ΓΚΑΟΥΡΑ

09 Ιουλίου, 2022

Η γκάουρα είναι πολυετές, αειθαλές φυτό ποώδους ανάπτυξης με καταγωγή από το Τέξας και τη Λουιζιάνα και το συναντάμε σε διάφορα χρώματα όπως κόκκινο, ροζ, άσπρο.
Χαρακτηριστικά

Το φύλλωμα της είναι πυκνό. Έχει πολλά, διακλαδισμένα στελέχη που ξεκινούν από την βάση του φυτού υπό μορφή ροζέτας και μπορούν να φτάσουν σε ύψος το 1,5m. Το φύλλο της είναι λεπτό, όρθιο και φτιάχνει στενά, μυτερά φυλλαράκια, με απλή, λεία εμφάνιση. Έχουν πράσινο χρώμα και συχνά εμπλουτισμένα με βυσσινί αντεύγειες.

Η ανθοφορία της ξεκινάει από τα μέσα της άνοιξης και ολοκληρώνεται στα μέσα του φθινοπώρου. Αναπτύσσει πολυάριθμα, εντυπωσιακά άνθη που φύονται επάκρια στους πολυάριθμους βλαστούς της. Το σχήμα τους θυμίζει πεταλούδα και έχουν λευκό, ροζ ή φούξια χρώμα.

Απαιτήσεις

Είναι αρκέτα ανθεκτικό φυτό στις υψηλές θερμοκρασίες και προτιμάει θέσεις με ήλιο προκειμένου να έχει παρατεταμένη ανθοφορία.
Προτιμά γόνιμα και καλά αποστραγγιζόμενα εδάφη.
Όσον αφορά το πότισμα η γκάουρα δεν έχει υψήλες απαιτήσεις.
Κλάδεμα

Επιδέχεται αυστηρό κλάδεμα κατά την αρχή της άνοιξης κόβοντας τα ξερά λουλούδια και ένα μέρος του φυτού.
Στον κήπο

Φυτεύεται σε συστάδες για ένα έντονο αποτέλεσμα ή ακόμη και μόνη της για να δώσουμε χρώμα. Είναι κατάλληλη για παρτέρια και μπορντούρες. Μπορείτε να το βάλετε μπροστά από τον χλοοτάπητα, ανάμεσα σε μονοπάτια και μπορεί να χρησιμοποιηθεί εξίσου καλά σε γλάστρες και ζαρτινιέρες. Είναι φυτό κατάλληλο και για παραθαλάσσιες περιοχές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΕΠΕΡΟΜΙΑ