3 ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΤΑ ΣΩΣΤΑ ΦΥΤΑ

19 Μαρτίου, 2021

Αν πάντα ονειρευόσασταν να έχετε έναν κήπο με λουλούδια, τώρα είναι η ώρα να το κάνετε. Η ενασχόληση και η δημιουργία ενός ανθισμένου κήπου είναι διασκεδαστική άλλα και αγχολυτική. Ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες και θα δημιουργήσετε υπέροχες συνθέσεις λουλουδιών.
Βήμα 1 

Γνωρίστε τον κήπο σαςΤο πρώτο βήμα για τη δημιουργία του τέλειου κήπου με φυτά είναι να εξοικειωθείτε με την περιοχή που θέλετε να φυτέψετε. Γνωρίστε πραγματικά τον χώρο σας. Δείτε τις φυτεύσεις στην ευρύτερη περιοχή, σχετικά με τα φυτά που μπορούν να ευδοκιμήσουν εκεί. Εντοπίστε το φως, τις συνθήκες υγρασίας και τους χώρους σκιάς.

Μια σημαντική συμβουλή για να εξασφαλίσετε ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα είναι να ελέγξετε το χώμα. Θα πρέπει να συλλέξετε δείγματα εδάφους και να στείλετε το χώμα σας σε ένα εργαστήριο και βάση των αποτελεσμάτων να τροποποιήσετε το υπάρχον πριν από τη φύτευση.

Γνωρίστε τα λουλούδια σας. Μάθετε ποια φυτά αναπτύσσονται καλά στο χώμα σας. Από εκεί, μπορείτε να καταλάβετε τι να κάνετε με τον σχεδιασμό. Μπορείτε να επισκεφθείτε κοντινές περιοχές με πάρκα, πλατείες και να ανακαλύψετε τα λουλούδια που σας αρέσουν.

Για να βεβαιωθείτε ότι ο φυτεμένος κήπος σας θα επιβιώσει σε όλες τις εποχές, θα πρέπει να γνωρίζετε τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή που είστε.

Βήμα 2

Δημιουργήστε την παλέτα χρωμάτων σαςΌταν επιλέγετε ένα συνδυασμό χρωμάτων, να τον συνδυάζεται και με το ευρύτερο περιβάλλον, αυτό θα βοηθήσει στην ενοποίηση του τοπίου.
Η χρήση παραλλαγών και διαφορετικών τόνων του ίδιου χρώματος μπορεί να έχει αντίκτυπο χωρίς να κυριαρχεί.

Ανακαλύψτε τα χρώματα. Πολλές φορές όταν πάτε να αγοράσετε κάποια φυτά, μένετε σταθεροί σε κάποια που ήδη είχετε και αντίστοιχα σε αποχρώσεις που έχετε συνηθίσει , όπου σας δημιουργεί μια αίσθηση αρμονίας. Όμως τα αντίθετα στην χρωματική παλέτα που έχετε επιλέξει δημιουργούν αντιπαραθέσεις. Για παράδειγμα, ο συνδυασμός μπλε και κίτρινου είναι φρέσκος, ζωντανός και καλοκαιρινός.
Σε ένα ηλιόλουστο σημείο, ζεστές αποχρώσεις όπως κίτρινα, πορτοκάλια και κόκκινα αξιοποιούν στο έπακρο το φως, ειδικά κατά τη διάρκεια του ήλιου, όταν ο ήλιος ανατέλλει ή δύει. Ωστόσο, από μόνα τους, τα καυτά χρώματα μπορεί να φαίνονται μάλλον επίπεδα. Οι μπλε αποχρώσεις συμπληρώνουν τα κίτρινα, δημιουργώντας αρμονία και ζωντάνια.

Δημιουργήστε ξεχωριστές περιοχές . Δεν μπορεί να σου φωνάζουν όλα στον κήπο. Ξεχωρίστε μέρη με έντονο χρώμα ή με μονοχρωμια ή με ουδέτερα .
Βήμα 3

Σχεδιάστε σαν επαγγελματίαςΣχεδιασμός με σχήματα. Τα πολυετή φυτά έχουν πολλά βασικά σχήματα: καμπανούλες, λοφία, μαργαρίτες κ.α. Δοκιμάστε να συνδυάσετε διαφορετικά σχήματα. Η φύτευση παρόμοιων λουλουδιών μπορεί να ενισχύσει μια ιδέα.

Σχεδιασμός με επανάληψη. Η επανάληψη βασικών σχημάτων ή χρωμάτων παρέχει μια αίσθηση ηρεμίας και οπτικής ενότητας. Τα φυτά που επαναλαμβάνετε πρέπει να έχουν μακρά περίοδο και να μην φαίνονται ακατάστατα μετά την ανθοφορία. Η στρατηγική επανάληψη των λουλουδιών προσφέρει συνέχεια όταν μετακινείστε από τη μία περιοχή του κήπου στην άλλη.

Σχεδιασμός σε συνδυασμούς. Η ανάμειξη των υψών, των μεγεθών, των χρωμάτων, της κλίμακας και της υφής του φυτού διατηρεί τον κήπο εντυπωσιακό σε όλες τις εποχές. Οι χαλαρές φυτεύσεις προσφέρουν χρώμα, κίνηση και αίσθηση.

Σχεδιασμός με άρωμα και κίνηση. Αυτό που απολαμβάνετε περισσότερο στον κήπο σας είναι τα αρώματα και η κίνηση των λουλουδιών την κάθε εποχή.Σχετικά άρθρα
 

Ο ΗΛΙΟΣ ΚΑΙ Η ΣΚΙΑ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ

ΕΝΑΣ ΚΗΠΟ ΓΕΜΑΤΟΣ ΜΥΡΩΔΙΕΣ