ΣΥΓΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΜΕ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΦΥΤΑ

ΙΩΑΝΝΕΤΑ ΣΑΜΠΑΖΙΩΤΗ 15 Δεκεμβρίου, 2019 Κήπος




Ένας οικολογικός αλλά και πολύ αποτελεσματικός τρόπος για την προστασία των λαχανικών από τα έντομα είναι η συγκαλλιέργεια με αρωματικά φυτά. Τα αρωματικά φυτά κυρίως λόγω του αρώματος που έχουν απωθούν τα επιβλαβή έντομα απ’ την καλλιέργεια δημιουργώντας έτσι περισσότερη οικονομία λόγω μείωσης των ψεκασμών.




Έχει αποδειχθεί ότι το σκόρδο απωθεί τις αφίδες, τους ρυγχίτες αλλά και τον τετράνυχο. Άλλο έντομο που προσβάλλει τα λαχανικά είναι το σκουλήκι του λάχανου το οποίο προσβάλλει το μπρόκολο και το κουνουπίδι, καθώς και η μύγα του καρότου που αντιμετωπίζεται με το δεντρολίβανο.




Τέλος, το φασόλι προστατεύει την πατάτα και την πιπεριά από το δορυφόρο της πατάτας όπως και η μέντα μπορεί να προστατέψει το λάχανο από την λευκή κάμπια.