ΤΟ ΣΤΥΛ ΤΟΥ ΚΗΠΟΥ ΠΟΥ ΣΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ

04 Απριλίου, 2021

Ένας κήπος γεμάτος με άφθονα λουλούδια που μοσχοβολούν όπως τα αρωματικά, τα τριαντάφυλλα, είναι πραγματικά δελεαστικός. Όμως έχεις σκεφτεί πως φαντάζεσαι και πως θα ήθελες να είναι ο δικός σου κήπος ;




Εμείς σου προτείνουμε 7 στυλ για να τον αλλάξεις!


Ο δρόμος προς τον ρομαντισμό.

Οι περισσότεροι κήποι έχουν ρομαντικό τόνο. Ίσως επειδή οι παστέλ αποχρώσεις προτιμούνται περισσότερο ή ίσως επειδή τα αρωματικά λουλούδια είναι δημοφιλή σε αυτό το είδος κήπου. Οι παιώνιες,τα παλιά αρωματικά τριαντάφυλλα, οι λεβάντες αρωματίζουν τον αέρα και προσθέτουν αυτή την πινελιά.



Υπάρχουν πολλά φυτά που μπορείς να χρησιμοποιήσεις. Όπως τριανταφυλλιές αναρριχώμενες, νάνες ποικιλίες, λέβαντες, ερίγερο που μοιάζει πολύ με το χαμομήλι, φασκόμηλο, παιώνιες, ίριδες, γκάουρες, κομβομβουλος και εχινάκι. Ακόμα και η στίπα δείχνει πολύ ωραία μέσα σε έναν τέτοιο κήπο.


Κλείστε τον κήπο

Είτε έχεις μεγάλο κήπο είτε μικρό, η εμφάνιση του φράχτη είναι μια σημαντική απόφαση. Παλιότερα οι φράκτες ήταν χαμηλότεροι από τους συνηθισμένους σήμερα.



Εκτός όμως από τους μεγάλους και ψηλούς που λίγο πολύ έχουμε δει όλοι , μπορείς να τους αντικαταστήσεις με φράκτες δικτυωτού πλέγματος που μπορούν να υποστηρίξουν ανθισμένα αμπέλια, ακόμα και άλλα φυτά – θάμνοι ή δέντρα καθώς και τριανταφυλλιά αναρριχώμενη.



Μπορείς να θέλεις να χρησιμοποιήσεις οποιοδήποτε χρώμα θέλετε για αυτό το φράχτη!


Όλα σε ένα παρτέρι

Στους κήπους που είχαν οι γιαγιάδες και οι παππούδες μας , βλέπαμε πάντα ανάμεικτα φυτά μέσα σε παρτέρια. Αυτή η άτυπη συσσώρευση μιας μεγάλης ποικιλίας φυτών είναι ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα και ο συνδυασμός πολυετών και ετήσιων λουλουδιών με διαφορετικά είδη φυτών, φυλλώματος και αποχρώσεων που αλληλεπιδρούν μεταξύ τους και ανταγωνίζονται για την προσοχή, είναι αυτό που κάνει έναν κήπο τόσο συναρπαστικό.



Το καλό με τα παρτέρια είναι ότι ανάλογα τα φυτά – λαχανικά που έχεις μπορείς να εμπλουτίσεις το έδαφος με το κατάλληλο χώμα, διασφαλίζοντας τα υγιή. Μπορείς αν θέλεις να καλύψεις το έδαφος – χώμα με κάποιο υλικό , όπως βότσαλο, ψηφίδα, φλοιό κ.α.


Χρησιμοποιήσε καμπύλες διαδρομές

Μονοπάτια σε όλες τις μορφές δίνουν την αίσθηση και καλούν τον επισκέπτη του κήπου να ανακαλύψει όλο και περισσότερα πράγματα στον κήπο βαδίζοντας τον. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις σκληρή επιφάνεια όπως τούβλα ή συνδυασμό παλαιών τούβλων, πλακιδίων και λίθων. Τα μαλακά μονοπάτια όπως το χαλίκι λειτουργούν επίσης καλά εφόσον στις δυο πλευρές του οριοθετείτε από σκληρό υλικό για να συγκρατεί το υλικό.




Ανακάτεψε και ταίριαξε

Για εκείνους που τους αρέσουν όλα τα φυτά και δεν ξέρουν πιο να πρωτοβάλουν στον κήπο τους. Σε έναν κήπο πάνε τα πάντα, αλλά με την διαφορά να τα βάζεις σωστά και να συνδυάζεις τη μίξη ορισμένων χρωμάτων μεταξύ τους, Εκτός όμως από τις αποχρώσεις θα πρέπει να ταιριάζουν και στις θερμοκρασίες !




Χρησιμοποιήσε διασκεδαστικά στοιχεία

Προσθέσε αντικείμενα που σε ευχαριστούν σε έναν κήπο. Τοποθέτησε ένα παλιό καρότσι σε μια γωνία, ένα άγαλμα μέσα σε ένα παρτέρι, ένα κιούπι άδειο μέσα στο κήπο, ένα παγκάκι από πέτρες για να ξαποστάσεις είτε για να δεις την θέα είτε για να μαζέψεις τα αρωματικά σου και τα λουλούδια σου. Φανάρια και πέτρινα φινιρίσματα, όλα γίνονται μέρος του κήπου.




Μην ακολουθείς τους κανόνες

Το πάν είναι να αισθάνεσε ελεύθερος μέσα στον κήπο! Από όλα τα στυλ του κήπου, βρες αυτόν που προορίζεται να ευχαριστήσει και να προσελκύσει το δικό σου γούστο.






Σχετικά άρθρα
 

Ο ΚΗΠΟΣ ΤΩΝ ΑΓΑΛΜΑΤΩΝ

Η ΑΙΣΘΗΣΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ

ΧΡΩΜΑ ΑΡΩΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΒΛΑ