Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΔΕΝΤΡΩΝ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΗΠΟ

01 Μαρτίου, 2022

Τα δέντρα αποτελούν σημαντικό μέρος του κήπου. Όταν ευδοκιμούν, συνεισφέρουν όμορφα μέσα σε αυτόν.Η προσθήκη δέντρων στον κήπο σας, είτε πρόκειται για ένα μικρό δέντρο είτε για ομάδα συγκεκριμένης ποικιλίας, θα βελτιώσει σημαντικά την εμφάνιση και την αξία του σπιτιού σας. Τα δέντρα μπορούν να δημιουργήσουν σκιερά σημεία ιδανικά για κάποιο καθιστικό ή τραπέζι. Μπορούν να εμποδίσουν τους ανέμους και να προσθέσουν ιδιωτικότητα. Ανάλογα με την ποικιλία μπορούν επίσης να δώσουν χρώμα και ενδιαφέρον στην αυλή σας. Σκεφτείτε μόνο αν θέλετε ένα αειθαλές, φυλλοβόλο ή ανθοφόρο δέντρο.
 
Η επιλογή του σωστού δέντρου είναι ζωτικής σημασίας. Θα χρειαστεί να λάβετε υπόψη πολλούς παράγοντες όταν επιλέγετε ένα δέντρο και αποφασίζετε πού να το φυτέψετε. Μεταξύ αυτών είναι το να γνωρίζετε  το τελικό του μέγεθός και το αν μελλοντικά μπορεί οι ρίζες του να κάνουν ζημιά.
Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη είναι η ακατάλληλη θέση του. Για παράδειγμα, ένα δέντρο με επιφανειακές ρίζες μπορεί να καταστρέψει την πλακόστρωση, ενώ ένα δέντρο που ψηλώνει περισσότερο από το αναμενόμενο μπορεί να επηρεάσει τα ηλεκτροφόρα καλώδια.

Ξεκινήστε τη διαδικασία επιλογής δέντρων κοιτάζοντας γύρω από τη γειτονιά σας για δέντρα που βρίσκετε ελκυστικά και που φαίνεται να πάνε καλά. Τραβήξτε φωτογραφίες από αυτά τα δέντρα και κάντε την έρευνα σας.
Εξετάστε τις περιοχές του κήπου σας που θα επωφεληθούν από ένα δέντρο και επιλέξτε ένα δέντρο που ταιριάζει σε αυτό το σημείο. Είναι καλή ιδέα να προσλάβετε έναν επαγγελματία αρχιτέκτονα  τοπίου για να σας βοηθήσει να επιλέξετε δέντρα για τον κήπο σας. Διαθέτουν την γνώση και την εμπειρία με πολλούς τύπους δέντρων και θα μπορούν να σας πουν τι θα λειτουργήσει και τι όχι.Αφού επιλέξετε και φυτέψτε τα δέντρα σας, θα πρέπει να τα φροντίσετε σωστά. Η παροχή της σωστής ποσότητας νερού είναι ίσως το πιο κρίσιμο μέλημα συντήρησης όταν πρόκειται για δέντρα. Τα περισσότερα απαιτούν περιστασιακό βαθύ πότισμα, αλλά θα πρέπει να εξοικειωθείτε με τις συγκεκριμένες ανάγκες του δέντρου σας. Εκτός όμως από το πότισμα τους  χρειάζονται  καθάρισμα ,  λίπανση και  κλάδεμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΕΙΘΑΛΗ ΚΑΙ ΦΥΛΛΟΒΟΛΑ