ΤΙ ΦΥΤΑ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ ΣΤΙΣ ΓΛΑΣΤΡΕΣ ΜΟΥ ;

02 Μαρτίου, 2022

Μοιάζουμε

Το Νο 1 για μια επιτυχημένη φύτευση στις γλάστρες είναι να βεβαιωθείτε ότι όλα τα φυτά απαιτούν παρόμοιες συνθήκες ήλιου ή σκιάς καθώς και έχουν τις ίδιες απαιτήσεις σε νερό.


 

Λουλούδια εναντίον φυλλώματος


Μην βασίζεστε μόνο στα λουλούδια. Οι συνδυασμοί που μπορούμε να κάνουμε στις ζαρντινιέρες και να έχουν  μεγάλη διάρκεια τείνουν να είναι φυτά που επιλέγονται για μεγάλο χρονικό διάστημα ανθοφορίας (ετήσια) με φυτά που προσθέτουν ελκυστικά χρώματα, σχήματα και υφές φυλλώματος ( πολυετή). Διατηρήστε το απλό περιορίζοντας την επιλογή σας μέχρι τρεις τύπους φυτών σε κάθε ζαρντινιέρα.


 

Ανταγωνισμός ή όχι

Μην επιλέγετε φυτά που έχουν όλα το ίδιο ύψος, σχήμα ή υφή. Κάποιο μπορεί να είναι ψηλό και όρθιο άλλο  μεσαίο και ογκώδες και το τελευταίο, χαμηλό και απλωμένο, για να μαλακώσει τις άκρες του φυτοδοχείου. Εκτός από την αισθητική αντίθεση, αυτή η διάταξη αποφεύγει τον ανταγωνισμό για φως και χώρο.
 Χρώμα


Ο αρμονικός συνδυασμός χρωμάτων είναι μια υποκειμενική υπόθεση .
Μερικές κατευθυντήριες αρχές για την επιλογή του χρωματικού των λουλουδιών είναι

Τα ροζ, τα μπλε και τα μωβ είναι σχεδόν πάντα συμβατά.
Τα κίτρινα και πορτοκαλί συνδυάζονται καλά με τα κόκκινα που φτάνουν στο μωβ ή το καφέ.

Το λευκό και το ασημί ταιριάζουν με τα πάντα, όπως και το πολύ ανοιχτό κίτρινο.
 Άλλαξε γνώμη


Είναι εύκολο να προσθέσετε και να αφαιρέσετε φυτά. Χρησιμοποιώντας ένα μακρύ μαχαίρι, κόψτε έναν κύκλο γύρω από την μπάλα του φυτού που θέλετε να αφαιρέσετε, τραβήξτε έξω τον κύλινδρο με τις ρίζες και το μείγμα χώματος και τοποθετήστε στην άδεια θέση το νέο φυτό που ανακαλύψατε προσθέτοντας και λίγο κομποστ!  Σε μια εβδομάδα περίπου, η αντικατάσταση θα μοιάζει σαν να ήταν στην γλάστρα σας από την αρχή.

 

Σχετικά άρθρα

TIPS ΓΙΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ ΦΥΤΕΜΑΤΑ ΣΕ ΓΛΑΣΤΡΕΣ

ΕΝΑΣ ΚΗΠΟΣ ΑΠΟ ΓΛΑΣΤΡΕΣ