ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΗΠΟ ΓΕΜΑΤΟ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ 19 Ιανουαρίου, 2022 Κήπος

Ως ένα από τα πιο αγαπημένα φυτά για τον κήπο,  στον κόσμο αποτελούν τα τριαντάφυλλα, όπου αξίζουν μια εξέχουσα θέση στον κήπο μας. Ένας κήπος με τριανταφυλλιές μπορεί να είναι τόσο απλός και να συνυπάρχει μαζί με άλλα φυτά εξίσου καλά! Όμως μπορεί να είναι τόσο περίτεχνος και να αναδεικνύει την ομορφιά του σε συνδυασμό με διάφορα διακοσμητικά στοιχεία.
Ακόμη και μικρότεροι χώροι μπορούν να φιλοξενήσουν τριαντάφυλλα σε δοχεία,  σε παρτέρια αλλά και σε γλάστρες μέσα σε αυλές.

Εδώ είναι τα βασικά του σχεδιασμού κήπων με κύριο στοιχείο τα τριαντάφυλλα, μαζί με μερικές ιδέες για να ξεκινήσετε.Δημιουργήστε μια υπέροχη είσοδο στο σπίτι σας με μια κληματαριά καλυμμένη με τριαντάφυλλα.


Αναπτύξτε κατακόρυφα

Συμπεριλάβετε αναρριχόμενες τριανταφυλλιές για να μεγιστοποιήσετε τον χώρο σας.


Αναπτύξτε οριζόντια

Δημιουργήστε φράχτη από τριανταφυλλιές σε διάφορες αποχρώσεις, ‘’μαλακώνοντας’’ έναν αντιαισθητικό τοίχο ή ορίσετε ‘’δωμάτια ‘’ μέσα στον κήπο.

Φυτέψτε σε γλάστρες

Πολλά τριαντάφυλλα μπορούν να καλλιεργηθούν με επιτυχία μέσα σε γλάστρες. Μια καλή λύση για μικρούς χώρους, κήπους, αυλές, μπαλκόνια και αίθρια. Οι γλάστρες μπορούν να φιλοξενήσουν θαμνώδης τριανταφυλλιές. Οι νάνες ποικιλίες μπορούν αν καλλιεργηθούν σε μικρότερες γλάστρες ή σε κρεμαστά καλάθια.


Καλύψτε μια πλαγιά

Υπάρχουν και ποικιλίες για εδαφοκάλυψη, όπου μπορείτε να καλύψετε απότομα ή μη πράνη. Φανταστείτε πρανή γεμάτα από ανθισμένα τριαντάφυλλα! Εκτός από το καλλωπιστικό μέρος, βοηθάνε και στην συγκράτηση του χώματος.
Φυτέψτε έναν φράκτη

Φυτέψτε μια σειρά από ψηλότερα θαμνώδη τριαντάφυλλα για να δημιουργήσετε ιδιωτικότητα.

Κάντε μια είσοδο

Δημιουργήστε μια ξεχωριστή είσοδο στο σπίτι σας ,φιλοξενώντας μια κληματαριά τριανταφυλλιάς σε συνδιασμό με μικρότερες φυτεύσεις .
Φύτευση θεμελίωσης

Συνδυάστε τριαντάφυλλιες με άλλους θάμνους που ανθίζουν σε διαφορετικές χρονικές στιγμές για μια εμφάνιση χρωμάτων όλη την εποχή.Σχετικά άρθρα

Ο ΚΗΠΟΣ ΜΕ ΤΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ