ΟΙ ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΩΒ

08 Οκτωβρίου, 2021

Η σωστή χρήση του χρώματος είναι ένα σημαντικό συστατικό του καλού σχεδιασμού του κήπου. Το μωβ χρώμα είναι σύμβολο της κομψότητας. Οι υποτονικές αποχρώσεις της λεβάντας προκαλούν μια αίσθηση ηρεμίας, ενώ πιο φωτεινές αποχρώσεις του δημιουργούν ενθουσιασμό και δράμα.

Συνδυάζεται με τα περισσότερα χρώματα μέσα στον κήπο. Οι αποχρώσεις του μπλε, του ασημί και του λευκού προσφέρουν μια αρμονία στον χώρο ενώ οι αντίθετες αποχρώσεις του πορτοκαλί, κίτρινου και κόκκινου δημιουργούν οπτική ένταση. Χρησιμοποιώντας βασικές αρχές της θεωρίας των χρωμάτων, μπορείτε να δημιουργήσετε το επιθυμητό αποτέλεσμα στον δικό σας κήπο.


ΛεβάνταΚαλλιεργείται για τα αρωματικά λουλούδια και το φύλλωμά του. Φυτέψτε το σε συστάδες ανάμεσα σε μονοπάτια, μεμονωμένο, παράλληλα με άλλα ανθεκτικά φυτά . Ένα απο τα πιο γνωστά αρωματικά φυτά για τον κήπο σας. Προτιμά τον ήλιο και γενικά είναι πολύ ανθεκτικό φυτό.


Πασχαλιά

Είναι ανθεκτικό φυτό με καρδιόσχημα βαθυπράσινα φύλλα και με αρωματικά άνθη. Το συναντάμε στους κήπους αρχές άνοιξης και μας χαρίζει το υπέροχο και ξεχωριστό άρωμα του. Υπάρχει στα φυτώρια και σε άλλες αποχρώσεις.
Το φυτεύουμε στον κήπο, καθώς και σε γλάστρα στο μπαλκόνι. Επίσης είναι κατάλληλο για φυτοφράκτες.


Ίριδα

Ανθοφορεί πολύ όμορφα και μεγάλα λουλούδια σε αποχρώσεις του μωβ, κρατώντας μικρό χρονικό διάστημα. Προτιμά ημισκιερές θέσεις σε θερμές περιοχές. Μπορεί να αναπτυχθεί και σε παραθαλάσσιες περιοχές.


ΠετούνιαΆκρως καλοκαιρινό ετήσιο. Φυτό χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις. Προτιμά τον ήλιο. Μπορούμε να το φυτέψουμε στον κήπο είτε μόνο του είτε μαζί με άλλες ομάδες φυτών στην πρώτη σειρά. Πολύ ωραία αναπτύσσεται και σε γλάστρες καθώς μπορούμε να το βρούμε και σε κρεμοκλαδή ποικιλία.


Αγάπανθος

Πολυετές φυτό. Αυτό το πιο συμπαγές φυτό με μπλε- μωβ άνθη παράγει τεράστια, σφαιρικά λουλούδια που κρατούνται ψηλά πάνω από συστάδες στενών φύλλων. Ανθίζει από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο.


ΑστερΠολυετές φυτό. Ανθίζει από τον Ιούλιο έως τα πρώτα κρύα με πληθώρα λουλουδιών σε χρώματα λεβάντας – μπλε. Αρέσκεται στον ήλιο.


ΝεπέταΗ Nepeta είναι ένα πολυετές φυτό.Είναι κατάλληλο για εδαφοκάλυψη, ενώ είναι και από τις πόες με την πιο έντονη και μεγάλη ανθοφορία. Το άνθος της έχουν μωβ - μπλε χρώμ. Ιδανικό για ηλιόλουστες και μισκιερές θέσεις. Ένα απο τα αγαπημένα των επικονιαστών.


ΆλισσοΙδανικό για μαζικές φυτεύσεις, κατά μήκος ενός μονοπατιού, στη μπροστινή σειρά ή για εδαφοκάλυψη. Μπορεί εξίσου να ανθίσει και σε φυτοδοχεία. Μπορείτε να το συνδυάσετε και με άλλες αποχρώσεις του ίδιου είδους .


ΒερονίκηΚαλλιεργείται για τα λουλούδια που μοιάζουν με ραβδάκια, τον μεγάλο χρόνο ανθοφορίας της και για την ανθεκτικότητα της . Είναι από τα φυτά που δεν χρειάζονται συντήρηση. Μπαίνει στην πρώτη σειρά στον κήπο, καθώς μπορεί να φυτευτεί και σε γλάστρες στο μπαλκόνι. Συνδυάστε με κίτρινα και πορτοκαλί λουλούδια για ένα συμπληρωματικό συνδυασμό χρωμάτων.


Εμείς συγκεντρώσαμε μερικά απο τα φυτά που μας δίνουν μωβ άνθος και μπορούμε να τα έχουμε στον κήπο ή το μπαλκόνι μας όλες τις εποχές.


Σχετικά άρθρα   

ΟΙ ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΠΛΕ