ΟΙ ΚΗΠΟΙ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ

Η ομάδα του Garden Magazine 17 Ιουλίου, 2023 Κήπος

Οι γαλλικοί κήποι αντιπροσωπεύουν ένα μοναδικό κομμάτι της γαλλικής πολιτιστικής κληρονομιάς. Με την εκλεπτυσμένη αρχιτεκτονική, τα γεωμετρικά σχήματα και την πανέμορφη βλάστηση, προσφέρουν μια αξεπέραστη αίσθηση ομορφιάς και γαλήνης. Αποτελούν ιδανικούς τόπους για χαλάρωση, περιπάτους και απολαυστικές εμπειρίες. Αν επισκεφθείτε τη Γαλλία, μην παραλείψετε να εξερευνήσετε αυτά τα μοναδικά κομμάτια έργα τέχνης.


 

Χαρακτηριστικά

Οι γαλλικοί κήποι είναι γνωστοί για την εκλεπτυσμένη αισθητική τους και την ακρίβεια στην εφαρμογή των γεωμετρικών τους σχημάτων. Ακολουθούν περισσότερα χαρακτηριστικά που τους καθιστούν μοναδικούς:
 
Γεωμετρικά σχήματα: Οι γαλλικοί κήποι είναι γνωστοί για τα ακριβή και πολύπλοκα γεωμετρικά σχήματα που δημιουργούν. Συχνά χρησιμοποιούνται ακριβή μετρήματα και γεωμετρικές αναλογίες για να δημιουργηθούν αρμονικές δομές.
 
Συμμετρία: Η συμμετρία είναι ένα κυρίαρχο στοιχείο στους γαλλικούς κήπους. Οι κήποι συνήθως έχουν άξονες συμμετρίας που δημιουργούν ισορροπία και αρμονία.
 
Τεχνητά νερά: Οι γαλλικοί κήποι συχνά περιλαμβάνουν λίμνες, τεχνητούς ποταμούς, πηγάδια. Τα νερά αυτά προσθέτουν ένα στοιχείο φυσικής ομορφιάς και δροσιάς στον κήπο.
 
Λουλούδια και θάμνοι: Οι γαλλικοί κήποι είναι γνωστοί για την πλούσια βλάστηση και την προσεγμένη φύτευση λουλουδιών και θάμνων. Χρησιμοποιούνται ποικίλα λουλούδια όπως τριαντάφυλλα, λεβάντες, κυπαρίσσια και ιβίσκοι για να δημιουργηθούν χρωματικά αρμονικά τοπία.
 
Περίπατοι και σκάλες: Οι γαλλικοί κήποι περιλαμβάνουν εκτεταμένους περιπάτους και ευθείες σκάλες που οδηγούν σε διάφορες περιοχές του κήπου. Αυτοί οι περίπατοι προσκαλούν τους επισκέπτες να εξερευνήσουν τον κήπο και να απολαύσουν την ομορφιά του.
 
Αρχιτεκτονικά στοιχεία: Στους γαλλικούς κήπους συναντάμε αρχιτεκτονικά στοιχεία όπως κολόνες, αγάλματα, γλυπτά και αίθρια που προσδίδουν μια αίσθηση πολυτέλειας και κομψότητας.
 

Βλάστηση


Οι γαλλικοί κήποι φημίζονται για την ποικιλία των φυτών που φιλοξενούν. Ακολουθούν ορισμένα από τα κυριότερα φυτά που συναντάμε σε αυτούς τους κήπους: τριανταφυλλιές, κυπαρίσσια, λεβάντες, ιβίσκοι, αμπέλια. 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

OI ΚΗΠΟΙ ΤΗΣ ΜΑΛΤΑΣ

Ο ΙΤΑΛΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ