ΤΕΧΝΗΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ

04 Φεβρουαρίου, 2017
Κατά την προετοιμασία του γάμου, ένα από τα πολλά που θα πρέπει να συμπεριλάβετε στην λίστας σας είναι και η επιλογή των λουλουδιών. Οι περισσότεροι, όταν αναφέρονται στα λουλούδια γάμου, το μυαλό τους πάει στα φυσικά λουλούδια. Έχει περάσει η εποχή όπου θεωρούσαμε δεδομένη τη χρήση φυσικών λουλουδιών.Σε αυτό το άρθρο, θα παρουσιάσουμε τα υπέρ και τα κατά της κάθε επιλογής.

Φυσικά ή τεχνητά λουλούδια γάμου;

Και οι δυο περιπτώσεις έχουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα τους. Τα φυσικά λουλούδια είναι η πιο διαχρονική επιλογή για τον στολισμό του γάμου σας. Τα αρώματα που αναδύουν τα τριαντάφυλλα ή τα ανοιξιάτικα λουλούδια όπως νεραγκούλες, υάκινθοι, καθώς επίσης και τα χρώματα τους δίνοντας μια ζεστασιά στο χώρο, οδηγεί αρκετούς στην επιλογή φυσικών λουλουδιών.
Οι μυρωδιές είναι συνήθως συνδεδεμένες με συναισθήματα καθώς ο γάμος είναι ένα καθαρά συναισθηματικό γεγονός που μπορεί να βιώσει κάποιος άνθρωπος, ο παράγοντας αυτός είναι καθοριστικός για την επιλογή των λουλουδιών.
Ξέχωρα όμως από όλα αυτά, η ομορφιά των φυσικών λουλουδιών είναι, βασικά, ο κύριος λόγος που πολλοί μελλόνυμφοι προτιμούν τα φυσικά από τα τεχνητά λουλούδια γάμου.Παρόλα αυτά όμως, τα φυσικά λουλούδια έχουν και μειονεκτήματα. Ένα από τα βασικά είναι ότι μαραίνονται. Παράδειγμα οι νύφες που δένονται συναισθηματικά με τη νυφική ανθοδέσμη τους και επιθυμούν να την κρατήσουν για πάντα, θεωρούν το μειονέκτημα που μόλις αναφέρθηκε καθοριστικό για να τις οδηγήσει στην επιλογή τεχνητών λουλουδιών γάμου. Βέβαια, υπάρχει και η επιλογή της αποξήρανσης.
Ένα άλλο μείον αποτελεί και το κόστος. Το κόστος κυμαίνεται ανάλογα το τι λουλούδι θα επιλέξετε αλλά και το αν είναι εκτός ή εντός εποχής!


Τα τεχνητά λουλούδια από την άλλη φτιάχνονται κυρίως από μετάξι. Δεν είναι σαν τα παλιά τεχνητά λουλούδια που γνωρίζουμε, που ήταν χοντροκομμένα και άσχημα στην όψη και στην αφή.


Ο σχεδιασμός, η ποιότητα των υλικών και η τεχνοτροπία έχουν ανέβει πάρα πολύ σε επίπεδο, με το αισθητικό αποτέλεσμα να είναι εντυπωσιακό. Έτσι, παρόλο που δεν είναι από τις κλασικές επιλογές για το γάμο, σε σχέση με τα φυσικά λουλούδια, τώρα τελευταία γίνονται ιδιαίτερα δημοφιλή.

Στα εξειδικευμένα καταστήματα υπάρχει μια τεράστια ποικιλία από μεταξωτά τεχνητά λουλούδια γάμου και δεν χρειάζεται να ανησυχείτε αν είναι της εποχής ή όχι. Σε γενικές γραμμές, τα τεχνητά λουλούδια είναι λιγότερο δαπανηρή λύση από τα φυσικά. Επίσης, γλιτώνετε χρήματα και από τις δαπανηρές τεχνικές αποξήρανσης των φυσικών λουλουδιών.
Η γαμήλια ανθοδέσμη σας με τα τεχνητά άνθη, όσος καιρός και να περάσει, θα δείχνει ακριβώς η ίδια, όπως την ημέρα που ανεβήκατε τα σκαλιά της εκκλησίας.Όπως με τα φυσικά λουλούδια, έτσι και τα τεχνητά έχουν τα δικά τους μειονεκτήματα. Παρότι δείχνουν όμοια με τα φυσικά και μπορείς δύσκολα να καταλάβεις τη διαφορά, αρκετός κόσμος έχει την αίσθηση ότι κάτι λείπει. Αν και μπορείτε να αρωματίσετε τα τεχνητά ώστε να αναδύουν ένα άρωμα, σε καμιά περίπτωση δεν θα είναι σαν τα φυσικά λουλούδια. Επίσης, και στην αφή είναι διαφορετικά.
Αρκετοί απογοητεύονται από τα τεχνητά λουλούδια διότι, όταν τα αγγίζουν, καταλαβαίνουν ότι κάτι λείπει από τη βελούδινη υφή των φυσικών λουλουδιών.
Ένα άλλο μείον είναι ότι δεν αποτελούν την κλασική επιλογή.

Τέλος, παρά το γεγονός ότι γενικά είναι οικονομικότερα από τα φυσικά λουλούδια, τα πολύ καλής ποιότητας μεταξωτά τεχνητά λουλούδια γάμου, που δείχνουν υπέρμετρα ρεαλιστικά και δυσκολεύεσαι να καταλάβεις τη διαφορά, είναι ακριβά και φτάνουν πολλές φορές στην τιμή των φυσικών.Πριν αποφασίσετε τι ταιριάζει για τον ανθοστολισμό της ομορφότερης ημέρας της ζωής σας, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη όλες τις παραμέτρους και τις επιλογές που έχετε. Σκεφτείτε τι είναι σημαντικό για σας και κάντε τη σωστή επιλογή! 
Φωτογραφίες

http://www.aliexpress.com/

http://www.inspirationswholesale.co.uk

http://wedding-flowers-photo.blogspot.gr