει σε διάφορα μεγέθη, σχήματα και χρώματα. Τα φιλόδεντρα μπορούν επίσης να καλλιεργηθούν σε εξωτερικούς χώρους σε ήπια κλίματα.
 
 
Syngonium podophyllum 
Νερό: Προτιμά ομοιόμορφα υγρό έδαφος, αλλά όχι μουσκεμένο. Ποτίστε εάν αισθανθείτε ότι το έδαφος είναι στεγνό.

Λιπάνετε: Εφαρμόστε ένα υδατοδιαλυτό λίπασμα φυτών εσωτερικού χώρου από την άνοιξη μέχρι το φθινόπωρο.

Αυτό το ευέλικτο φυτό εσωτερικού χώρου μπορεί να κλαδευτεί για να διατηρηθεί συμπαγής και θαμνώδη καθώς μπορεί και να αναρριχηθεί. Μπορείτε επίσης να το αφήσετε σε ένα κρεμαστό καλάθι. Ένα ασυνήθιστο χαρακτηριστικό είναι ότι τα φύλλα αλλάζουν σχήμα καθώς ωριμάζουν, ξεκινώντας σε σχήμα βέλους και γίνονται λοβωτά με την πάροδο του χρόνου. Για καλύτερα αποτελέσματα, καλλιεργήστε σε ένα ζεστό, υγρό περιβάλλον προστατευμένο από το άμεσο ηλιακό φως.
 
Tradescantia Νερό: Προτιμούν  υγρό έδαφος. Αποφύγετε το υπερβολικό πότισμα για να αποτρέψετε τη σήψη των ριζών.

Λίπανση: Χρησιμοποιήστε ένα ισορροπημένο υγρό λίπασμα φυτών εσωτερικού χώρου κάθε μήνα.

Ένα φυτό που αναπτύσσεται εύκολα. Η ιδανική λύση για αρχάριους. Ιδανικό για χρήση σε κρεμαστό καλάθι ή ακόμα και για ζαρντινιέρα. Κλαδέψτε το πιέζοντας τους μίσχους ακριβώς πάνω από έναν κόμβο φύλλων.