ΠΩΣ ΣΧΕΔΙΑΖΩ ΔΩΜΑΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ

08 Απριλίου, 2022

1 Αξιολογήστε τον κήπο σας

Αναρωτηθείτε για το ποσό που θέλετε να δαπανήσετε για την διαμόρφωση του, για τα μέρη που θέλετε να είναι σκιερά και μη, για τα φυτά που θα χρησιμοποιήσετε κα.


 
2 Πώς θα χρησιμοποιήσετε τα δωμάτια του κήπου σας


Θέλετε μέρη για φαγητό, διασκέδαση, χαλάρωση ή διάβασμα; Πισίνα, χώρο για τα κατοικία, παιδότοπος ή κήπος κουζίνας για να καλλιεργήσετε τα δικά σας φρέσκα λαχανικά ; Δώστε προτεραιότητα σε ποιες δραστηριότητες είναι πιο πιθανό να αφιερώσετε περισσότερο χρόνο.
 


3 Τοποθεσία


Σχεδιάστε περισσότερους χώρους χρήσης, όπως τραπεζαρία και χώρους διασκέδασης πιο κοντά στο σπίτι για καλύτερη πρόσβαση. Ένας χώρος για bbq θα είναι πιο αποτελεσματικός εάν βρίσκεται κοντά σε μια εσωτερική κουζίνα. Οι περιοχές πιο μακριά από το σπίτι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για διάβασμα ή για ένα ήσυχο μέρος για χαλάρωση.


 
4 Προβολή

Για να εξασφαλιστεί η ιδιωτικότητα και ο διαχωρισμός, τα δωμάτια μπορούν να είναι μερικώς ή πλήρως κλειστά. Το παραβάν μπορεί να αποτελείται από τοίχους, περίφραξη, πέργκολα, φυτοφράκτες, γλάστρες ή μια ομαδοποίηση φυτών σε αυτές , κρεμαστές γλάστρες ή υλικά που έχουν διασωθεί, όπως μια παλιά πόρτα.


 
5 Ροή

Συνδέστε τα δωμάτια του κήπου με μονοπάτια από ψηφίδα ή χωματόδρομο, μια περιοχή μετάβασης, όπως ένα πέτρινο αίθριο ακόμα και γκαζόν. Χρησιμοποιήστε ένα εστιακό σημείο όπως ένα παγκάκι ή ένα αγαλματίδιο, ή διακοσμητικά που θα αναγκάσει τους επισκέπτες να εξερευνούν.
 


6 Αναζήτηση


Ιδέες για δωμάτια κήπου σε βιβλία, στο διαδίκτυο, σε συνεργασία με έναν αρχιτέκτονα τοπίου και επισκεπτόμενοι άλλους κήπους. Κάντε μια λίστα με τα χαρακτηριστικά που θέλετε να συμπεριλάβετε.
 7 Επιλέξτε ένα στυλ
 

Σκεφτείτε πώς οι εξωτερικοί χώροι θα ενσωματωθούν στο σπίτι σας. Επιλέξτε ένα στυλ ή συνδυασμό εμφάνισης που θα συμπληρώσει την πρόσοψη του σπιτιού και θα αντικατοπτρίζει το δικό σας προσωπικό στυλ. Χρησιμοποιήστε επαναλαμβανόμενα στοιχεία όπως χρώματα, υφάσματα, φυτά για να ενοποιήσετε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Επιλέξτε έναν ήπιο συνδυασμό χρωμάτων ή πιο φωτεινές αποχρώσεις για ένα ελκυστικό περιβάλλον.
 
8 Κάντε ένα σχέδιο

Δημιουργήστε ένα πρόχειρο σκίτσο για την τοποθέτηση των δωματίων. Μετρήστε τον χώρο και συμβουλευτείτε έναν αρχιτέκτονα τοπίου. Μπορεί πρακτικά να μην μπορείτε να ανταποκριθείτε στην διαμόρφωση ολόκληρου του κήπου επομένως σχεδιάστε σταδιακά και ορίστε έναν στόχο, κάνοντας ένα χρονοδιάγραμμα.


ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΑΡΘΡΑ

ΙΔΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ

ΤΟ ΣΤΥΛ ΤΟΥ ΚΗΠΟΥ ΠΟΥ ΣΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ